Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig ezt se nem Soros, se nem Gyurcsány baltázta el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint tudjuk, az oltási terv olyannyira elkészült, hogy nem készült el. A kormányzat beszél mindent, csak azt nem hajlandóak megmondani, hogy hogyan is néz ki ez az állítólag már hónapok óta meglévő, nyilvánvalóan nagyszerű terv. Mert az, hogy van egy oltási sorrend, az még nem terv, hiszen azzal egy nyolcadikos is előállhatott volna az iskolai szünetben. Nyilvánvaló és logikus, hogy első körben a veszélyeztetettek és idősek, illetve az őket gondozók kapják, és így tovább. Ehhez még Kásler Miklósnak sem kell lennie az embernek, hogy tudja. Tehát sorrend már talán van, de arról még mindig nem tudni, hogy hol és milyen formában kaphatják majd meg az oltást azok, akik épp a sorban következnek. Sőt, azt sem tudni, hogy választhatnak-e a vakcinák közül, mint ahogy eddig azt sem lehetett tudni, hogy szükséges-e a regisztráció ahhoz, hogy az ember megkapja az oltást.

Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye.Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt.

Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás, ismételten mondom: ÖNKÉNTES.

Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.

Üdvözlettel:

Dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos.

Ezt a 444 hozta le a mai napon, amiből tehát kiderült, hogy vagy regisztrál az ember az oltásra, vagy nem kap. Ez a jelenlegi oltás esetében valamilyen szinten talán érthető, hiszen megfelelő hőmérsékleten kell kezelni, ezért a logisztika miatt fontos tudni azt, hogy mennyien és hol kívánnak élni az oltás lehetőségével, azonban a Pfizer az egyetlen olyan vakcina, amely ennyire érzékeny. A többi esetében – véleményem szerint – simán megoldható lenne, hogy berendel a kormány x darabot, azok elérhetőek mondjuk a háziorvosi rendelőkben, aki pedig úgy dönt, hogy szeretné magát beoltatni, az fogja magát, besétál és megkapja azt. Itt azonban még messze nem tartunk. Sokakban pedig egyáltalán nem alaptalanul merült fel az is, hogy a regisztrációs adatokat a kormány – Rogán Antal és haverjai  – teljesen más célokra is felhasználhatják.

Hogy ez mennyire igaz, vagy sem, azt nehéz lenne megállapítani. Ez viszont tökéletesen megmutatja az emberek bizalmatlanságát a kormányban. Mert bizonygathatja Péterfalvi Attila, hogy a regisztráció teljesen biztonságos, az emberek egyszerűen már nem hisznek nekik. Ezért viszont nem nagyon lehet őket hibáztatni, hiszen olyan szintű szervezetlenség, fejetlenség és káosz van a járvány körül, hogy az már-már vetekszik egy banánköztársasággal. A kormány kapkod, hazudik, rossz döntések sorát hozza, aztán meglepődik, hogy az emberek már azt sem hiszik el, amit kérdeznek.

Hogy lesz így vége a járványidőszaknak? Mikor lélegezhetünk fel végre, ha még arra is képtelenek vagyunk, hogy a megoldást jelentő oltások beadatását megoldjuk? Brüsszel, Soros és Gyurcsány állandó hibáztatása helyett talán azzal kellene foglalkozni, hogy legalább a járvány idején, az azzal kapcsolatos döntések kapcsány megbízzanak bennük az emberek. De nekik sajnos ez nem nagyon megy, mint ahogy az sem, hogy legalább ne próbálják meg ellehetetleníteni azokat, akik segíteni próbálnak nekik. Szakemberek helyett tehetségtelen senkik hoznak döntéseket milliók életét befolyásoló kérdésekben. Hazudoznak nap-nap után, az emberek pedig elveszítik még a maradék bizalmukat is a kormányban.

Pedig ha valamikor, hát most égetően fontos lenne az, hogy legalább a védekezéssel kapcsolatban ne legyünk szkeptikusak. Ez azonban szinte kizárt, látva, hogy mit művel a kormány. Pedig itt nem lehet másokat hibáztatni, hiszen az egész védekezés megszervezése rajtuk múlt. Ők hozták a törvényeket, a rendeleteket, a határozatokat, a magyarok adójával ők rendelkeznek, és ők döntenek arról is, hogy milyen terv keretében oldják meg az emberek beoltatását. A mostani kudarc csak és kizárólag a Fideszé és Orbán Viktoré. Lett volna több hónapjuk arra, hogy minden szükséges feladatot kiosszanak és megszervezzék az oltások beadatásának logisztikáját. Hónapjaik voltak arra, hogy felmérjék az országos helyzetet, az emberek hajlandóságát az oltásra.

Erre azonban nem volt idejük. Volt viszont idejük alkotmánymódosításra, stadionok létrehozására, szexpartikra és egyéb halaszthatatlan közfeladatokra. Az, hogy ilyen magas az oltást visszautasítók száma idehaza nem elsősorban az átlagemberek hibája – nyilván ilyen is van -, hanem a magyar kormányé, amely nem volt képes bizalmat kiépíteni az emberekben ezzel kapcsolatban. Hónapokig még arra sem voltak hajlandóak a kormánytagok, hogy felvegyék azt a nyomorult maszkot, aztán látjuk, mi lett az eredménye. Ma elég végigsétálni bármelyik magyar település utcáján és láthatjuk, hogy mennyire veszik komolyan az emberek a maszkhordást. Az oltások megtagadása is ehhez hasonlatos, hiszen az emberek már nem hisznek lassan semmiben.

Kampányokat indíthattak volna, hogy növeljék az emberek tudását ezzel kapcsolatban. A Facebookon videókban magyarázhatták volna reggeltől estig annak fontosságát, és elmondhatták volna milyen mellékhatásai lehetnek, és egyébként is mire lehet számítani az oltás beadását követően. Ehelyett inkább nem kommunikáltak semmilyen platformon, majd meglepődtek azon, hogy az emberek inkább nem kérnek az oltásból. Komolyan ennyire töketlen, kretén kormánya van ennek az országnak? Mert az egy dolog, hogy embertelen és tolvaj, de Orbánnak is az lenne az érdeke, hogy a járvány minél előbb alábbhagyjon, a gazdaság újrainduljon és beérjük végre Ausztriát.

Az az ország, amelyik az elsők között lábal ki a válságból, igen komoly gazdasági előnyre tehet szert vetélytársaival szemben. Magyarország szinte biztosan kimondható, hogy nem fog ezen országok sorába tartozni. Pedig ez nem a külső erőktől, meg Soros Györgytől függött, hanem a kormány hatékony cselekvőképességétől. Orbán ezt is elhibázta, amivel véleményem szerint beverte az utolsó szöget is a saját koporsójába. Mert lehet itt hergelni az ellenzéki összefogás ellen, de az már édeskevés lesz arra, hogy elfeledtessék az emberekkel ezt a számtalan hibát az utóbbi évekből. Egyszerűen sok volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.