Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy nem félnek már semmitől, vagy teljesen elment az eszük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék a szellem világossága! Ünnepélyes jó reggelt kívánok mindenkinek, bár nem én vagyok a megmondhatója annak, hogy mit lehetne ünnepelni ebben az erkölcstelenségnek és gátlástalan korrupciónak naponta dalolva szobrot emelő országban.

Ellenben állítólag rövid lesz a tél, legalábbis Balu szerint, aki a Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje, és aki tegnap előbújt a barlangjából, de nem látta meg az árnyékát. A népi megfigyelések szerint ebből következik, hogy rövid tél várható. Biztosan sokan örülnek ennek, ismerek a közvetlen környezetemben is olyanokat, akik állandóan a tavaszt várják (tavasztól tavaszig), de ha a rövid tél után egyenesen a nyár jön – bár szélsőjobbos elmebetegek tagadják a klímaváltozást, azért erre elég nagy esély van -, akkor hamarabb jön el a mindmeghalunk, mint a rendszerváltás. És egyáltalán nem azért, mert a migránsok elveszik a keresztény kultúránkat meg a munkánkat, mielőtt halomra erőszakolnak.

Szóval nem tudom, milyen érveket hozhatnék fel az ünneplés indokaként egy olyan országgal összefüggésben, ahol az ember alig teszi a pontot annak a többszörösen összetett mondatnak a végére, ami úgy szól, hogy nekünk, alattvalóknak hatalmas áldás és megtiszteltetés, hogy már nem csak a propagandaminiszter exnejének önmegvalósítását segíthetjük mindenféle vissza nem térítendő közpénztámogatások formájában, hanem az új Rogánnéét is, és másnapra kiderül, hogy ez már akkor múlt idő volt, amikor az a mondat még meg sem fogant.

Edgar kollégánál mívesebb és cizelláltabb módon aligha tudnám szavakba önteni, mi mindent gondolok arról, hogy a vadonatúj Rogán-feleség (aki a változatosság kedvéért 20 évvel fiatalabb is, mint a bíróság szerint bűnözőnek is nevezhető férjeura a kereszténységben) és a retyerutyája már az esküvő előtt földbirtokos lett: több mint 1000 hektár földet shoppingoltak maguknak 1,6 milliárd forintért úgy, hogy vételárból mindössze 5 százalékot kellett letenniük, mert a többit az állami tulajdonú, Mészáros Lorenzo, feltörekvő ásványvízcsászár körül szerveződő bankholding hitelezte. És miközben annyira hülyének néznek mindenkit, hogy nem is feltételezik, hogy bárkinek feltűnik: van összefüggés Barbaránk hirtelenváratlan megtollasodása és aközött, hogy véletlenül éppen a mindenkori magyar politika egyik leghírhedtebb, legdörzsöltebb, legkorruptabb alakjával lépett frigyre, a boldog férj még fenyegetőzve ki is kéri magának, hogy a neje nem kíván közszereplő lenni és a magánéletük védelmére hivatkozva bírósággal, azaz perrel fenyegeti azokat, akik esetleg a szent és sérthetetlen magánéletükre vonatkozó információkat jogosulatlanul közölni akarják.

Ez ugyanabban a kötésig, szügyig, szájmagasságig és a falon túl is hülyének nézett országban történik, ahol a külügyminisztérium sportriporterből lett nagyarcú államtitkára járvány miatt bajba került gazdáKnak (többes szám!) hazudja azt az EGY figurát, akitől a külgazdasági és külügyi tárca azt a krumplit és almát vásárolta, amivel aztán karácsonyi ajándék gyanánt kedveskedett a dolgozóinak. A bajba jutott magyar gazdák tulajdonképpen egyetlen ember, aki csaknem 20 éve Fidesz-tag, a 2018-as országgyűlési választáson a párt országos listáján is szerepelt, egyéni vállalkozása pedig közel 200 millió forintos bevételt produkált 2019. Hát nem logikus, hogy rohadjon meg a baloldal, amelyik azért támadta Szijjártó minisztériumát, mert a nehéz sorsú gazdáknak segít? De.

Ez az az ország, ahol a Szalay-Bobrovniczky Vince nevű bécsi nagykövet nyolc évvel ezelőtt részegen, a gyerekeivel a szolgálati autójában (a nagykövetség ötszemélyes szolgálati autójában hatan utaztak!) karambolozik, két ember sérülését okozza, majd annak ellenére hallgatja el a munkáltatója elől az ütközés körülményeit, hogy nagykövetként kötelessége mindenről tájékoztatni a feletteseit (a külügy Létesítménygazdálkodási Főosztályához címzett hivatalos feljegyzésében egyszerű közlekedési balesetként hivatkozik a történtekre). Aztán nyolc évvel később – érdemei elismeréseképpen – a Miniszterelnökség helyettes államtitkáraként már Értékteremtő közösségekért díjakat ad át. Ennyit tesz, ha valaki a Habony-Rogán körhöz tartozik és elég fontos a törzsfőnöknek: akkor egyszerűen képtelen kiesni a pixisből, viszont jó eséllyel felfele bukik, bármit is követett el.

Ez az az ország, ahol a két értelmes mondat egymás után fűzésére képtelen gázszerelő, akinek egy évtizede ugyanúgy kilógott a segge a gatyából, mint mondjuk a friss Rogánné famíliájának, ma közel 480 milliárd forintra becsült vagyonával messze az ország leggazdagabb embere lehet (via Forbes). Tegnap éppen több mint 7,5 milliárd forint közpénzt vágtak hozzá, hogy a nemrég átadott Budapest-Esztergom vasútvonalon telepítse a kiegészítő biztosítóberendezéseket. Egy nappal korábban, hétfőn a kölkei cége nem tudott félreállni egy 1,2 milliárdos tender útjából (a zánkai Erzsébet-tábort csinosítgatják a tehetségükkel), miután dollármilliárdos disznószerelőnk múlt pénteken egy 26 milliárdos árvízvédelmi közbeszerzést nyert meg. Mert rohadtul nincs senki más ebben az országban, aki értene hozzá.

És akkor mindenkinek jusson eszébe a 2020-as év topcsilliárdosainak listáját böngészve, hogy két évvel ezelőtt, mit hányt bele az ország arcába a templom egerét jobbról előző, szentéletű miniszterelnök ezekkel a listákkal kapcsolatban. Mármint az a miniszterelnök, aki körül mindenki szarrá hízott az ország lábán állva, miközben neki semmije nincs. Értsd: az igazságügyi minisztere a férjeurával megtámasztva egy év alatt visszafizeti a 200 milliós bankhitel közel felét, és még megtakarítani is tud, neki meg még mindig van 882 ezer forint tartozása egy 19 évvel ezelőtt a kedves nejével közösen felvett 20 millió forintos bankhitel után úgy, hogy egy árva fillért nem tudott félretenni).

Két évvel ezelőtt, 2019-ben, amikor nem volt világjárvány, és a miniszterelnök bátorkodott (először és utoljára) újságírók elé állni, és az orcájukba röhögni, az alábbi párbeszéd zajlott le a hvg.hu újságírója és őfényessége között:

hvg.hu: Három éve a parlamentben Miniszterelnök úr azzal utasította vissza az önhöz, illetve a kormányhoz közel álló üzleti körök, vállalkozók gyarapodását firtató kérdéseket, hogy ameddig a tíz leggazdagabb magyar vállalkozó között nincsen fideszes, addig nincs miről beszélni. Azóta elég komolyan megváltozott a helyzet. Mészáros Lőrinc, az ön gyerekkori barátja, a felcsúti utánpótlás akadémiát önnel együtt megálmodó, volt felcsúti polgármester az ország leggazdagabb emberévé vált példátlan, 380 milliárdos vagyonnal. Százmilliárdos nagyságrendben nyer állami megbízásokat, üzlettársa már az Ön vejének is. Ilyen körülmények között hogyan lehet a politika és az üzlet szétválasztásáról beszélni, illetve milyen fényt vet Magyarországra, hogyha a miniszterelnökhöz közel álló üzleti körök ilyen mértékben gyarapodnak az utóbbi években?
Orbán: Egy ponton vitatkozom csak Önnel. Egy dolog van, amit nem osztok: a Puskás Akadémiát én alapítottam egyedül, nem osztozom senkivel. Ami a másik megjegyzést illeti, ami ezeket az egyéb megjegyzéseket illeti, ezeken a listákon én leginkább kuncogni szoktam. Mindenki ismeri a magyarországi valóságot; két okból fizetnek az emberek, hogy rákerüljenek a listákra, meg hogy ne kerüljenek rá a listákra. Ezzel a komolysággal kell ehhez állni.
hvg.hu: Mészáros Lőrinc vagyona azért már nem nagyon vitatható…
Orbán: Tizenhatodszor is el fogom mondani Önöknek, hogy üzleti kérdésekben, gazdasági kérdésekben, üzleti tranzakció kérdésében a magyar kormány nem tartja magát illetékesnek, és nem engedem sem magamat, sem a kormányt beleprovokálni ilyen típusú témákba, nem foglalkozunk ezzel.

Két év telt el azóta, hogy emberünk nem hagyta beleprovokálni magát a rosszindulatú újságírói kérdésbe, a disznószerelő két év alatt 100 milliárddal növelte a vagyonát, miközben a nagyembernek semmije nincs, de meg is sértődik, ha bárki azt kéri rajta számon, hogy esetleg  köze van, hogy illetékes üzleti-gazdasági kérdésekben. Ameddig az ország végtelenül türelmes és a gazemberséggel, erkölcsi rothadással szemben toleráns népe elhiszi, hogy egy miniszterelnöknek semmi köze nincs ahhoz, hogy kiből lesz toplistás milliárdos, ki lesz élet és halál ura, ki dögöljön éhen és ki legyen mindenható a mások hátán térdelve, addig Lorenzo és pereputtya legfeljebb kétévente hozzácsap újabb 100 milliárdot a vagyonához, és egy generáció nő fel abban a hitben, hogy az egyedüli dolog, amit ezen a 93 ezer négyzetkilométeren tenni lehet és szabad: kussolni, tűrni, véleményt elhallgatni, rettegni, mert ez hazafias kötelesség, egyben minden világok legjobbika. Addig nem egyszerűen csak 100 milliárdonként lopják el a normális élet reményét, de járulékos megalázásként a barnanyelvű Bencsik Andrások szervilizmustól eltorzult pofával neveznek majd hetente büdös, ótvaros szektásnak mindenkit, akinek egyáltalán megfordul a fejében mást gondolni, ellenállni, önmagáért kiállni.

Az szabad szemmel régóta látható, hogy az elvtársak nem viccelnek. Eddig se vicceltek, ha saját magukról volt szó, és a fentiek szerint nyilvánvaló, hogy ez így is marad. Vagy nem félnek már semmitől, vagy beleőrültek a tévedhetetlenségükbe, a leválthatatlanságukba, és elment az eszük. Más lehetőség nincs. És ezt pontosan addig csinálhatják büntetlenül, magabiztosan és egyre nagyobb pofával, ameddig a többség elhiszi, hogy ez nem lehet másként, hogy ez az élet rendje. Tényleg ez az élet rendje?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.