Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soha nem adjuk fel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen tűrhetőek lettek volna az ünnepeim, szerettem volna nem gondolni mindenféle utálatosságokra, de hát csak- csak beletüremkedett a napjaimba a súlyos személyiség, nagyon fontos volt neki, hogy velem is ünnepeljen. Én örömmel lemondtam volna róla, a fenének se hiányzott az a sok baromság, amit volt szíves összehordani. Volt itt miniszterelnöki nagyinterjú a sport témakörében, a megszokott rádiós beszélgetés se maradt el, csak ezúttal nem pénteken, hanem vasárnap, ráadásul újabban a legváratlanabb helyeken és időben jelenik meg közérdekű hirdetés formájában. Már csak az hiányzik, hogy a Tescoban is ott legyen a zacskókra és dobozokra nyomtatva, bár az már nem sokat tudna rontani a helyzeten.

Az új évben se változott igazából semmi. Továbbra is a szép jövővel próbál hitegetni bennünket a Fidesz, a megvillantott óriási lehetőségek persze nem mindenkit töltenek el örömmel. Az ember bizakodó alapjában véve, de ehhez azért arra is szükség lenne, hogy az ígéretek megvalósuljanak, és ha ez újra meg újra elmarad, az volna a csoda, ha nem veszítenénk el a hitünket. A jövőbe vetett hitről van itt szó, és ez nem tévesztendő össze az aktuális kormányzó pártba vetett hittel, a kettőnek ugyanis egymáshoz az égvilágon semmi köze nincs. Utóbbiban vagy bízunk, vagy nem, a hitünk a jövőről szól, az életünkről, és míg a kormányt lecserélhetjük, az életünket nem cserélhetjük ki egy másikra, egy jobbra.

A kormányoldal egyre látványosabban fél a két év múlva esedékes választásoktól, érzik, hogy nagyon is rezeg a léc, már most is mindent bevetnek, hátha valamiképpen sikerül megfúrni az ellenzéki összefogást, mellette a saját tábor tüzének szinten tartása is fontos számukra. Az ellenzékiek minden megszólalását igyekeznek félremagyarázni, Bayer Zsolt már aláírásokat gyűjt annak érdekében, hogy a baloldal határolódjon el Krekó Péter kijelentésétől, amelyet a Politico című lapnak adott interjújában mondott. Nem újdonság, hogy a Krekó által mondottakat átértelmezték. Be is perelte érte az összes lapokat, amelyek ezt trombitálták és nyilván meg is fogja nyerni ezt a pert, de még így is megéri a kormányoldalnak. Kerül, amibe kerül, hiszen a választói tudatban az eset úgy rögzül, hogy Krekó az oltás elleni propagandára szólított fel, mert ugye az ellenzék azt szeretné, ha minél többen belepusztulnának a járványba, csak mert ez nekik kedvezne a választásokon. Ebben még csak logika sincs, hiszen akármit is beszél bárki egy külföldi lapban, az semmiképpen nem befolyásolja a hazai közvéleményt.

A nemzethalált is kilátásba helyezték arra az esetre, ha netán az ellenzék győzne 2022-ben, az a trianoni tragédiával érne fel vagy még súlyosabb lenne. Szakács Árpád a Pesti Srácok vezércikkében a pozsonyi csata kapcsán elmélkedik, amelynek a végére eljut egészen odáig, hogy ismét egy pozsonyi csata előtt állunk. A tét nem kevés, ugyanis ha a Fidesz nem győzi le az ellenzéket, Magyarország meg fog semmisülni, nem lesz többé hazánk. Összeomlást vizionál, amelyben minden odavész, múlt, jelen és jövő, tehát élet-halál harcra készülnek. A pozsonyi csata bizonyára ehhez a végkövetkeztetéshez biztosította a megfelelő felvezetést, bár a szerzőnek alkalmat adott arra is, hogy a magyarok eredetére vonatkozó meggyőződésének is hangot adjon, továbbá kifejezze a Magyarságkutató Intézet áldásos tevékenységével kapcsolatos elragadtatását és leszögezze, a nekik köszönhető kisfilm nagyszerű, és fő üzenete, hogy soha nem adjuk fel. A veretes írás utáni kommentek nem kevésbé üdítőek, ilyeneket olvasva mindig oda jutok, hogy a társadalmunk jó része kizárólag erre éhezik, csak ezt képes befogadni, a valóság csak az álmai szintjén érdekli őket, lélekben ott ragadtak a sztyeppéken örök időkre.

Boldog új évet kívánok mindenkinek, igyekezzünk minél több örömöt találni az ordas napokban, amelyek előttünk állnak. Bízom benne, hogy sikerülni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.