Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És az évnek nincs még vége…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A százezer LIKE-os bébi. Cukiság-faktor kimaxolva, a nagyérdemű elkápráztatva. Kell az udvari fotósoknak a pénz, nekik is élni kell valamiből. Ha ilyet látok, akkor mindig vadul elkezdem olvasni a híreket (nem a pártmédia hazugsággyárait), hogy biztos találok valami aljas dolgot. Mert általában ilyenkor történik valami a túloldalon, ami biztos nem kapna annyi like-ot, mint a dinasztia legújabb tagja, akire – őszintén szólva – nem tudom, ki kíváncsi a híveken kívül, én biztos nem. Ennyit a nagy mágusról, aki bármit bevet, csak nőjön a népszerűsége. Kell is neki most a spániel tekintet, meg az ősz hajtincsek kékes árnyalata, mert az év végi nagy összecsapásban kicsit megtépázták a politika nehézsúlyú pankrátorát Brüsszelben. Gondolom, jól bepakolta a „kazánt” töltött káposztával, aztán kidőlt a heverőre – a szektatagok nagy örömére -,mert ugye a miniszterelnök úr is csak egy közülük. Úgy is viselkedik sokszor, mint egy falusi melós, miután megetette a röfiket. Kell pihennie, rengeteget dolgozott értünk, küzdött és harcolt. A homlokára én egy kis vércseppet is fotoshopoltam volna, hogy élethűbb legyen az áldozati kép. De visszatérve a hírekre, találtam is dögivel, ahogy vártam. Hogy azt mondja:

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg egyaránt 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására

– derül ki a december 24-én közzétett Magyar Közlönyből. Azaz azok után, hogy Orbán Viktor bejelentette, hogy a járvány okozta gazdasági károk enyhítése érdekében felére csökkentik az önkormányzatokhoz befolyó helyi iparűzési adó mértékét, milliárdos összeget utaltat ki a Fidesz-vezette városoknak működésre, miközben e kategóriában egyetlen olyan város sem lelhető fel, amelyet ellenzéki városvezető irányít. (Békéscsabát független, ám az ellenzéki városvezetők szövetségeihez nem csatlakozó polgármester vezeti.)

Tehát megint az éj leple alatt, a kis Jézus születésnapján, alkalomhoz illően elkezdték a szívatást, mert nekik ez hivatás. Várható volt? Persze. Tudtuk? Igen. Kérdezem én, van még egy ilyen szemét, aljas, romboló ember a földkerekségen, aki ezt meg meri tenni? Van. Ott fekszik a kanapén, és emésztgeti a karácsonyi vacsorát, közben elégedetten szellentget. Zokszó nélkül beáldozza a saját választóit is, sőt, megleckézteti azokat, mert nem voltak elegen, hogy nyerjenek az önkormányzati választásokon. Majd elzárja a csapokat, lekapcsolja az áramot, ha kell. Itt a bosszú ideje. Most van itt. Az igaz utcai harcos akkor támad, amikor az ellenfél tehetetlen, ilyenkor dicsőség a győzelem. Aztán, mint ahogy a háborúban is, számolnak civil áldozatokkal, hát itt is. Kit érdekel, hogy egy Pécs tönkremegy? Vagy Budapest becsődöl? Rohadjanak meg mind. Bezzeg ha valami fideszes végrehajtót választottak volna, akkor most kaptak volna a közösből, így nem. Marad a bünti, az erőfitogtatás, a felsőbbrendű lesajnálás. És természetesen mindezt a korlátlan felhatalmazással visszaélve.

De itt még nincs vége, kiráztak megint egy valag pénzt az ablakon, mint Holle Anyó a dunyhát, a Kubatov-féle Fradikának is jutott  3 milliárd forint korszerűsítésre.

Fogalmam nincs, mit kell egy hat éves épületen fejleszteni, ami amúgy is kurva sokba került, nem a B-középnek meg a világszínvonalú focistáknak, hanem nekünk, adófizetőknek. Lehet, emeletes stadion lesz, ilyen még úgy sincs a világon, majd mi szabadalmaztatjuk. De egyébként igen, ezek azok a dolgok, amiket ilyenkor kell megcsinálni, ilyenkor kell elkölteni (lopni) a közösből. Méghozzá abból a közös alapból, amit elméletileg a járvány okozta extra kiadásokra hoztak létre. De az, hogy közben kétezren álltak sorba Norbi és Vivien ételosztásán, akik a járvány miatt mentek csődbe, de ennek ellenére úgy érezték, próbálnak segíteni, ahol tudnak, mit ne mondjak, torokszorító. Ilyen híreket olvasva az embernek nem a tenyere kezd el viszketni, mint a kegyelmes úrnak, hanem az egész keze kezd ökölbe szorulni. Ő a mi miniszterelnökünk, ő a mi büszkeségünk, ő a mi felcsúti megváltónk. Aki, amíg a hívek dobálják magukra a keresztet, kilopja a szemünket és sárba tipor mindenkit. És az évnek még nincs vége…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.