Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyesmi demokratikus ország normális vezetőjével nem szokott előfordulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Kivételesen nem kérdezem meg, mikor lesz már végre tavasz. Most azért szurkolok, hogy a legfrissebb előrejelzés téves legyen, és ne kelljen mínusz nagyonsok fokban dideregnünk. Elsősorban nem magam miatt rettegek – nálunk van fűtés -, hanem a hajléktalan, vagy nem hajléktalan, de fűteni valamilyen okból nem képes emberek miatt. Ha valóban ideérnek azok a nagyon nagy mínuszok, akkor a fagy ölni fog. Őszintén remélem, hogy a kormány és az önkormányzatok éppen úgy figyelik az előrejelzést, mint én, és még időben megszervezi a hajléktalanok menedékhez juttatását, a fedél alatt, de nem megfelelő körülmények között élők védelmét.

Már fel sem tűnik, de szépen zuhan a forint árfolyama. Ennek igazából mindenki örülhet, hiszen a boltban az árak ügyesen kúsznak felfelé, a csodálatos tizenharmadik havi nyugdíj negyede aligha fogja fedezni az inflációt. De ameddig Orbán Viktor megvéd minket a migránsoktól, Brüsszeltől és a vírustól, addig jó ez nekünk így is, nem kell izgulni. Érdekes módon az Európai Unió tűnik izgatottnak. Nem tetszik nekik a magyar közbeszerzési törvény. Nekünk sem tetszik, olyan tizenegy éve. Érdekelt ez valakit? Nem. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, a NER-biznisz dübörög, az összeszerelőüzemek működnek, időnként veszünk rakétákat és tankokat a megfelelő helyekről, szóval meg lehet nyugodni szépen.

Müller Cecília – vagy aki intézi a hivatali levelezését – kissé mellé nyúlt, így sikerült Hadházy Ákosnak is elküldeni egy belső levelet, melyben arra utasítja a kollégáit, hogy további 45 napra tagadják meg a képviselő adatkérésének teljesítését. Szél Bernadett feljelentést tesz az ügyben. Szinte látom magam előtt a jelenetet, ahogy Polt Péter utasítására lendületbe jön a rendszer, és kiderítik, mi a fene folyik itt, hiszen az adatkérés közpénzekre vonatkozik, azt nem lehet megtagadni. Jut eszembe – a NER-bizniszről és a Cilikés esetről egyszerre – Mészáros Lőrinc kiadta már az adatokat arra vonatkozóan, hogy mire sikerült elköltenie a focistaneveldében azt a rengeteg közpénzt? Mert szerintem nem, pedig arról már bírói döntés is született. Utoljára ott tartott a dolog, hogy csorgatják az adatokat, így azt már tudjuk, hány zsemlét kapnak az akadémiára járó ifjú falábúak. De annyi zsemlét és Fornettit az ország nem tudna megenni, amennyi TAO-támogatás ott megfordult.

A pillanatnyi látszat ellenére a fideszes úthengernek nem sikerült eltaposnia a Színművészetit. Úgy fest, a nerencek csináltak maguknak egy másikat, Vidnyánszky – ha majd elő mer bújni – elfoglalhatja méltó helyét. Mármint a hozzá méltó helyét. A megtörhetetlen színművészetisek átköltöznek a Damjanich utcába, ott kaptak – nem ajiba, ahogy a nagyszerű kormány osztogatni szokta a közvagyont, hanem bérlésre – egy megfelelő épületet Erzsébetváros önkormányzatától. A többi színművészetis, aki maradni akar, biztosan jól fog járni. Velkovics Vilmos közpénztévés műsorvezető segítségével szívhatja magába a tudást, de rajta kívül is lesznek jobbnál jobb szakemberek. Olyanok, akik idáig is boldogan mentek volna tanítani, de nem hívták őket (óvatosan feltételezem: nem ok nélkül), na de majd most! Azt talán mondanom sem kell, hogy Bajkai István haladéktalanul dührohamot kapott, a Magyaridők Nemzet pedig – valami csillapítólag ható gyógytea helyett – felületet biztosított a nagyon szimpatikus fideszes őrjöngéséhez.

A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter elvette…(az eredetileg zeneiskolának szánt épületet szerk.) A Fidesz vizsgálja, hogy milyen jogszabályt sértett a Niedermüller-féle politikai rablóbanda a pályáztatás során és magyarázatot vár arra a botrányt botrányra halmozó baloldali vezetéstől – beleértve a mindenhez bólogató Momentumot is –, hogy a baloldal választási ígéreteit megszegve honnan veszi a bátorságot Erzsébetváros zenei közösségének a lenézésére és arcul csapására.

Nahát-nahát. A keresztényimádó fideszes kormány elüldözte az SZFE-t az eddigi épületből, most, hogy máshol bérelnek helyet az oktatáshoz, rohadjanak is meg. Mi lesz a következő lépése a kormánynak? Államosítják az épületet, hogy ne mehessenek oda? A jogállamiságért az utcán harcoló önjelölt megváltó nem nagyon viseli el, ha valami nem az akarata szerint történik. Ilyesmi demokratikus ország normális vezetőjével nem szokott előfordulni, csak szólok. Hátha valaki nem tudja.

A Facebook bejelentette, hogy az oltással kapcsolatos kamuhírek ellen veszi fel a harcot mostantól. Remélem, a magyar politikusok és a lakájmédia átgondoltan fogalmaz a jövőben, különben megint a picsogásuktól lesz hangos az egész internet, hogy őket korlátozzák a hülyeségek szabad terjesztésének jogában, amiről természetesen a baloldal, Brüsszel, Soros György és Gyurcsány Ferenc tehet. És talán Fekete-Győr András is, mert úgy nézem, most éppen ő a főellenség, amiért – a választói akarat szerint – elszámoltatást akar a kormányváltás után.

Kellemes ébredezést mindazoknak, akik még nem a havat lapátolják, és nem is a munkahelyükre rohannak éppen. Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.