Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végül is csak az ország talpra állása a tét, igazán lehetnénk megértőbbek a nertársakkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pompás jó reggelt kívánok mindenkinek! Basszameg, tegnap február 6. volt, én meg elfelejtettem emlékeztetni magunkat a G-nap évfordulójára. Amikor is a Simicska Lajos nevű ember, az Orbán Viktor nevű országtulajdonos egykori kebelhaverja és harcostársa a korrupció normává és kormányprogrammá emelésében, vagyis az az ember, akinek nagyban köszönhetjük azt, hogy Magyarországot mára végérvényesen foglyul ejtette a Fidesz, egy újságírónak nyilatkozva, hirtelen felindulásból azt találta mondani, hogy Orbán egy geci.

Bármilyen hihetetlen (még számomra is), 2015. február 6-a óta már hat év eltelt, Lajosnak pedig (aki a Kósa keresztnevűvel ellentétben, pechünkre valószínűleg tényleg a legokosabb volt a kollégiumi lábszagtársak közül) ha voltak is esetleg atombombái, azok nem robbantak bele az önkényuralom pofájába, ellenkezőleg. Azóta a zsinórban harmadik fideszes kétharmad minden keservét élvezhetjük, a változatosság kedvéért most éppen egy világjárvánnyal nyakon öntve, sőt. Folyamatos kampánylázban égve trappolunk a soros választás felé, ahol jelen tudásunk szerint még mindig nem az lesz a kérdés, hogy egy olyan szélsőséges, a világnak Forbes-listás milliárdos gázszerelőt  – a nép hátáról lehúzott bőrből – adó korrupt, köpönyegforgató, egészen penetráns ideológiai moslékkal házaló párt, mint a Fidesz, bejut-e egyáltalán a parlamentbe. Hanem az, hogy ha az ellenzéknek van bármilyen esélye legyőzni a Fideszt (állítólag van), akkor mennyivel győzi le, és az mire lesz elég. Tekintve, hogy a valóban legokosabb Lajos értékes iránymutatásai alapján a Fidesz párhuzamos és mélyállama szinte teljes egészében kiépült.

Amikor a nagyon önérzetes fideszesek megsértődnek, kikérik maguknak, hogy Orbán egy geci lenne, a Lajosnál is okosabb nem fideszes megmondóemberek pedig mindentől és mindenkitől egyenlő távolságtartással, undorodva, megvetően és lesajnálóan O1G-koalícióznak, akkor azért nem lenne baj, ha nem feledkeznének meg róla: Simicska Lajos a Fidesz terméke, a Fidesz minőségét pedig Simicska Lajos határozta meg hosszú éveken keresztül, és ez rohadtul nem múlt 2015-ben. Nagyon nem kéne Simicskát Soros, a libernyákok, buzik, genderfasiszták, baloldaliak, gyurcsányisták, sátánisták, hitetlenek és hazátlanok nyakába varrni, Simicska a Fidesz sara. Volt és marad. Amikor a dúlt keblű, közpénz fizetésért lihegő propagandisták szörnyülködve, tüzet és epét okádva időről időre megbotránkoznak azon, hogy a szent bálványt hogy lehet ilyen felségsértő, alpári fogalmakkal illetni, akkor ne felejtsük el emlékeztetni legalább magunkat: az, hogy ilyen messzire jutott az ország lepusztításában, mentális és egzisztenciális kizsigerelésében az állampárt, jelentős részben éppen Simicska Lajosnak köszönhető. Aki nem egy jófej, mert bátorkodott legecizni a haverját, akivel együtt lopták szét, amit szét lehetett; nem egy bátor, gerinces ember, mert szembe mert szállni a legálisan korrupt, küldetéstudatos miniszterelnökkel, aki az általa, a Lajos által kitalált rendszert működtette és mai napig működteti, hanem ugyanolyan gátlástalan, a köz hátán tollasodó, két lábon járó jellemtelenség, mint a haverja. És nem emlékszem, hogy akár egyszer is lett volna olyan, hogy a tönkrement haverságuk romjain Lajos kéztördelve bocsánatot kért volna mindazért, amit művelt ezzel az országgal. Szóval nem öncélúan gecizni akartam, csak az idő múlásával erről egyre többen, egyre hangosabban hajlamosak megfeledkezni, úgyhogy ezért pazaroltam rá néhány szót.

Ami a jelent és az egyebeket illeti. A legújabb varázsszó, amit egy év kollektív, össznépi járványszívás után kitaláltak, és az utóbbi két napban nem győznek lejönni róla: kamatmentes újraindítási gyorskölcsön. Amellyel kapcsolatban azt mantrázzák, hogy a kis- és középvállalkozások újraindulását 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a nagyszerű nemzeti kormány. Mer’ a baloldal a válság alatt agyonadóztatta és eladósította a magyar vállalkozásokat, devizaadósságba hajszolta mimagyarokat, mer’ a baloldal semmi mást nem szeretne, mint hitelezni, és ugyanolyan adósságcsapdába kergetni a hazai vállalkozásokat, ahogy azt 2009-ben is tették. Ezzel szemben a nemzeti kormány az első pillanatoktól kezdve a magyar vállalkozások mellé állt, mer’ a nemzeti kormány a munka alapú gazdaság híve: segíti a munkahelyek megtartásában a vállalkozásokat, sőt állami hitelekkel a további fejlesztéseiket is igyekszik segíteni. Kérdezze már meg valaki ettől a Bánki Erik nevű intelligenciahányadostól és erkölcsi világítótoronytól, akiről szintén ordít a becsület és a tisztesség, és aki ilyesmiket beszélt tegnap a szájával, hogy a kölcsön az nem hitelt jelent? Azt nem kell visszafizetni? Ha az első három évben nem kell fizetni, akkor utána sem kell? Ez valamiféle önzetlen ajándék? És azokkal, akik már csődbe mentek, mert a nemzeti kormány a válság első pillanatától a disznószerelő és a holdudvar mellé állt, azokon hogy segít az újraindulásban ez a 10 millió forint?

Közben a Kásler Miklós által még tavaly augusztusban beígért, bruttó 500 ezer forintos plusztámogatást, amelyet 400 kiválasztott hátrányos helyzetű település mintegy 10 ezer pedagógusának szántak a tantermen kívüli, digitális munkarend során elvégzett többletfeladatokat ellátásának honorálása gyanánt, még mindig nem fizették ki, részletekben szotyogtatják. Decemberben megkaptak 300 ezret, a fennmaradó kétszázat (igen, európai uniós mocskos pénzről van szó, mert Brüsszel nem segít) meg állítólag most februárban adják oda nekik. Jól van, nem is szabad elsietni. Arról nem beszélve, hogy mennyivel igazságosabb lett volna, ha nem választanak ki 400 települést, hanem valamennyi pedagógust részesítik a támogatásban, akik hátrányos helyzetű térségekben felzárkóztató munkát végeznek. (Azt meg sem kérdezem, hogy aki kevésbé hátrányos helyzetű településen nyögi a tantermen kívüli munkarendet, az nem végez pluszfeladatokat, az nem szív ugyanúgy, mint a torkos borz?)

Úgyhogy egyáltalán nem szabad elsietni a dolgot, ameddig lehet, húzni kell az időt ezekkel az alamizsna kifizetésekkel, mégiscsak vannak fontosabb dolgok: például az, hogy Kásler doktor a Magyarságkutató Intézettel összeborulva összelegózza Mátyás király csontvázát, mindennél is fontosabb. Tényleg már csak pár lépés, és megvan. Mindenki nyugodjon meg, az EMMI megüzente: sikerült kielemezni a lepoglavai pálos kolostor főoltára előtti sírból kivett mintákat és bizony van ok az örömre, boldogságra. Minden adat azt bizonyítja, hogy a sírokban valóban Mátyás király természetes fia és unokája, Corvin János és Corvin Kristóf nyugszik. 

Jól van. Akkor pont ráérünk egyet nemzetileg konzultálni arról, hogy mikor és hogyan nyissuk ki az országot, mert az utcai harcos a rendkívüli felhatalmazásával nem tudja eldönteni. Azt, hogy ki maradjon életben és kit tapossanak el, ki hízzon degeszre és ki pusztuljon el, ahhoz nem kell nemzeti konzultáció. Bezzeg ehhez. Úgyhogy ott tartunk, hogy három nap leforgása alatt három beszélő fej három különböző dologról pofázik, de sebaj, majd a nép kiválogatja a káoszból a rendet. Orbán – mint világ életében tette – a saját felelősségét a népre akarja tolni, úgyhogy csütörtökön és pénteken is bejelenti, hogy ő márpedig nemzetileg konzultál. Gulyás két órával később kiböki, hogy valójában már megvan a tervük a nyitás menetrendjére, tehát a nemzeti konzultáció szerintük is bevallottan szemfényvesztés. Kásler meg szombaton agyoncsapja az egészet azzal, hogy a következő hetekben lesz talán a legnagyobb szükség a türelmünkre és bölcsességünkre, hiszen intő példák támasztják alá, hogy az óvatlan, hirtelen nyitást elemi érdekünk elkerülni. Az önmagában is súlyos, hogy ott tartanak a taktikázásban és abban, hogy fogalmuk sincs, mit kéne csinálni, hogy már Kásler minisztériuma cáfolja a miniszterelnököt, aki állítólag faszságokat beszélt az oltás menetéről (ha az oltóponton kiderül, hogy épp nincs a regisztrált, oltakozni kívánó szívének tetsző vakcina, lehet menni a sor végére). De most már nem egyik hónapról a másikra, hanem egyik napról a másikra mondanak ellent egymásnak a felelőtlen kijelentéseikkel. Végül is csak az ország talpra állása a tét, igazán lehetnénk megértőbbek a nertársakkal.

Csoda, hogy ebben a tragikus összevissza kapkodásban elsikkasztanak egy valóban érdemi, súlyos konzultációt? Ugyan uniós jogszabály kötelezi a kormányokat arra, hogy a járvány utáni helyreállítási tervet a helyi hatóságokkal összefogva dolgozzák ki, Orbánék tesznek rá magasról. Míg máshol már teljes gőzzel haladnak az egyeztetések, Orbánék pöffeszkednek a pénzesládán, és még csak el sem kezdték az egyeztetéseket az önkormányzatokkal EU rekordnagyságú helyreállítási alapjának elköltéséről. Azt ők maguktól is el tudják költeni, rohadtul nem kell senkinek a véleménye hozzá. Egy keserves évtized bizonyítja, hogy ez mennyire így van. Pont az hiányozna, hogy a járvány örve alatt szarrá szopatott önkormányzatok beleszóljanak abba, hogyan szórja és égeti a pénzt a drága nemzeti kormány. Amelynek az ország az első, de mindig csak saját maga után.

Úgy látom, túlcsordult a napindítás, úgyhogy fel is függesztem magam. Húzzuk össze szépen a nadrágszíjat, és legyünk türelemmel, mert soha nem volt még ilyen jó nekünk. Hogy a fejünk fölött állítanak, hazudoznak bármit és bárminek az ellenkezőjét, az meg a gépház természetes zaja, a normál ügymenet. Álljunk be szépen a sor végére, aztán majd lesz valami. És legyünk hálásak, amiért nem rúgja ránk az ajtót a rendőrség reggel 6-kor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.