Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Se éjjele, se nappala

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, tavaszi jó reggelt, vidám (de legalább elviselhető) pénteket, kitartást, mert mindjárt itt a szombat. Nálunk már nyílik a kertben a hóvirág, ez megbízhatóan, kormánytól függetlenül megtörténik minden évben. Elnézést kérek, ha esetleg teljesen váratlanul felröhögök időnként (bár ez írásban szerencsére nem különösebben érzékelhető), de még nem hevertem ki a tegnapi MTI szemlét, amikor felkészületlenül, mondhatni védtelenül talált telibe a hír:

Elérhető a vaddisznóállomány szabályozásáról szóló nemzeti akcióterv a Nébih honlapján

Bevallom, hosszasan bámultam ki a fejemből, annyira megrázott a dolog. Hogy már ehhez is akcióterv kell? Pláne nemzeti? Lelki szemeim előtt megjelent egy nemzetiszínű szalaggal átkötött homlokú Rambó, ahogy fától fáig suhanva, verítéktől csillogó izmos felsőtestét időnként megvillantva végrehajtja az akciótervet. Azt a nemzetit. Oké, értem én. Sertéspestis és vadgazdálkodás. De esküszöm, nem emlékszem arra, hogy ez ilyen széles körben nagy érdeklődést kiváltó dolog lett volna bármikor az életben. Vannak a vadgazdálkodással foglalkozó szervezetek és szakemberek, ki a francot érdekel rajtuk kívül? Azt harminc évig nem tudhatjuk meg, hogy Orbán Viktor miért döntött úgy, ahogy Paks ügyében – nem a technikai részletek érdekelnek, még csak azok a nemzetbiztonsági kérdések sem, melyek minden országban titoknak minősülnek, hanem a közpénzt érintő olyan adatok, melyek közérdekűek. Mármint egy normális országban. Az oltási tervről sem tudhatunk semmit, mert majd megmondják, ha lesz elég oltóanyag, addig kussoljunk. De a vaddisznók szaporodásának szabályozásáról részletesen tájékozódhatunk.

Érdekesen alakul Magyarországon Joe Biden ügye. Igen, egyáltalán nem kell csodálkozni. Ameddig a magyar kormány, a pártmédia és általában véve a NER világhatalmi rendszere el nem fogadja Bident, addig hiába iktatták be a hivatalába, a fasorban sincs, nem ám hogy ő legyen az Amerikai Egyesült Államok hivatalos elnöke. Majd mi itt – pontosabban ők itt, mert természetesen balosoknak, libsiknek, feministáknak (nem tudom, jelenleg mi az érvényben lévő titulusa mindazoknak, akik nem tagjai az Orbán-szektának) ebbe nincsen beleszólásuk – eldöntjük, hogy elfogadjuk-e az új elnököt, vagy jobban teszi, ha egyből vissza is adja a Fehér Ház kulcsait. Most némileg meg van hasadva nerék tudata, mert miközben a CÖF levelet írt Bidennek (igen, magyarul és igen, nyílt levelet), melyben lényegében elismerik elnöknek, addig a három darab nyolcasról elnevezett orgánum még ott tart, hogy hát nem is. Mert a YouTube levette a listáról (nem tudom, milyen listáról, de csak azért nem tudom, mert műveletlen f*szparaszt vagyok) a beiktatás közvetítését, mert sokan nemtetsziket nyomtak. És ez azért van – nyolcasék szerint -, mert a választást elcsalták, ezt abból lehet látni, hogy nem lájkolták elég sokan a közvetítést. És amúgy is, Biden már majdnem nyolcvan éves (forrás még mindig az eddigi), és csak halottak szavaztak rá levélben, ez azért biztos, mert YouTube-on nem szavaztak. Vagy tetszikeltek. Jajó. Nekem aztán mindegy, attól tartok, az amerikaiaknak is. Mármint az, hogy a hatalmas magyar NER elfogadja vagy semnem. Azonban szeretnék egy új információt a majdnemnyolcvanévesező firkancok tudomására hozni (azon túlmenően, hogy például Nacsa Lőrinc, Hollik, Kósa, Deutsch és még sokan mások közel sincsenek a nyolcvanhoz, aztán mégis, már ami a szellemi teljesítményt illeti), mégpedig azt, hogy az ifjú és fitt Donald Trump mindössze 3,5 évvel fiatalabb, mint Joe Biden. Ez – mármint az életkor – amúgy sem érv, de hogy még ebben is sikerüljön belevinni egy helyre kis hazugságot, az egészen példaértékű.

Mivel péntek van – még mindig -, Orbán Viktor vadhajnalban a törzsi gyűlésre trappolt. Erről a háromnyolcas kötelezően be is számolt, mármint arról, hogy Orbán Facebookján megjelent a fotó, a főni a sötétben, maszkban (nyakkendő nélkül, mert a dolgos magyar embertől idegen a cicoma) vonul. Tiszta szerencse, hogy éppen lekapta egy álmatlan fotós, és akadt valaki, aki feltöltötte a képet a közösségi oldalra. A portál annyival egészítette ki a világraszóló sztorit, hogy a miniszterek elnöke bizonyosan nem aludt sokat, mert tegnap este még az EU-csúcson tárgyalt. Azt hiszem, mindannyian nyugodtan alhatunk tovább, ha nemzetünk színe és visszája ránk vigyáz. Ja, nem. Riadó! Kellemes ébredezést, dolgos pénteket kívánok mindenkinek! Hamarosan mi is jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.