Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzeti aggodalmaskodás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valamelyik este a köztévé ismét szentelt néhány percet a fenyegető migránsveszélyre. Beszámoltak róla, hogy a déli határ szerb oldalán élők helyzete mennyire reménytelen, mert bár a rendőrség időről időre összeszedi és elszállítja az ott gyülekező migránsokat, azok szinte azonnal taxit keresnek és visszatérnek, és amíg várakoznak a határon való átjutásra, lakatlan épületekbe húzódnak be és tönkretesznek mindent, például eltüzelnek mindent, ami éghető. Ezen persze nem kellene annyira csodálkozni, elvégre tél van, természetes, hogy igyekeznek nem megfagyni. Természetesen félnek is tőlük, eddig még nem bántottak ugyan senkit, de hát nem lehet tudni, mit hoz a jövő, és jobb félni, mint megijedni. 

A riport végén megszólalt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is, mint a bevándorlási válság első számú hazai szakértője, és elmondta, hogyha a magyar kormány 2015-ben nem olyan bölcs és előrelátó, akkor Magyarország is a migrációs  folyosó egyik állomása lenne, ami nemcsak biztonsági, de közegészségügyi kockázatokat is jelentene. Kifejtette: titkolózás zajlik, hogy az érkező migránsok között hány Covid-fertőzöttet találtak, és mi van azokkal, akik elkerülték a hatóságokkal való találkozást. Milyen biztosítékai vannak annak, hogy ők nem fertőzöttek? 

Eléggé furcsa ez az aggodalmaskodás egy kormányközeli embertől, akinek tisztában kellene lennie azzal, hogy a titkolózásban éppen ők járnak élen, ezért bátran állíthatjuk, a saját adatainkat sem ismerjük. Kapunk naponta számokat, ám azok nem a valós helyzetet jelzik, nyugodtan visszakérdezhetnénk, a magyar lakosság körében például mi van azokkal, akik elkerülték a hatóságokkal való találkozást és milyen biztosítékai vannak annak, hogy ők nem fertőzöttek? A barátnőm veje az ünnepek alatt betegedett meg, az összes covidos tünetet produkálta, nem volt hol jeleznie ezt, végül magánúton készíttetett egy tesztet, ami pozitív lett. Szerencsére nem fordult rosszabbra az állapota, de az már a személyes intelligenciáján múlt, hogy ennek ellenére karanténba vonult az egész család és nem indultak rokonlátogatóba. Nyilván vannak olyanok is, akik nem így viselkednek, akár még dolgozni is mennek.

Érdekes, hogy pont a migránsok kapcsán tör elő ez a kérdés, és természetesen ez is úgy, hogy mindez ránk nézve mennyire veszélyes. Évek óta fel sem merül, hogy ezek az emberek, akik hosszú hónapokat töltenek Európa országútjain, sehol, semmiféle nyilvántartásban nem szerepelnek, nem tudni róluk, élnek-e vagy halnak, egészségesek-e vagy netán betegek, ha betegek, ki, hol és hogyan próbálja meggyógyítani őket, és mi történik velük, ha esetleg meghalnak az úton? Úgy beszélnek róluk, mintha ők csak hordozhatnák a vírusokat, anélkül, hogy maguk megbetegednének. 

A napokban közzétettek egy fotót arról, hogy egy szabadnapos rendőr fogott el egy migránscsapatot, voltak vagy tízen, mindet meg is bilincselte, nyilván a szabadnapján is több kilónyi bilincset hord magánál, mellesleg az összes elfogott maszkban volt, ezek szerint ők is védekeznek valamilyen módon, sem fertőzni, sem pedig fertőződni nem szeretnének. Bakondi mindenesetre megnyugtatott mindenkit, a kormány ahogy eddig, ezután is szembeszáll a brüsszeli migrációs nyomással és a magyar emberek jövőre is bízhatnak ugyanebben a védelemben. 

Ha már ennyire túlárad a gondoskodás, más irányból is meg lehetne ezt közelíteni. Esetleg szorgalmazni, hogy a bevándorlókat is lássák el védelemmel, ha nem is az ő érdekükben, mert ugye az ő életük nem értékes, hát a többi ember miatt, és akkor legalább közegészségügyi kockázatot nem jelentenének.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.