Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Emberanyag

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Boldog, vidám jó reggelt kívánok! Házasoknak és elváltaknak, házassági papír hiányában is szeretetben élőknek, egyedülállóknak és az összes létező identifikációs jegyre való tekintet nélkül mindenkinek! Még Varga Juditnak is. Sajnálom, hogy így alakult, de ennél többet nem szeretnék a bulvármocsár által megszellőztetett válásáról gondolni se, majd mások gondolkodnak helyettem. Vele és a kormányával ellentétben én tiszteletben tartom a privátszféráját. Ámen.

Ami az időjárást illeti: a -35,5 fok az már elég kemény – állítólag ennyi volt tegnap a Bükk-fennsíkon, és szintén állítólag (azért állítólag, mert nem egy hivatalos, OMSZ által kalibrált mérőműszerrel mértek) ennél hidegebbet még sose tapasztaltak Magyarországon -, de ez nem baj. Én például jobban örülök annak, hogy a hidegrekordok dőlnek meg, sokkal jobb, mintha a hülyeség-, valamint gazemberség-rekordok dőlnének halomra. Nyugodjak meg, dőlnek azok is rendesen.

Szerencsére a Fiumei úti baleseti intézetben ennél lényegesen melegebb van. Egyes osztályokon napok óta akár +10 fokban (olykor ennél alacsonyabb hőmérsékletben) dolgoznak az orvosok és az ápolók. Kabát-sál-sapka-kesztyű jeligére. De a szerencsésebbek akár 12 fokban is elláthatják a baleseti sérülteket napi 24 órában. Mielőtt azt hinné bárki, hogy viccelődhetnékem van ezzel a témával, hát baromira nincs. Ellenkezőleg. Azt próbálom elkerülni, hogy még véletlenül se jussak el a kurvaanyázás olyan cifra és nagyon cifra magasságaiba, ahonnan már nincs visszaút. Az, hogy 2021 februárjában, egy melldöngető, szuverén és büszke uniós tagország fővárosi kórházában előfordulhat, hogy a gyermekosztályon a hőmérsékletet otthonról behozott olajradiátorral próbálják biztosítani, ami nem mindenhol megoldható, mert az elektromos hálózat nem bírja el a terhelést, ezért a betegeket költöztetik innen-oda, a folyosókon meg csak pulóverben, sálban, kiskabátban lehet csak megmaradni, az a dimenzió, ahol az ember Bayer nertárs cizellált őrjöngésének határait feszegeti.

Értem, hogy van már Forbes-listás milliárdosa az országnak, aki lassan a tulajdonosa is lesz, meg értem, hogy Gyurcsány után több mint egy évtizeddel még mindig a szemkilövető Gyurcsány a téma reggeltől estig, de hogy állítólag az elmúlt 100 év legsikeresebb, legfényesebb 10 évét az orbánizmusnak köszönhetjük, akkor hogy a tetves, büdös, kurva életben van az, hogy évek óta nem sikerült kicserélni a nyílászárókat, holott a kórházvezetés évek óta jelzi, hogy -5 fok alatt kifűthetetlenné válik az épület? Mi a retek akadályozta meg Európa gőzmozdonyát és zászlóshajóját, hogy az utoljára 1984-ben felújított épületet legalább minimálisan helyrehozzák? Hol a Mátyás király sípcsontjában van Kásler, és van bármilyen érdemi  magyarázata arra, hogy miért nem mondott még le a francba? Hol van a nemzeti ügyek kormányának prioritási listáján ez a kérdés, miközben világszínvonalú magyar egészségügyről pofáznak szégyentelenül?

Ez a hír nyilvánvalóan nem hír a taknyán-nyálán szolgálatot teljesítő háztáji médiában. Nem, ott egyik önkívületi állapotból a másikba estek tegnap egész nap, mert Gyurcsány évet értékelt, olyan hisztérikusan sikoltoztak, „szakértettek, elemeztek”, és rágták bele a közönség szájába, hogy Gyurcsány, mintha az életük múlna rajta. Ezek szerint tényleg. A főnökük nem volt annyira bátor, hogy akkor is kiálljon évet értékelni, ha a járvány miatt nem lehetett volna a párás szemmel, rajongva vihorászó és tapsikoló híveivel megtölteni egy egész hatalmas termet, ezért maradt Gyurcsány. Előtte és utána. Gajdicstól Kocsis Mátéig hőzöngve gyurcsányoztak. Egyszerűen nincs más mondanivalójuk a korrupt, ámde újabban lépten-nyomon saját paródiájává váló (höhh), és saját képmutatása által leleplezett álkeresztény, álcsaládbarát rendszerük évtizedes rombolásai fölött, mint ez: gyurcsányozni, ameddig bírják tüdővel. És bírni fogják, mert mást nem tehetnek. Hosszú évek óta meg sem próbálnak konkrét kijelentésekkel vitázni, úgyhogy ez marad: kocsmai hőzöngés, ferizés, szemkilövetőzés, hergelés bele az őrületbe, mert jön Gyurcsány, és mindmeghalunk. Arról nyilván nem pofázhatnak, hogy a fülkeforr után tizeneggyel van egy 500 milliárdos vagyonnal rendelkező, üzletembernek csúfolt gázszerelőjük közpénzből, miközben a baleseti intézetben télvíz idején, -20 fokos kinti hőmérséklet mellett fütyül a szél az épület falai között.

Muszáj gyurcsányozni, hiszen ha nem lenne elég az elcseszett járványkezelés, Rogán és Varga Judit is megcsinálta a szerencséjüket, holott nem volt olyan régen Szájer József ereszcsatornás mutatványa, még idő sem volt kiheverni. Szivárog a NER, ezért nem csoda, hogy a kipcsak főnök már kutyás képekkel kénytelen cukiskodni és lájkokat vadászni a Facebookon. Különben az állatvédelem – aminek az apropóján előkerült a cukiskodás – végre tényleg egy fontos kérdés, nem csodálom, hogy tizenegy évig erre sem volt se idő, se akarat, a végeláthatatlan gyurcsányozás, sorosozás, brüsszelezés eltakarta a lényeget. Na de most végre keresik az egyetértési pontokat a néppel, mert rájöttek, hogy az állatvédelem közös ügyünk. A főnök már válaszolt is a 13 kérdésből álló online kérdőívre (még nem láttam a kérdéseket, de hátha ennek most tényleg van értelme), amiben Alfi kutya volt a segítségére. Remélem, Nárcisznak nincs baja, ő sem tehet semmiről. A gazdájáról se.

Az világos, hogy Varga művésznő magánéleti drámáját, ami a fideszes álszentség és a képmutatás csúfos lelepleződése is egyben, minden lehetséges módon agyon kell hallgatni, hátha elmúlik magától, mielőtt ráéghetne a fundamentalista keresztény családmodellel, a minden más együttélési kapcsolat fölött állónak kikiáltott szent házassággal (az anya nő, az apa férfi) csencselő kormányra. Nade amit ezek a nyomorult propagandisták Rogán és Rogánné védelmében művelnek, az már lassan szánalomért kiált, pedig óvakodom attól, hogy megsajnáljam őket. Miután pénteken Antonio megüzente velük, hogy kikéri magának, és az új neje is kikéri magának, hogy ők földet vásároltak volna, a cselédsajtó előrukkolt egy újabb bizonyítékkal, ami arról szól, hogy a kormányhivatal megtagada a szerződés bejegyzését, így az nem lépett hatályba, ergo rohadjon meg a balliberális média, mert ugye hogy nem szerzett földet a vadonatúj Rogánné. Ezeknek a szellemileg láthatóan alulfelszerelt szalagmunkásoknak tényleg nincs aki szóljon, hogy ezzel valójában arra sikerült egy újabb combos bizonyítékot szolgáltatni, hogy az új Rogánné – aki ugye kikéri magának, hogy nem közszereplő és nem is akar az lenni – bizony 1,6 milliárdért földbirtokot akart shoppingolni? A szándék nyilvánvaló, az adásvételi szerződés létezik, a kérdés csak az, hogy miért nem lépett hatályba? Csak nem azért, mert kiderült, mert a sajtó megírta, és meg kellett akadályozni, hogy egy újabb teherautónyi fekália omoljon a tisztesség és becsület kormányának nyakába?

Ez kísértetiesen emlékeztet Kósa Lajos esetére ama bizonyos csengeri örökösnővel. Mindenkinél okosabb Lajosunkból – Juhász Péter hiánypótló videója szerint – Sz. Gáborné szélhámos háromszor csinált hülyét, midőn háromszor lebegtette meg előtte, hogy 2013-ban a német pénzügyminiszterrel, Wolfgang Schäublevel fognak találkozni. Lajos ugyan valóban nem jutott el Németországba a pénzügyminiszterhez, mert a csaló háziasszony természetesen átverte, ámazonban Lajos ment volna esze nélkül. A felesége rendőrségi vallomása pontosan erről tanúskodik. Ez a sztori is annyira szürreális, hogy a pofám leszakad. Az, hogy Kósa bevette az 1300 milliárd forintos hagyatékot, már önmagában is. De hogy ez az ember ott ül az operatív törzs ülésein, parlamenti bizottságot vezet, és ennyi aggyal évek óta a pártállam felső vezetésében kereng, tőle függnek emberi sorsok. Ez legalább annyira döbbenetes, mint Rogán összes szappanoperája, az összes, az ország lábára állt feleségével, ezzel a hatályba nem lépett milliárdos földvásárlással bezárólag. Mutasson valaki egyetlen, akárcsak hasonló országot, ahol ilyen emberanyag áll a tápláléklánc csúcsán, mert én már senkinek nem hiszem el, hogy van ilyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.