Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Zsarolás járvány idején

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép napot, vidám tavaszt, jó szórakozást mindenkinek! Müller Cecília elkezdte lelkileg felkészíteni az országot a várható szigorításokra. Ma fog kiderülni – na nem az, hogy mire alapozza Müller Cecília, pláne Orbán Viktor a borúlátását, mert természetesen semmi közünk hozzá, hogy milyen adatok alapján várják a járvány durva felfutását -, hogy hány egészségügyi dolgozó fogja elhagyni a rendszert. A kormány zsarolás-jellegű munkaszerződése, mely megváltoztatja a munkavállalók jogviszonyát, ma életbe lép. Nem hiszem, hogy van még olyan kormány Európában, amelyik megengedné magának a járvány közepén, hogy páros lábbal szálljon bele azokba, akik eddig is a hátukon vitték el az omladozó egészségügyi ellátást. Nálunk ez is megtörténhetett, meg is történt. A felelősséget nyilván nem fogja senki vállalni, az nálunk nem szokás. Eddig úgy tudni, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. belgyógyászata nem fog tudni működni, a Szent Imre Kórház intenzív osztálya és a tatabányai Szent Borbála Kórház sürgősségi osztálya állt fejre (ma reggel már jelennek meg a hírek, hogy nem úgy van az, mert a többség maradt, nem fog hiányozni az a tíz százalék, aki felmondott. A matek tudásom berozsdásodhatott, mert a Szent Imre Kórházban 28 orvosból 4, 54 ápolóból 17 mondott fel, nekem nem jön ki a 10 százalék). A szegedi Klinikai Központ dolgozói záradékkal írták alá a szerződést, amennyiben május 31-ig nem teljesíti a munkáltató a követeléseiket, felmondanak. Lényegében az történt, hogy a kormány a szokásos módszert alkalmazta. Ez a módszer a zsarolás. Működni szokott idehaza is, uniós szinten is. Most is arra építették a stratégiát, hogy az egészségügyben dolgozók hivatástudata nem fogja engedni, hogy felálljanak, hiszen ott vannak a betegeik, esetleg félnek, hogy nem tudnak elég gyorsan elhelyezkedni – természetesen meg is fenyegették őket, hogy az állami egészségügyben sehol nem kapnak munkát -, így aláírják a diktátumot. Nem mindenki írta alá. Ezek az orvosok és szakápolók vagy a magán-egészségügybe, vagy külföldre mennek. Más lehetőséget nem hagyott nekik a kormány. Hogy még hányan követik a példájukat, az hamarosan kiderül.

A napokban csodálkoztam rá egy filmecskére, melyben a víruscelebbé (nem én találtam ki ezt a kifejezést, de sajnos a forrását nem ismerem) hátralépett Merkely Béla mesél a járványról, az oltás fontosságáról, amivel eddig csupán annyi  volt a gondom, hogy nem egy kardiológus az, aki ebben az ügyben a leginkább illetékes. Nem is értem, valaki, aki elismert szakember, miért vállalkozik a celeb szerepkörre, de az értetlenség talán örökre velem marad. Ami nagyban fokozódott akkor, amikor Merkely az említett videóban összeadogatja a beoltottakat és a betegségen átesetteket, mintha a fertőzés valamiféle kormánystratégia lenne a nyájimmunitás mielőbbi eléréséhez. Sem kardiológus, sem egyéb doktor nem vagyok, de valóban hozzáértő szakemberek azt állítják, hogy a fertőzésből kigyógyult emberek szervezete igen kis százalékban termel ellenanyagot, azt is csupán néhány héten át. Tehát az, aki átesett a betegségen, nem tekinthető immunisnak. A védőoltás hosszabb ideig – nem tudjuk, meddig, de nem néhány hétig – immunizál, meggátolja a súlyos szövődmények kialakulását és gátolja a fertőzés továbbadását. Ebből én a teljesen laikus agyammal azt a következtetést vonom le, hogy a két csoport – a betegségen átesettek és az oltottak – nem összeadható. Legfeljebb csak akkor, ha kormányzati sikerként szeretné tálalni az ember, és jó nagy számokkal akar ehhez előállni. Mert az jól hangzik. Csak éppen nem igaz, ráadásul veszélyes is. Hiszen, ha azok, akik bizonyítottan átestek a betegségen, védettnek hiszik magukat, miközben talán nem védettek, de ami talán fontosabb: képesek elkapni és továbbadni a fertőzést, de erről nem tudnak, esetleg óvatlanná válnak, mert a doktor úr mondta a tévében, hogy ők már rendben vannak, az már nagyon nagy baj. Nem kellene ezzel szórakozni.

Miközben látszólag a következő dühöngésem is a vírusról szól, mégsem arról szól valójában. Mutatom:

Nem engedjük meg sem Brüsszelnek, sem a magyar baloldalnak, hogy elvitassák a magyar szakemberektől azt a képességet és azt a jogosultságot, hogy eldönthessék, a vészhelyzetben Magyarországon milyen oltóanyagot lehet használni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a szlovéniai Brdo pri Kranjuban. (MTI)

Bevallom: sugárban hányok Szijjártó Pétertől. Is. Hogy jön ahhoz egy közpénzből – igen, az én, a te, a baloldaliak, jobboldaliak, mindenki adójából – fizetett miniszter, hogy még a járványt is politikai nyerészkedésre használja? Orbán Erdélybe járkál, onnan üzenget az országlakóknak, többnyire ezekből az üzeneteiből tudhatjuk meg mi, akikért és akik miatt létezik és működik ez az ország, hogy most éppen mit talált ki a csúti, ami hatással lesz valamennyiünk életére. Innen tudtuk meg például azt is, hogy illiberális demokrácia lettünk. Úgy tűnik, fertőző a dolog, mert Szijjártó, aki nagyon beleélte magát abba a szerepbe, amit Orbán kiosztott rá, egészen elképesztő dolgokat mondott. Most szólok, egyáltalán nem a szakemberek kompetenciájáról beszélek. Sőt, pontosan ezt kéri számon mindenki a kormányon, hogy kivette a szakemberek kezéből a döntést. De az egészen vérforraló, hogy a külügyminiszter még egy külföldi találkozón is választási kampányt folytat. Csak gondoljunk bele, kit titulál baloldalinak az összes rezsimszolga! Mindenkit, aki nem Orbánt szolgálja. Ez egyáltalán nem függ össze azzal, hogy az illető baloldalinak vallja-e magát vagy sem. Szijjártó üzenete magyarra fordítva így fest: kurvára nincs beleszólása senkinek abba, hogy mit talált ki Orbán, az ország fele vagy éppen kétharmada mehet a picsába. Rohadtul ideje lenne, hogy a Orbán és a pártja – meg a kormánya – megéljen a saját kenyerén. Ha ennyire menő csávók ők, tartsák el magukat, ne kuncsorogjanak sem az uniós adófizetők, sem az általuk baloldalinak titulált adófizetők pénzére. Ameddig ez nem következik be, addig nagyon, de nagyon vissza kellene venni az arcából minden rezsimszolgának, mert minden ilyen sunyi kinyilatkoztatás kiüt egy téglát a NER falából. Ami önmagában nem baj persze, de amikor a fejükre szakad az egész, akkor ne visítsanak, és ne gondolják, hogy segítséget kapnak azoktól, akiket eddig teli pofával gyaláztak.

Azt hiszem, elég lesz ennyi napindítónak. Hamarosan jövünk az első beszólással, addig is jó ébredezést mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.