Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a mindenhez is értő Kárpátok Onedinje inkább a saját kabinját csinosítgatta, miközben magasról tett a kiszolgáló személyzetre és az utasokra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újra szólt a hatlövetű az einstandolt közrádió lőterén, ahol nincsenek valódi ellenfelek, csak a céltábla, amire még így is képtelen pontos lövéseket leadni a mi küldetéstudatos mini Rambónk.

Az, hogy idestova tizenegy éve a saját maga vagy a Habony által megszerkesztett kérdezz-felelek gyermekded mondókát hallgatjuk heti rendszerességgel, teljesen szürreálisnak hathat. Csak nem itt, nem ebben az országban. Ebben az országban egy mindannyiunk adójából fenntartott csilliárdos, elvileg köztájékoztatást ellátni hivatott intézményben – amit egész egyszerűen kisajátított maga számára, agyament ideológiájának terjesztésére – a vezér zavaros téveszméit lehet hallgatni, és legfeljebb otthon nagyokat sóhajtozni, hogy atyaég, ne! Ezt már tényleg ne! Ez már annyira vállalhatatlan, mint maga az előadóművész. Aki folyton tiszteletet követel magának, meg ennek az országnak, amit közben a saját tulajdonának tekint, mióta befészkelte magát a kormánykerék mögé. Mit ne mondjak? Baromi szánalmas. Ráadásul a vetítőgépbe befűzött, Disney-meséket megszégyenítő huszonpárperces előadásai és víziói péntek reggelenként – a tojásos rántotta és a debreceni emésztgetése, valamint felbüfizgetése közben – súlyosan émelyítőek is.

Tehát mint nagyjából minden héten, ezen a héten is előadta magát, és éles töltényekkel lövöldözött, célzottan és határozottan. Majd a végén megveregette a saját széles vállát és hátát, hogy micsoda faszagyerek ő valójában, hiszen minden egyes célpontot eltalált, ami nem mozgott. És elhiszi. Mert nincs ott senki, aki mondaná neki, hogy Viktor, nem kell fullba nyomni a kretént. Ezért aztán Viktor tolja. Ha kell, ha nem. Mert muszáj tolni. Lehetőleg az abnormalitás legtávolabbi, szemmel még azért látható pereméig, ha ott akar maradni ahol van: a hatalomban. Mert semmi nem számít, és senki nem számít. Túl kell élni, át kell vészelni a szart, amiről már ők is tudják, hogy igen magasra nőtt körülöttük, és ebbe akár bele is fulladhatnak. Nem én mondom, hanem Fidesz-közeli figura mondja, aki szivárogtat és panaszkodik.

Tudniillik elkezdett  foszladozni a nagy NER-tarisznya. Maradjunk az infantilis gügyörészésnél, hogy az esetleg ide tévedő Fidesz-hívek is megértsék. Akinek van egy csepp agya, az valószínűleg már régebben felfogta, hogy a nemzeti hajó léket kapott, és hiába hiszi a kapitány, hogy be lehet foltozni, és lehet suhanni tovább, mint a békés, tükörsima tengereken, nem lehet. Az a legnagyobb baj, hogy a kapitány egy elvtelen alak, aki úgy kormányoz, ahogy a szelek fújnak. Nincs a mindenki érdekeit szolgáló nemes cél, csak céltalan bolyongás a világ nagy tengerén. Ráadásul a hajó, amit kormányozni méltóztat, kicsi és sérülékeny a többi hajóhoz képest, ám ő mégis azt képzeli, hogy meg lehet támadni egy csapásmérő anyahajót egy ladikkal. Téved. Mert lehet, hogy sok pálinkát – bocsánat, rumot – ivott, és az az érzése, hogy megvilágosodott. Az is igaz, hogy van neki egy nagyon ügyes másodtisztje, akit Matolcsynak hívnak, akinek szintén igen súlyos látomásai vannak arról, hogy egy tartályhajót üzemanyag nélkül is el lehet juttatni a kikötőbe, de az a baj, hogy nem lehet. Üzemanyag nélkül ugyanis leállnak a motorok, és csak sodródik a hajó, ide-oda. Persze csak akkor, ha nincs esetleg vihar, mint amilyen a mostani is. Mert akkor van igazán baj. Mert akkor már nem csak sodródik, hanem hánykolódik az a hajó, aki meg rajta utazik, az elkezd émelyegni, kétségbeesni, és nem ritkán hányni is. És bármennyire próbálja a kapitány ledobni magáról a felelősséget, az kevés a megrémült, halálfélelem által kerülgetett utasoknak.

Szóval ha ez a bizonyos kapitány körültekintő lett volna, akkor nem indul el félig üres üzemanyag tartályokkal, és szakadt vitorlákkal, remélve, hogy elér egyik kikötőből a másikba, hanem felkészül egy esetleges viharra. De nem, ez a mindenhez is értő Kárpátok Onedinje inkább a saját kabinját csinosítgatta, meg a tisztekét, miközben a kiszolgáló személyzetre és az utasokra szart. Pontosabban azokra, akik nem támogatták a grandiózus agymenésében. Namármost. Ez a hajó 10 évig nyugodt vizeken hajózgatott és halászott a zavarosban. Útközben azért a biztonság kedvéért ledobáltak néhány nem szimpatikus utast és tisztet a fedélzetről. Azokat, akik jelezték a problémákat, mert látták, hogy a kapitány úr milyen katasztrofálisan irányítja a hajót, és sorsukra hagyta őket. Amikor meg a tengerbe dobált bajbajutottakat egy másik hajó megmentette, akkor éktelenül megsértődött.

Tehát ez a megfeneklett, több helyen lyukas hajó most hánykolódik a viharban, a kapitány meg arra kéri az utasokat, hogy kezdjenek el együttes erővel evezni, mert ha nem, akkor mindenki megfullad. Ezért cserébe most mindent megígérnek, és úgy csinálnak, mintha. De a kapitány még mindig nem magában keresi a hibát, hanem mindenki mást okol azért, amit ő követett el. A többi hajót, az időjárást, a veszélyt jelző személyzetet, a tengert, mindenkit. Vagyis ahhoz, hogy túlélje és megmeneküljön (szarik ő az utasokra) kénytelen segítséget kérni azoktól, akiket állandóan támad. Ezek persze segítenek, mert senkinek nem érdeke hagyni elsüllyedni egy emberekkel teli hajót. Érthető? Így tiszta minden?

Tehát amikor ilyeneket mond, hogy „rávettük az önkormányzatokat, hogy csökkentsék az iparűzési adójukat”, akkor hazudik.

Amikor arról fröcsög, hogy Gyurcsányék rosszabbul kezelték a 2008-as válságot, akkor is hazudik.

Amikor azt ugatja, hogy az Európai Unió egy alkalmatlan intézmény, mert az oltóanyagokat nem intézi rendesen, akkor szintén hazudik (helló, Menczer!).

Amikor fürkészek és portyázók 16 ezer lélegeztetőgépet vesznek túlárazva, mutyizva, átláthatatlanul, és most több mint a felétől próbálnak szabadulni, akár ár alatt is, akkor lop. Ez igaz a maszkgyártó gépre is.

Amikor azt találja ki, hogy vakcinagyártó üzemet épít Debrecenbe, akkor ámít. Ez körülbelül az a szint, amikor valaki azután indul el porral oltót vásárolni, miután leégett a háza.

Amikor azt állítja, hogy egy hétvége alatt beoltja az országot, akkor blöfföl.

Amikor azt állítja, van oltási terv, akkor sem mond igazat.

Amikor azt mondja, „én nem vagyok udvariatlan ember, nem gondoltam, hogy fel kell borítani az asztalt”, akkor álszent módon fölényeskedik és keménykedik, mert valószínűleg volt egy kis erőspista a reggelijében.

Amikor ezt mondja, „nem lehet, hogy ezért haljanak meg magyarok”, mármint szerinte azért, mert bizonyos cégek raktáraiban milliószámra állnak a vakcinák, Brüsszel meg nem adja ki az engedélyt, akkor hárítja magáról a felelősséget.

Amikor meg így poénkodik: „mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret”, akkor ez azt jelenti, bárkit beáldoz azért, hogy hatalomban maradjon.

Ez a mi öreg tengerészünk. A saját érdekünkben bízzunk abban, hogy előbb-utóbb elcsendesedik ez a vihar, mert ha nem, mi is vele együtt pusztulunk bele a hullámzó tengerbe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.