Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bűnbak már megvan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bennünket elsősorban az jellemez, hogy itt soha nincs semmi baj, főleg azért, mert kormányunk csírájában orvosolja a problémákat, lényegében mielőtt megszületnének, meg is szünteti azokat, ezért élhetünk mi ilyen végtelen nyugalomban és boldogságban. A napokban is ugye az ukrán külképviseleteink kaptak egy levelet (vagy többet, nem egyértelmű) az ottani nacionalistáktól, hogy ha még egyszer be találja tenni a lábát Ukrajnába Szijjártó Péter, akkor ott vér fog folyni, erre a mi bátor külügyminiszterünk nem tétovázott, menten repülőre pattant és Kijevbe száguldott, hogy a végére járjon ennek a dolognak. Alaposan megreformálja a diplomáciát, az biztos, unalmasak is már ezek az avitt jegyzékváltások, miegyebek, na de ez a fiatalos lendület, ez a magyaros virtus, hogy nem lacafacázunk, odamegyünk és megoldjuk, ez ám a valami.

Az új szeleket amúgy is mi fújjuk, Bidennek is felhívta a figyelmét, hogy példát kellene vennie Trumpról, aki nem gázolt folyton a magyarok becsületébe, hanem nagyon is jó kapcsolatot tartott a mi vezérünkkel, alkalmasint még telefonon is felhívta, szóval neki is tanácsos lenne így viselkednie. Azt, hogy emellett Trump milyen nagyszerű elnök volt, emellett fényes elme, nem tette hozzá, csak gondolta. Varga miniszterasszony is ömlengett egyet arról, hogy most már egyre többen látják be, hogy a magyaroknak mindenben igazuk van – azt nem tudom, mi következik ebből, de bizonyára majd azt is elmeséli egyszer.

Most persze ki se látunk a járványból. Nemrég még azon sopánkodtunk, mennyire jó lenne, ha lenne vakcina, aztán most, hogy már van, sőt, egyre több van, újabb bánatunk keletkezett: van, de nem elég. És miért nem elég? Mert az unió szörnyűséges hibát követett el. Rossz szerződéseket kötött a gyártókkal. Mi az, hogy máshova is szállítanak? Naponta halljuk a vádakat különféle előadóktól, csupa hozzáértő ember szólal meg, a külügyminisztérium államtitkárával az élen, ő afféle előénekes most a kórusban, haknizik mindenfelé a vádbeszédével, de hallottam már az Alapjogokért Központ projektvezetőjét is ezen háborogni. Mert az Európai Bizottságnak az uniós polgárok érdekeit kellett volna szem előtt tartania, hogy minél előbb érjük el a hetven százalékos átoltottságot, mert akkor indulhat újra a gazdaság, és hangsúlyozta, itt az európai családok életéről van szó.

Nem vagyok szakértő, csak megpróbálom elképzelni, hogyan folyt annak idején a szerződéskötés. Mivel engedélyezett vakcina még nem volt, a különböző fázisokban lévő folyamatokat kínálgatták a gyártók, aztán ki melyikben hitt, arra adott le foglalást. Nem irigylem azokat, akiké ez a felelősség volt, nyilván nagy körültekintésre volt szükség, emellett mi haszna lett volna, ha például kizárólag a Pfizerrel szerződnek? És elképzelhető egy olyan szerződés, hogy csak nekünk szállítsanak, senki másnak? Ha van egy országnak saját gyára, akkor annak meg lehet szabni, hogy csak belső használatra gyártson, de nemzetközi cégekről beszélünk, ráadásul a piacnak is vannak törvényei, és nem kellene azon hüledezni, ha valaki előnyhöz jut, mert többszörös árat ajánl ugyanazért a termékért. Persze építhettünk volna egy hatalmas európai gyógyszergyárat, amely hipp-hopp, százmilliószámra gyártja az oltóanyagot, ahhoz mondjuk tudni kellett volna, melyik lesz a biztos befutó. Mellesleg még most sem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, születhet még jobb vakcina, amelyet például nem ilyen körülményes hűteni.

Tehát igazán kár most az Európai Bizottságra mutogatni, na de a mutogatás itt még nem ér véget. Itt vannak a liberálisok, mint minden baj forrása, mást se csinálnak, mint nehezítik a védekezést, most ugye az orosz vakcina ellen agitálnak, amire természetesen semmi ok nincs. Igaz, hogy több szakértő úgy foglalt állást, hogy nem javasolná a használatát, mert a vizsgálati eredményekből, amiket láttak, az derül ki, hogy túl sok a kockázata. Nem, nem okoz halált, még csak eszméletvesztést se, több feje se fog nőni tőle a beoltottnak, csak éppen súlyosan megterheli a vesét, a belső elválasztású mirigyeket, valamint a koszorúereket – tessék mondani, ezek közül melyik nem jelent veszélyt, különösen egy idős, krónikus beteg számára?

Ráadásul a gaz baloldaliak tolakodnak is az oltásnál, mást se hallunk napok óta, mint hogy a gyöngyösi ellenzéki polgármester beoltatta magát. Ha ez nem lenne elég, még a mozgássérülteknek fenntartott helyen is parkolt, holott erre feljogosító igazolványa nincs, vagy legalábbis nem tette ki a szélvédő mögé, ebből is jól látszik, milyen istentelen, elvetemült ember a városvezető. Nem akarom védeni, ugyanis soha nem fogom megérteni, miért akar kivételezett lenni valaki csak azért, mert a pozíciója jóvoltából megteheti, de azért megjegyzem, hogy konkrétan ismerek olyat, aki az elsők között kapta meg, holott semelyik kockázati csoportba nem tartozik. Viszont a miniszterelnökségen dolgozik, ott is valahol a sor végén, ezért feltételezem, nem ő volt az egyetlen, aki ott megkapta, azóta az ismétlőt is, nyilván vele együtt sokan mások. Ezen valamiért nem háborog a Fidesz. Vagy akkor miért kiabál kígyót-békát az ellenzéki polgármesterre, amikor ugyanarra a saját soraiban is találna példát, még csak nem is eldugva egy vidéki városban, hanem nagyon is szem előtt?

A lényeg az, hogy mindig valakire rá kell irányítani a reflektort, aztán olyan össztüzet zúdítani rá, hogy a nagy fegyverropogásban senki ne figyeljen arra, hogy esetleg náluk sokkal több lenne a keresni való. A magyar járványkezelés több mint tökéletes, hiba nélkül való, ha akadnak is gondok, azokat mások hibái idézik elő. A bűnbakképzést mesterfokon űzik, már tényleg csak az hiányzik, hogy előbb találják meg a bűnbakot, mint hogy a mentegetni szándékozott dolog nyilvánosságra kerülne, de hát ami késik, nem múlik. A NER találékonysága végtelen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.