Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kormányközeli zoknifétis

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Mindenféle jó hírem van. Főleg az, hogy elmúlt a fagy és péntek van. Ezzel végére is értem az örömködésnek, de már régen tudjuk, hogy ki a kicsit nem becsüli, az addig jár a kútra, ameddig le nem sántul, mint a kutya. A járvány új lendületet látszik venni, de ez nem érdekes, mert a kormányt és a baromfiudvart jelenleg (is) sokkal jobban izgatja, hogy ők a legüldözöttebb keresztények jelenleg. Ráadásul le kell győzniük Gyurcsányt is, ezzel most nagyon el vannak foglalva. Sőt, visszamenőleg, egészen az óvodáig le akarják birkózni a DK elnökét, mert az majd megoldja az összes létező gondot. Ahogy a szegénységet is megoldja, ha azt hazudják róla, hogy nincs is. Általában el szokott tűnni az a probléma, amit letagadnak. Ja, mégsem.

A másik nemzeti ellenség Hadházy Ákos. Most olvasom a PestiSrácokon, hogy Ludas község polgármesterasszonya felmosta a padlót Hadházyval. Eddig azt hittem, Orbán Viktor a takarítóbrigád, de mostanra kiderült, hogy nem csak. Én mondjuk a polgármesterasszony helyében átgondoltam volna azt a posztolt videót. Az egész bejegyzés meglehetősen gyerekes, különösen ez a része szánalmas:

Ha vesz egy liter tejet, azt az alapítványára számolja el, vagy hogy ezeket a feljelentéseit, amikkel minket bombáz, az alapítványos nyomtatón nyomtatja-e ki, esetleg nem? Illetve hogy azokat a büntetéseket, amikre összetarhált, ezek egy részét látjuk, hogy hová költötte, a másik részét nem igazán látjuk. Ugye ezek a büntetések, amikor például a Parlamentben a lónak a…bizonyos pont-pont-pont. Bízunk benne, hogy a megmaradt feléből ennek az összeszedett összegből lesz alkalma képviselő úrnak zoknistopolásra vagy egy új zoknira. Mert mi nem szeretnénk, hogyha a legközelebbi tévéostroma esetén egy egész ország ismét röhögne Önön. (PestiSrácok)

Hogy az a zokni valóban annyira jelentőségteljes a fideszeseknek? Egy lyuk a zoknin megfelel érvnek, de akár ellenérvnek is a kereszténykonzerv oldalon? Ez a szintjük? Mindenről az jut eszükbe? Képtelenek túllépni azon, hogy egy sokat használt, ezért megkopott zokni talpán megpattant egy szem, amitől lyuk keletkezett rajta? Valaki igazán szólhatna a polgármesternek, hogy nem röhög egy ország azon a lyukas zoknin. Sokkal, de sokkal intelligensebb és kulturáltabb emberek élnek itt. Többnyire. Van persze néhány kivétel, vannak egészen ostoba, szolgalelkű pitiánerek, de távolról sem ilyen az egész ország. Ezt a többség nevében bátran kikérhetem magunknak. Remélem.

A Semmelweis Egyetem kiadott egy közlemény, miszerint Merkely Bélát beoltották, mégpedig Szputnyik V vakcinával. Innen is erősen gratulálok, de kit érdekel? Biztosan beoltották Szlávik doktort is, erről nem láttam értesítést. Arról igen, hogy beszélgetett valakivel a háttérben (az Index írta meg, de hogy az előtérben mi volt, az nem derült ki), szerinte őszre lehet nyájimmunitás, de az sem jelent semmit, mert ő már látott olyan koronavírusos embert, aki megkapta az oltást, és mégis. A legfontosabb: ne utazgassunk trópusi országokba. A Maldív-szigetekre még lehet, Afrikába ne menjünk, mert ott szarul áll az oltás. Ezt nagyon nagy örömmel hallom – nem azt, hogy Afrikában is tombol a járvány, hanem azt, hogy olyan tömegek engedhetnek meg maguknak egy afrikai vagy Maldív-szigeteki nyaralást, hogy erről külön beszélni kell -, mert akkor csak nekem nem telik ilyen utazásokra, másoknak, a többségnek igen.

A választási kampány – éppen úgy, ahogy a nemzetközi helyzet is – egyre fokozódik. Mészáros Lőrinc, aki számtalan egyéb tudománya mellett lapkiadással is foglalkozik – ha nem is közvetlenül -, meg akarja bombázni az ellenzéki városokat egy kis pártpropagandával. Csak remélni tudom, hogy szó lesz benne Hadházy Ákos zoknijáról is.

Természetesen az udvari médiában hír, hogy Orbán Viktor megint a törzsi ülésen kezdte a napot. Meg a fotósa is ott kezdte, mert sikerült (tök véletlenül) elkapnia a pillanatot, amikor kimászik a furgonból, pacsizik Pintérrel és ül a kivetítő alatt. Hát franc tudja, én egyáltalán nem tartom megnyugtatónak, hogy Kovács Zoltán, Pintér Sándor, Kósa Lajos és hasonló szakértők döntsenek a járvány elleni intézkedésekről. Vagy bármilyen, engem és az életemet érintő dologban dönthessenek. Jó, perszehogy tudom, ők nem dönthetnek, csak főnökük. Ez így még kínosabb, ott bohóckodni, miközben tudják, hogy a polgármesterjelöltektől a focisták kiválasztásáig, a gazdasági lépésektől a szigorítások enyhítéséig Orbán dönt mindenben. Engem nagyon zavarna, ha felnőttként úgy bánnának velem, mint egy ovissal. Országlakóként is ezt szeretnék persze tenni, de nem engedem. Mert azért rajtam is múlik. Egyetlen dolgot, a szabad akaratot még ez a rezsim sem tudja elvenni.

Jó reggelt, kellemes ébredezést. Hamarosan jövünk az első beszólással.