Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem az a baj, hogy gyászos a helyzet. Az a lényeg, hogy kire vet rossz fényt, ha kiderül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lehet, hogy az év eleji depresszió teszi, de sem a verőfényt, sem az alagút végi fényt, de még a humorérzékemet sem találom, amint visszatekintek arra, hogy mi történt szűkebb és tágabb világunkban csak ebben a pár nyomorúságos napban, ami azóta telt el, hogy ránk szakadt 2021. Alig van szó teljes 8 napról, de már megint úgy érzem magam, mint valami francos emberkísérletben, ahol lehetetlen megkülönböztetni a valóságot a szürreális valóságon túlitól. Ahol már semmi nem ott van, ahol addig volt, ahol már semmit nem ugyanúgy neveznek, ahogy azelőtt, és ahol a zsigeri cinizmus nagypofájú, vicsorgó orvospapjai éppen az utolsó kenetet készülnek feladni a féltve őrzött józan eszemre.

És még sertéstelepes anyukája szeme fénye, Kósa Lajos is előkeveredett a kövek alól, és beszól és szakért az ő rendkívül sok eszével, ami van neki. Kellett ez is, mint az oxigén és mint egy falat kenyér. Hogy mit gondol ő az ellenzéki moslékkoalícióról, amelyiket az különbözteti meg a tisztesség és a becsület kormányától, hogy adókat akarnak emelni (nem elég, hogy nyígtak az önkormányzatok kivéreztetése miatt, a progresszív adózást is vissza akarják vezetni, meg ingyenpénzt adnának az embereknek, hallatlan), de köztudottan hazaárulók, a migránsokat is beengednék és külön Gyurcsány. Miután már a leghülyébbek is kezdik felfogni, hogy az Orbán bosszújának tekinthető iparűzési adó megfelezése nem az ellenzéki polgármestereknek, hanem a bevételtől eleső települések lakóinak fog fájni, és ezen nincs mit szépíteni, a fővárostól Tatabányán át Siófokig sorban rogynak térdre a települések, már a leghülyébb fideszeseket tolják előre megmagyarázni, hogy valójában az ellenzék akarja elveszejteni a magyarokat. Így is kell.

Ebben a pár napban persze semmi olyasmi nincs, ami valami új lenne 2015-höz vagy 2020-hoz képest, de az a sebesség, amivel a napi ideológiai méreganyagot és a primitív hazugságokat porciózzák, nem is annyira rám, hanem a saját, hülyére vett szavazóikra nézve gáz. Mondjuk én nem fogok helyettük megsértődni, de az, ahogyan harcolnak a valóság ellen, ahogy a feszültséget keltik most is, ahogy dezinformálnak és lejáratókampányokat dübörögtetnek (lásd például a Krekó Péter állításainak tudatos félremagyarázására felhúzott, Bayer-féle őrjöngő petícióban kiteljesedő, úgynevezett ellenzéki halálkampányozást), az szerintem párját ritkítja egész Európában. Ahelyett, hogy az oltások iránti siralmas társadalmi bizalom kiépítésébe feccölnék a túltengő energiájukat. Igen, kivételesen egy tájékoztató, felvilágosító plakátkampánynak most kurvára lenne értelme. Ez is csak arról árulkodik, amiről az elmúlt dicsőséges tíz év: egyetlen célnak rendeltek alá mindent, meg kell nyerni 2022-öt. Bármi áron. Az a legkevesebb, hogy a miniszterelnökként jegyzett ember ötnaponta hazudja szembe saját magát és a választóit.

Január 3-án még arról pofázott, hogy levitte a vírust a birkozószőnyegre, meg hogy az oroszoknak annyira kevés a gyártókapacitása, hogy onnan valószínűleg nem jön vakcina, továbbá hogy bár nem elégedett a vakcina beszerzésének tempójával, de az Európai Uniót sem szabad olyasmiért felelőssé tenni, ami nem igazságos, méltányos, ezért nem róhatjuk fel Brüsszelnek azt, hogy a gyártók nem tudják pontosan megmondani a szállítási időpontokat és mennyiségeket”. A tatamira letepert vírushoz képest előbb Menczer hányta az epét Brüsszelre és az ő hibáira, tegnap meg őfelsége nyögte be, hogy februárig meghosszabbítják a jelenlegi korlátozó intézkedések határidejét, és Kína, illetve Izrael mellett továbbra is tárgyalásban állnak Oroszországgal, mert ha csak a nyugati vakcinára támaszkodunk, több hónapig kell a korlátozásokat fenntartani. Konzekvens kommunikáció járvány idején, bazmeg.

Tehát miközben gyepálják, mocskolják és most már halálosan fenyegetik is a szakembert, aki arról beszél, hogy felmérések szerint a kínai oltóanyagot a lakosság mindössze 4, az orosz vakcinát pedig legfeljebb 7 százaléka fogadja el (az amerikai, vagy európai vakcinával szemben nagyobb a bizalom), és aki arra figyelmeztet, hogy ha ebben a kontextusban a kormányzat továbbra is makacsul a népszerűtlen orosz és kínai vakcinát propagálja, akkor az újabb bizalmatlanságot szül, aminek következményeként sokan megtagadhatják az oltást, a törzsfőnök elintézettnek tekinti az egészet annyival, hogy „aki nem oltatja be magát, az viselje a következményeit”.

És mindennek a tetejébe arról is lamentál, hogy tervben van a gyászos járványügyi halálozási statisztika kozmetikázása, mert hátha egy szépségtapasztól kiegyenesedik a halálgörbe. Értsd: ha a 2020-ban összesen elhunytak számából kivonják a 2019-ben elhunytak számát és a különbséget korrigálják, akkor csicsás lesz a statisztika, kijön, hogy mennyien is haltak meg koronavírusban valójában, és majd össze lehet vetni más országokéval is, mert most nem lehet összevetni és nincs is értelme. Mert máshol csak a közvetlen covid miatti haláleseteket számolják, nálunk meg minden fertőzött elhunytat a vírus áldozataként regisztrálnak. Tehát ahelyett, hogy az elvtársak mondjuk a nem létező oltási tervet hoznák tető alá, az oltással kapcsolatos fejetlenséget és káoszt kezelnék, vagy legalább elkezdenének egyenesen beszélni és valóban felvilágosítani a népet a VALÓS helyzetről és arról, hogy mi miért történik, a törzsfőnök járványügyi szakembert játszik a médiájában, és számmágiázik. (Najó, dolgoznak azért: oltásellenesség ide vagy oda, arról delirálnak, hogy ha majd lesz elegendő vakcina, egy hétvége alatt másfél millió embert beoltanak.)

Innen már tényleg csak egy lépés volt az a propagandahisztéria, ami annak nyomán alakult ki tegnap, hogy Hadházy Ákos azt írta a közösségi oldalán: egymásra pakolva helyeztek el koporsókat a szentendrei halottasházban úgy, hogy több koporsót nem zártak le, erről pedig egy hozzá eljuttatott videót is feltöltött és megosztott. Az a jajveszékeléstés, szemforgatás és felháborodás, amit ennek nyomán kiizzadt magából a szolgamédia, még hozzájuk képest is újabb szint. Egymás szájából vették ki a csatakiáltásokat és a hisztérikus paneleket a szentendrei Fidesz dallamára, miszerint „mélységesen felháborító, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően egy halottasházban készült felvételt mutat be”, haladéktalanul hagyja abba a rémhírkeltést és a halálkampányt, valamint segítse a magyar kormányt a világjárvány elleni védekezésben. Az Origo Manyika nénije megint a helyzet magaslatán volt, és tálcán kínálta a megfejtést: a Hadházy által bemutatott felvételek „a szentendrei önkormányzat felügyelete és fenntartása alá tartozó halottasházban készültek, a szentendrei polgármester pedig a BALOLDAL által támogatott Fülöp Zsolt. (…) Valószínűleg vagy azt nem tudta Hadházy Ákos, hogy a halottasházat a helyi önkormányzat tartja fent, vagy azt nem, hogy a szentendrei polgármester nem kormánypárti. Vagy egyiket sem tudta”.

Azt most hagyjuk, hogy időközben kiderült, a rendőrség RÉMHÍRTERJESZTÉS (?) miatt nyomoz a videó készítőjével szemben (ha valaki érti, hogy a valóság dokumentálása milyen alapon minősíthető rémhírnek, kérem, világosítson fel engem is), de hogy ez a kreténhülye, szégyenteljes, immorális logika, csak ez ne lenne. Nem az a baj, hogy annyi a holttest és az egymásra helyezett koporsó, amennyi, hanem hogy rohadjon meg, aki ezt rögzítette, és hogy milyen baromarcú már ez a Hadházy, mert Szentendre nem is fideszes vezetésű, vagyis hülyét csinált magából, midőn a saját emberébe (???) rúgott bele. Ez pont az, aminek látszik, ez konkrétan a Fidesz kvintesszenciája: nem az a baj, hogy gyászosan szar a helyzet, hanem az a lényeg, hogy kire vet rossz fényt, ha kiderül. Önleleplezően tragikomikus, ahogy a cselédsajtó Hadházyn a fideszes elvtelenséget kéri számon.

Egyébiránt baloldali (!!!) polgármester által indított vizsgálat szerint nem is olyan rossz a helyzet, mint a videón, a temető üzemeltetője meg a világjárvánnyal és az ünnepekkel magyarázta a kegyeletsértő állapotokat (azaz nem tagadta, hogy valóban volt ilyen), ami szerinte „csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába”. Tanulság: a kormány járványkezelése példás, az ellenzéki városvezetés alkalmatlan, a kormánymegbízott ki van akadva, a sakálmédia dörzsöli a tenyerét, aki meg a lesújtó valóságot rögzíti, azt el kell kapni és meg kell baszni, mert belerondít a sikerpropagandába.

Úgyhogy lehet oszlásnak indulni, a Pintér-gárda a helyén van, üldözik a bűnt és remélhetőleg hamarosan véres kardként hordozzák körbe annak a fejét, aki ál- és rémhíreket terjeszt. Ja, ez az a Pintér. Pintér Sándor. Aki azt a biztonsági céget gründolta, amely ellen különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás. A tisztesség és a becsület kormánya, ugye. Ameddig a szem ellát. Majdnem elfelejtettem: jó reggelt mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.