Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehéz a padlónál lejjebb esni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mozi híján be kell érnünk a rádióval. Mint az ötvenes években. Annyi a különbség, hogy itt a „drágajóminiszterelnökúr” az állandó vendég, mindig ő van a porondon. Van egy saját közmédiája, ahol nagy igazságokkal szokta vakítani a nagyérdeműt. Vasárnap, az Úr napján is szórja az igét, mondja az okosságokat, mutatja az irányt. Kell is a nyájnak, mert tavaly év végére kicsit szétszéledtek, sokan elkezdtek felébredni a hipnózisból, úgyhogy gyorsan mesélni kellett valami szépet, hogy újra rózsaszín álomba szenderüljenek. Füstöltek az ilyen-olyan közvéleménykutatások, égtek a vonalak, mértek orrvérzésig, és hát sajnos az jött ki a varázsgömbben, hogy esett a népszerűség, megingott a bizalom. Ez tűrhetetlen! Ezt nem hagyhatják! A vakcinával egyidőben újra a hülyeség-injekciót is be kell adni a közönségnek.

Egyszer volt, hol nem volt, a Kárpát-medencén innen, Brüsszelen túl élt egy igazi utcai harcos, aki annyira egyenes és őszinte volt, mint a napba lőtt nyílvessző. Ő az, Viktor huszár, admirális és dandártábornok, aki mindig mindenben okosabb másoknál, mindenhez ért, és soha nem vetemedne arra, hogy másokat elhallgattasson. Ez az elmúlt 100 év legtehetségesebb és legnagyszerűbb vezetője, aki ha nem jött volna világra egy Fejér megyei településen, akkor országunk már talán nem is létezne. Áldja is az Urat minden valamire való rajongó, mert ima nélkül már biztos mindannyian a patás Soros rabszolgái lennénk.

Ott tartunk a legutóbbi vallomása szerint, hogy megint fürkészeket küldött keletre, meg Olaszországba, mert majd ő kézbe veszi az impotens brüsszeli bürokraták helyett az ügyek intézését. Tulajdonképpen már a Magyar Nemzethy Vakcinagyártó Zrt.-t is megalapította fejben, aminek a vezetője Rogán Bűnöző Antal lesz, és máris nekiállunk a nemzethy oltóanyag tömeges gyártásának. Tulajdonképpen ez a Pfájzer, vagy hogy is hívják, valójában egy magyar cég, mert egy magyar  kutató fejlesztette ki a vakcinát, aki a 80-as években elmenekült ebből a csodálatos országból. Tehát röviden: mi mentettük meg a világégéstől a földgolyót. Igaz, hogy nem is olyan régen még két nap alatt beoltotta volna az egész országot a doktorminiszterelnökúr, és ezt tartja is, hiszen van tizenpárezer számítógépes oltópont az országban, de sajnos mivel nincs ennyi vakcina, ezért ezt az ígéretet nem tudjuk  számon kérni rajta. Pech. Az izraeliek közben közel 1 millió embert oltottak be, igaz két hét alatt, de hát ott még középkori állapotok vannak, ezért ilyen lassúak. Íme: „Négy egészségbiztosító pénztár verseng a betegekért, amelyek a náluk nyilvántartottak száma alapján kapják az állami támogatást. Fél évenként válthat közöttük az, aki elégedetlen működésükkel, ami jó teljesítményre készteti őket.” De a szemét Ujhelyi is csak lejáratja a magyar egészségügy világszínvonalú állapotát. Meg ugye itt senki nem hőzöngött a tilalmak és szabályok miatt, mert akárki akármit is mond, mi egy összetartó nép vagyunk. (LOL).

És akkor rákanyarodtunk a következő katarzisra, mégpedig arra, hogy az önkormányzatoknak szerinte be kell nyelniük a bevételeik csökkentését, mivel jelenleg a vállalkozásokat kell segíteni annak érdekében, hogy a munkahelyek megmaradjanak. Szerinte Magyarország ebből a szempontból kiemelkedően jól teljesített, mivel csupán 60 ezerrel dolgoznak most kevesebben, mint az előző év azonos időszakában.

Aha. Mert ebben az országban csak az önkormányzatok szednek adót, sőt, csak azok működtetik a gazdaságot. És mert a fényességes mindentudó szerint válságban adót kell csökkenteni. És akkor a „világ legmagasabb” ÁFÁ-ját miért nem lehet lecsökkenteni mondjuk a felére, vagy a járulékok fizetését felfüggeszteni azon, még vergődő vállalkozásoknak, akik a túlélésért küzdenek? Vagy miért pont most kellett a KATA-sokat is megszívatni? Vagy miért csak a Mészáros-féle turisztikai ágazatba nyomtak kurva sok pénzt? Lenne még annyi kérdésem, hogy nem győzne elhajolni előlük Matolcsy Gyurival kézen fogva.

De nyugalom, mert most jön, ami még nem volt: „A miniszterelnök végül kifejezte abbéli meggyőződését, hogy csak 2021 eleje lesz még ilyen nyomorúságos, utána pedig csodálatos fejlődésnek lehetünk majd tanúi Magyarországon. Orbán szerint a 2020 és 2010 között eltelt évek az elmúlt 100 év legsikeresebb évtizede volt, a következő 10 év pedig még inkább az lehet. A gazdaságunk nagymértékű digitalizáción fog átesni, a széndioxid-kibocsátásunk pedig jelentősen csökkenni fog. A magyaroknak több gyerekük lesz, nagyobb lakásban élnek majd és nagyobb jómódban.”

Úgyhogy mindenki nyugodjon le, ez csak a bemelegítés volt. Most veri az ajtót majd teljes erőből a tejjel-mézzel folyó Kánaán, csak be kell engednünk. Most lesz majd csak gyönyörű az élet! Igaz, a 2020-as évben sikerült az elmúlt 100 év legszarabb gazdasági számait produkálni minden szinten. Ahhoz képest tényleg csak jobbak lehetünk, ha véget ér a válság. Ez a csávó tényleg egy géniusz. A padlónál nehéz lejjebb esni, onnan meg csak felfele lehet állni, hacsak nem a pincébe gurulunk tovább.

Utóirat és érdekesség. Miközben a szent embert hallgattam, egy hirdetés ugrott fel a podcast alatt, most inkább nem kommentálom:

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.