Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Összevissza beszél, sikert kommunikál, a járvány megfékezése helyett választási kampányol és az ellenzékkel riogat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék az Úr napja, jó reggelt mindenkinek! Úgy meglódult a NER-ben a kegyetlenül boldog új év, vagyis a gátlástalan populizmus és a kormányprogrammá emelt nyakló nélküli hazudozás összevissza beszélés, hogy lehetetlen elhajolni az útjából. Ha vasárnap, ha nem vasárnap.

Tegnap mondjuk szombat volt, és akinek volt gusztusa és bátorsága körbenézni a pártállami média alternatív, mindennel párhuzamos bugyraiban, az láthatta – és még most is láthatja -, hogy Hadházy Ákossal (a hullaház bolondja via Gajdics), a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal gátlástalan fenyegetőzésével, az Országgyűlésebe két éve betörni akaró Fekete-Győr Andrással, és úgy általában erőszakos baloldali csőcselékkel van tele minden. Nehogy kimaradjon: Rákay Kétmillió Philip közben a momentumos Berg Dániel személyében kihirdette az e heti hazaárulási verseny győztesét, akit simán az amerikai politika által irányított hazaárulónak minősített. Mert ő abban a helyzetben van – gondolom, megkapta a gazditól a felhatalmazást -, hogy Kövér Lászlót forgalommal szemben, kanyarban előzve önkényesen eldöntse, ki árulja a hazát, és ki dögöljön meg, mert már tegnap is késő lett volna. Ez azt is jelenti, hogy Krekó Péter szándékosan félremagyarázott szavainak csócsálása, a Political Capital igazgatójának mocskolása kicsit háttérbe szorult.

Közben arról például nincs hír, egy nyomorult, félszájjal elmormolt értetlenkedés sincs, hogy szemben a hivatalos kormányzati, egészen pontosan rogánista kommunikációval, miszerint a regisztráció nem feltétele annak, hogy mimagyarok megkapják a koronavírus-oltást, legfeljebb előnyt jelent, hivatalos hatósági levél van arról, hogy aki nem regisztrál, annak nem jár oltás. Miközben azért fossák össze magukat, és azzal az ordas rágalommal hazudják le a csillagokat az égről, hogy a baloldal halálkampányt folytat és azt akarják, hogy minél többen utasítsák vissza az oltást, és minél többen haljanak meg, mert az rossz lesz Orbán Viktornak, arról sincs egy árva hang se, hogy a Fidesz szerint hivatalból alkalmatlan Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere egy Facebookon közzétett videóüzenetben kér mindenkit arra (értsd: pártállástól függetlenül MINDENKIT), hogy bízzon az orvosokban, és oltassa be magát a koronavírussal szemben. Ami nem illeszkedik szervesen a NER-mitológiába, ami ellentmond a hazugságokat még nagyobb hazugságokkal megfejelő pártállami narratívának, az nincs.

Aprócska kitérő: azt gondolná az ember – én legalábbis azt gondoltam -, hogy azért okoz majd némi fejtörést, jelent majd némi kihívást a fideszes propagandagépezetnek, hogy lereagálja és elmagyarázza a hívőknek, mi történt valójában Washingtonban. Nos, az az igazság, hogy alábecsültem őket. Mindaz, ami még Trump rajongóit is összezavarta, az az orbánista propagandát egyáltalán nem volt képes zavarba ejteni. Olyan szemrebbenés nélkül és olyan magabiztosan tették ki az egyenlőségjelet a patrióta, konzervatív trumpista szurkolók Capitoliumnál rendezett műsora és a baloldal, kiemelten a magyar baloldal, illetve annak a magyar törvényhozás ostromával összefüggésbe hozott, felhergelt csőcseléke közé, hogy az tényleg hungarikum. Egyszerűen bámulatos, hogy miután Trump megkésve, de végül megtartotta azt a beszédét, amelyben békés hatalomátadásról pofázott és elítélte a sajátjai erőszakos dúlását, és a hívek egy része teljesen kétségbeesett (sokan árulásként, gyomorszájon rúgásként, hátba szúrásként értékelték, hogy a bálványuk kvázi ellenük fordult), a fideszes pártmédia szégyen nélkül tolja tovább ugyanazt a rozsdás, nyikorgó biciklit, mintha nem lenne holnap.

Visszatérve. Valamiért ennyi idő után is képes vagyok rácsodálkozni arra, hogy miközben Orbán gyakorlatilag háborítatlanul, teljhatalommal kormányoz, miközben az ellenzéknek de facto semmilyen ráhatása nincs a kormányzati döntésekre, miközben a népi vakcinaszkepticizmus kontextusában mégiscsak egy járványt kellene valahogy megállítani, ha azt akarjuk, hogy ne boruljon teljesen térdre a gazdaság, miközben a kormány jól láthatóan nem hajlandó egyenesen beszélni és felnőttként kezelni a lakosságot, ezeknek az ócskalelkű propagandista szolgáknak egyetlen cél lebeg a szemük előtt: napi 24 órában elbábozni, hogy a kétharmaddal uralkodó gazdáik valójában ellenzékben vannak, hogy az ország háborúban áll, hogy minden irányból ellenségek vesznek körül, akik a magyarság elveszejtésében érdekeltek, beleértve a Fidesszel szemben álló pártokat is, amelyekre nem mellékesen magyar emberek szavaztak demokratikusan. Nos, ezektől csak Orbán mentheti meg a népet, mert ha Gyurcsány és a baloldal kerül kormányra, akkor – kapaszkodjunk – felrúgná a demokratikus normákat, a jogot semmibe véve bontaná le az alaptörvényt, illetve az intézményrendszert, lényegében pedig bosszút állna a háromszor is kétharmados felhatalmazást szerző Orbán-kormányon.

Ilyenekkel és még ilyenebbekkel hergelik a népet (mióta Bayer nertárs rákapott a facebookozásra, gyártja serényen a gagyi muníciót az össznemzeti paráztatáshoz, a fideszes nagyágyúk meg kétpofára terjesztik az igét), miközben a való világban a helyzet szar, és az alagút végi fény, amire a felcsúti látnok oly gyakran hivatkozni szokott, mióta sötét lelke mélyén ő is rájött, hogy elkúrta nem fogja egyik napról a másikra megoldani a problémákat. Úgy értem, hogy egy rakás országban megint csúcsot dönt a napi megbetegedések száma, de legalább a koronavírus miatti elhalálozások száma sem csökken. És bár számos országban elkezdődött a vírus elleni oltás, a kapacitások szűkössége miatt ez egyelőre nagyon lassan halad. Úgyhogy miután a mutáns vírus is terjed, sorra jelentik be az országok a korlátozó intézkedések fenntartását, néhányan pedig ismét lezárják határaikat. Mindeközben mit művel a háromszor is kétharmados felhatalmazást szerző Orbán-kormány? Hazudozik, sikerkommunikál, a járvány megfékezése helyett választási kampányol és az ellenzékkel riogat (ha úgy tetszik, az ellenzékkel és mindenféle identitáspolitikai maszlagokkal és álproblémákkal takarózik), szándékában nem áll a járvány következményei miatt állásukat, jövedelmüket vesztetteket megsegíteni, ellenben naponta visszaél a a veszélyhelyzet okán magának kikövetelt felhatalmazással, lapátolja a haverjai zsebébe a milliárdokat, és mindenféle gazdasági kockázatot leszarva taszajtja az országot az összeomlás felé. (Nem függ össze semmivel, csak érdekes: tavaly a forint volt a legpocsékabb, legjobban gyengülő valuta a kelet-közép-európai térségben.)

Úgyhogy minden úgy van, ahogy eddig volt. A gátlástalan hatalommánia pedig a félrekezelt járvány tetején pöffeszkedve kapaszkodik minden lehetőségbe, amiben bármilyen csekély politikai haszon reményét látja felcsillanni. Ezért van az – nem akartam idehozni, de egyszerűen muszáj, mert annyira undorító -, hogy a legidősebb élő olimpiai bajnok, a legidősebb ötkarikás érmes, Keleti Ágnes 100. születésnapját is arra használta, amire mindent: politikai kampánybeszédre. (Mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország, birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, a szabadságunkért, a függetlenségünkért.) Tudom, hogy ilyenkor mindig előbújnak a kövek alól az eltartott kisujjú erkölcscsőszök, és előadják, hogy a rothadt balliberálisoknak egy orbánozásért semmi nem drága. Hazugság. Újra meg újra le fogom írni: mindenki tisztelettel adózik egy kivételes életút és egy kivételes teljesítmény előtt (az összes előtt, különben), mindenki jó egészséget kíván a Nemzet Sportolójának. De senkit nem érdekel Keleti Ágnes 100. születésnapján Orbán Viktor politikai kampánybeszéde. Engem speciel a láthatatlan, semmilyen felelősséget semmiért nem vállaló Áder nevű megélhetési aláírógépezet emelkedett sorai sem érdekelnek. Nem érdekelnek a birodalmak, a sors keze, se mimagyarok se függetlenség, se harc, se háború. Egyszerűen itt nincs helye és ideje. Keleti Ágnes születésnapi köszöntése szóljon Keleti Ágnesről, és ne az eltorzult lelkű és fejű hatalommániáról. Egyébként nem emlékszem arra a videóra, amikor Bálint gazdát köszöntötte a 100. születésnapján ugyanez az alak. Nem az ünneprontás miatt mondom, és nem szeretnék összehasonlíthatatlan teljesítményeket összehasonlítani, de ez az ország legalább annyit köszönhet Bálint gazdának, mint a legnagyobb sportolóinak. Bálint gazda miatt kezdtek el nagyon sokan fát ültetni, kertészkedni, megbecsüléssel fordulni a természet felé. És ez egyáltalán nem kevés egy olyan országban, ahol a túlárazott beton és térkő sok mindent felülír.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.