Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy látom, Kásler Miklósnak még a hobbijaira is van egy kis ideje. Kár, hogy épp világjárványt tartunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kásler Miklós Székesfehérvárra utazott a járvány harmadik hullámának kitörése idején. Na, nem járványügyi okokból, még csak nem is lélegeztetőgépeket adott át, dehogy. Bejelentette, hogy végre megkezdődhet a Székesfehérváron őrzött királyi maradványok vizsgálata. Nem mondom, ez biztosan fontos dolog, csak hát egyrészről ezt miért a járvány kellős közepén kell erőltetni, másrészről pedig mi köze van ehhez az egészhez Kásler Miklósnak? Se nem régész, se nem királyi leszármazott. Nyilván az EMMI kulturális minisztériumi része miatt lehetett ott ez a nagyszerű ember, csak hát most lennének fontosabb dolgok is talán, mint egy rakás csont ünnepélyes megtekintése. Mondjuk foglalkozhatna azzal a miniszter, hogy ha már Müller Cecília képtelen tájékoztatni a lakosságot a járvánnyal kapcsolatban, akkor esetleg megtegye ő.

Tudom, fogalma nincs róla, hiszen nem is ért hozzá, de sok más országban az egészségügyi miniszter az, aki napit szinten tájékoztatja az embereket. Mert hát az emberek többsége – már normálisan működő országokban – megbízik a minisztereiben. De legalábbis abban, hogy nem baromságokat hordanak össze. Kásler viszont nem képes még az emberek tájékoztatására sem, ezért inkább nagyon gyorsan a háttérbe tolták őt Orbánék. Ha pedig már úgyis el van dugva, akkor foglalkozik ő más dolgokkal. Olyanokkal, amikre egy világjárvány idején kétlem, hogy egyébként bármiféle szükség is lenne. Mert történelmi szempontból biztosan érdekes, hogy melyik királyok maradványai fekszenek ott, meg ki kinek volt a rokona, csak hát ez tudott volna még várni azért egy kicsit.

A bejelentésen – ahol előszedtek egy csontokkal teli fémládát – jelen volt Spányi Antal, megyés püspök is, aki azonnal megáldotta a maradványokat. Nem tudom, milyen céllal, vagy arra mi szükség volt, de gondolom, úgysem volt jobb dolga a püspöknek, jött hát áldani. Nyilván Semjén Zsolt is csettintett erre a nagyszerű fejleményre, ami Kásler szerint éppen az, amire most szükség van, hiszen éppen a kultúra és a tudomány az a terület, amely segíthet átvészelni az embereknek ezt a nehéz időszakot. Szerintem meg az oltások időben és szervezetten történő kiosztása, a kórházi körülmények javítása, az egyes, értelmetlen korlátozások enyhítése, valamint az felé a megfelelő kommunikáció. Attól, hogy kiderül, ki fekszik a székesfehérvári csontládában, még nem leszünk sokkal beljebb. Nem mehetünk emiatt előbb koncertre, vagy találkozhatunk a barátainkkal, családtagjainkkal.

Kásler bizonyítottan is az egyik legkártékonyabb miniszter. Pedig azért ez nagy szó, hiszen elődje, Balog Zoltán sem pont arról híres, hogy milyen nagyszerűen végezte a feladatát. Az azóta már püspökként igét osztó volt miniszter számtalan olyan nyilatkozattal és megnyilvánulással bőszítette fel az embereket, amelyek Kásler ökörségei mellett szinte eltörpülnek. Hogy lehet valaki ennyire eltévedve azzal kapcsolatban, hogy mi is lenne a feladata az EMMI élén? Az egészségügyhöz lassan semmi köze nincs, az oktatáspolitikát is kiengedte már a kezei közül, a kultúra képviselete pedig jelen állás szerint egy halom csont megvizsgálásában ki is merül. Mi szükség van egyáltalán Káslerre és a minisztériumára? Milyen hasznát szolgálják ennek az országnak?

Müller Cecília eközben már lényegében azért könyörög, hogy teljesen mindegy, hogy melyik oltást ajánlják fel, fogadjuk el. Nemrég érkezett félmillió kínai vakcina, amivel be kívánják oltani a lakosság egy részét, ahhoz viszont, hogy ezt a sikert világgá kürtölhessék – és odamondjanak az EU-nak – az kellene, hogy a lakosság el is fogadja ezeket az oltásokat. A kormány pedig próbálkozik is szépen, hiszen előbb Müller Cecília beszélt arról, hogy mennyire szeretné ő a keleti oltások egyikét, Merkely Bélát pedig nemrégiben állítólagosan az orosz vakcinával oltották be. A kormánynak szüksége van erre a sikerre, hiszen akkor majd teliplakátolhatják azzal az országot – egyfajta választási kampány részeként – hogy ameddig a baloldal a vírus pártján volt, addig Orbán Viktor – kapcsolatait felhasználva  megmentette a teljes magyar népet. Bezzeg Brüsszel ismét elhibázta a védekezést, és százezrek életét veszélyeztette.

Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter szerint részben az EU hibája az, hogy kitört a harmadik hullám Európa több országában is. Hogy hibáztak-e az uniós vezetők, az nem kérdés, csak hát a briteket és Izraelt kivéve senki másnak nem sikerült valódi, működőképes oltási programmal előállni. Ha viszont már itt a harmadik hullám, meg lehetne mindent tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb halálos áldozattal járjon, elvégre már eddig is több, mint 14 ezer ember veszítette életét kicsiny hazánkban. Ehhez viszont az kellene, hogy a Káslerek és Müllerek ne kretén áltevékenységekkel töltsék az idejüket, hanem minden erejükkel azon legyenek, hogy a járványellenes intézkedések működnek, egyfajta egyensúlyt találva a gazdaság működtetésével.

Mivel még csak a harmadik hullám legelején vagyunk, ezért megjósolni sem lehet azt, hogy mire számíthatunk, de az már most biztos, hogy az EMMI minisztere tehetett volna többet is azért, hogy jobb helyzetből induljunk neki ennek a harcnak. A királyi maradványok ráértek volna még, úgy hiszem. Nem gondolom ugyanis, hogy magyarok százezrei mentek volna az utcára azzal a követeléssel, hogy márpedig ők most azonnal meg akarják tudni, hogy kinek a maradványai vannak a székesfehérvári osszáriumban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.