Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közös alap pedig nincs, mert minden közös alapra vagy rász*rt a NER vagy ellopta vagy épített rá egy szállodát valamelyik stróman

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Itt a péntek és mindjárt itt a tavasz is. Ha igaz, február közepén még konzultálni óhajt a miniszterek elnöke az ő népével, mert érdekli a zemberek véleménye, és akkor majd az úgy lesz, ahogy a nép akarja. Mert nálunk ez már csak így megy, ha a nép nyitni akar, akkor nyitunk, ha zárni akar, akkor zárunk. Csak pénzt ne akarjon a nép, mert az kell másra. Arról engem még soha meg nem kérdezett ártunk és ormányunk, hogy szeretnék-e hozzájárulni Mészáros Lölö valamelyik üzletének felvirágzásához, akarok-e vadiúj szőnyegeket venni a mi nemzeti gázszerelőnk szállodájába, netán van-e kedvem az egyik – pláne az összes – német és egyéb tulajdonban lévő alkatrészgyárat és összeszerelőüzemet meglepni néhány milliárd forinttal. Na, ilyesmi nincs, de van gazdaság-újraindítási akcióterv. Ez baromira sikeres, mondta a főni. Hogy például:

A gazdaságvédelmi akcióterv eszközei között ismertette a kormányfő a hitelmoratórium bevezetését – amellyel 3000 milliárd forint maradt a családok és a vállalkozók zsebében. (MTI)

A hitelmoratórium kivételesen valóban jó és fontos intézkedés volt, de azért valaki igazán szólhatna Orbánnak, hogy az a 3000 milliárd forint NEM marad senkinek a zsebében. Pont arról van szó, hogy a válság úgy a padlóra küldött sokakat, hogy nem képesek fizetni a törlesztőrészleteket, tehát NINCS a zsebükben az a pénz, amit be kellene fizetniük. Azonban ezt később ki kell fizetniük, tehát később sem marad a zsebükben. A moratórium egy halasztás, aminek ára van. Vagy a törlesztőrészlet fog emelkedni, vagy a futamidő fog hosszabbodni. Ez a zsebbenmaradás-duma pontosan olyan, mint amikor korábban fizetnek ki valamilyen juttatást – nyugdíjat, családi pótlékot -, és ezt úgy próbálják kommunikálni az egyszerűagyúaknak, hogy abban a hónapban kétszer jön a nyugdíj, a családi pótlék. Azt már nem teszik hozzá, hogy ne örülj annyira hülyegyerek, mert jövő hónapban meg majd egyszer sem fog jönni.

Előadásában végül szólt a hazai gazdaságban a magyar tulajdoni arány alakulásáról: az energiaszektorban a 2010-es 29 százalék helyett ma 59 százalék, a bankszektorban 40-ről 57 százalékra emelkedett, a médiában pedig 34 százalékról 55 százalékra nőtt a magyar tulajdoni arány. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a bolti kiskereskedelmi ágazatban nem sikerült áttörést elérni. „Fejtörést okoz mindannyiunknak (…), hogyan lehetne ezen a helyzeten változtatni” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a jövőben 50 százaléknál magasabb magyar tulajdoni arányt szeretnének látni az információ és kommunikáció szektorában, az építőanyag-iparban és a vasútijármű-gyártásban is.

Lefordítom magyarra: már elég sok minden Lölö nevén van, de vannak még kiaknázatlan területek. Belehúzunk.

Kicsit hosszú idézet következik, de érdemes beleolvasni. Aztán belegondolni abba, hogy Németországban mindenféle pártok képesek közösen dolgozni – nem csak ott, más országokban is van erre példa. Csak úgy mondom az ellenzéki összefogásban kételkedőknek -, és nem kirabolni akarják az önkormányzatokat és a különféle ágazatokat, hanem támogatni. Sőt, még a kultúra is fontosnak tűnik arrafelé. Ezzel szemben szép kis hazánkban kultúrharc van.

A Neustart Kultur (Újrakezdés a kultúrában) nevű programra a koalíciós pártok – a CDU/CSU jobbközép pártszövetség és a szociáldemokraták (SPD) – új megállapodása alapján 2020 után az idén is egymilliárd eurót fordítanak a szövetségi költségvetésből. A támogatás megduplázása „a szolidaritás, a remény és a bátorítás jele” – emelte ki sajtónyilatkozatában Monika Grütters kulturális államminiszter.
    „Támogatni és védeni akarjuk egyedülálló kulturális sokszínűségünket és át akarjuk menteni a (járványügyi) zárlat utáni időkre” – tette hozzá.
    A program a tavaly lefektetett szabályok szerint folytatódik, ami legfőképpen azt jelenti, hogy hangszerkészítőtől moziüzemeltetőig és szobrásztól fesztiválszervezőig, helytörténeti múzeumtól országos könyvtárig és cirkusztársulattól szimfonikus zenekarig a kulturális élet valamennyi szereplője és intézménye kaphat támogatást a koronavírus-járvány miatt elveszenvedett veszteségek ellensúlyozására. Így például hétévesnél kisebb gyermeket nevelő szabadúszó művészek 12 ezer eurós ösztöndíjra pályázhatnak, múzeumok pedig műtárgyanként húszezer eurós támogatást igényelhetnek kortárs képzőművészeti gyűjteményük bővítésére.
    A Neustart Kultur független a szövetségi kormány többi, ágazatokat átívelő stabilizációs programjától, a többi között az egyéni vállalkozók és a kisvállalkozások megsegítésére 50 milliárd eurós keretösszeggel elindított támogatási alaptól, amelynek forrásai ugyancsak jelentős részben a kultúra területén tevékenykedőkhöz jutnak – emelték ki a program első évét összegző beszámolóban, amely szerint a támogatás nemcsak a fennmaradást, hanem a fejlesztéseket is szolgálja. Így például 150 millió eurót különítettek el a járvány miatt megváltozott környezethez alkalmazkodó új, különösen a digitalizáció lehetőségeire épülő előadási, művészetközvetítési formátumok kidolgozására és bevezetésére. (MTI)

Furán hangzik, nem? Mármint nem mondják azt, hogy a nemzeti és/vagy/depláne konzervatív-keresztény műveket alkotó művészeket támogatják, a többiek jobb, ha elhúznak a vérbe. Nem garázskoncertet és sufnielőadást rendeznek a kiválasztottaknak és pláne nem mondják azt, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. De azt sem mondják, hogy oldja meg az önkormányzat a saját pénzéből, amit – biztos, ami biztos – előtte még megfelezett a jó kormány, hogy aztán azzal haknizzon: a kormány támogatja a zembereket. A más pénzéből, hápersze.

Volt már szó itt Orbán Viktor Stern magazinnak adott interjújáról, abból akkor kimaradt valami érdekes – mert az MTI híradásból is kimaradt -, a 444.hu azonban írt róla egy cikket. Azt a részt járják körül, melyben Orbán a gyerekeit illető újságírói kérdésekre – mi lenne, ha meleg lenne vagy ha muszlimmal járna valamelyikük – Isten mögé bújik. Engem egy pici rész ragadott meg nagyon az interjúból, mutatom is:

Viszont arra a kérdésre, hogy ez (ha a gyereke meleg kapcsolatban élne – szerk.) megváltoztatná-e a látásmódját vagy a politikáját, a miniszterelnök azt mondta, esküt tett az alkotmányra, amiben az áll, hogy a család nő és férfi köteléke, és ez szerinte nem jelent intoleranciát. Szerinte a tolerancia azt jelenti, hogy „nekem van egy álláspontom, a másik embernek pedig egy eltérő, amivel nem értek egyet, de együtt kell élnünk, ezért megpróbálunk találni egy közös alapot”.

Ez az apró idézet összefoglalja mindazt, amit Orbán Viktornak nevezünk.

Esküt tett az alkotmányra – alkotmány nincs, pontosan Orbán Viktor kormánya törölte el, helyette alaptörvény van.

…amiben az áll, hogy a család nő és férfi köteléke – ez nem volt benne sem az alkotmányban, sem az azt követő fideszes alaptörvényben. Ezt most írta bele a kormánypárt. Orbán Viktor erre soha a büdös életben nem tett, nem is tehetett esküt.

…a tolerancia azt jelenti, hogy „nekem van egy álláspontom, a másik embernek pedig egy eltérő, amivel nem értek egyet, de együtt kell élnünk, ezért megpróbálunk találni egy közös alapot – a tolerancia valóban ezt jelenti. Csakhogy ameddig Orbán Viktor véleménye Magyarországon percek alatt törvénybe kerül és jogerőre emelkedik – és onnan kezdve mindenki másra nézve érvényes, kötelező, de legalábbis meghatározza mások életét, ahogy például a család fogalmából való kizárás kizárja a meleg párokat az örökbefogadás lehetőségéből -, addig az állampolgár véleménye vagy álláspontja rohadtul nem érdekli a kormányt. Ez nem tolerancia, hanem diktatúra. Közös alap pedig nincs, mert minden közös alapra vagy rászart a NER (de előtte csákánnyal szétverte) vagy ellopta vagy épített rá egy szállodát valamelyik stróman.

Ez a rövid idézet remekül mutatja, hogy a magyar miniszterek elnöke egyetlen mondatban képes bebizonyítani: hazug, szemforgató és gyáva. Nem túl jó kombináció, egyik sem nevezhető politikusi, pláne miniszterelnöki erénynek. Ha ehhez még társul a társadalom totális hülyének nézése is, akkor egyértelmű, hogy Orbán Viktor méltatlan az ország vezetésére.

Ennyi mondandóm akadt reggelre, hamarosan folytatjuk az első beszólással. Addig is kellemes ébredezést, szép napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.