Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy alattomos, hatalommániás ember kegyetlen bosszúját látjuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Suttog a fenyves, zöld erdő,/ Rászitál a hófelhő. / Végire jár az esztendő, / Cseng a fürge száncsengő. Nem, nem. Nem a száncsengő cseng, hanem a pénztárgép kasszája. Tádádádámmm, itt van ez például: több mint 300 milliárd forint sorsa dőlt el szerda éjjel.

Tél szele hóval, faggyal jő, / Elkel most a nagykendő. / Libben a tarka nagykendő, / Húzza-rázza hűs szellő. Hogy stílusosak maradjunk, és ünnepi hangulatot teremtsünk a fent idézett bűvészmutatványhoz. Tegyük ezt is hozzá: „Karácsony éjjel akár csak régen a szeretet ott van a bátrak szívében”. (ismeretlen szerző)

Tehát a lényeg:

A rég kiürült Gazdaságvédelmi Alapból 261 milliárd forintot vettek ki, további átrendezésekkel további közel 45 milliárd forintot pakolásztak át. A legnagyobb nyertesek között természetesen ott a sport, de sok jutott vasúti költségtérítésre, vasútfejlesztésre, a Budai Vár építkezéseire, az Eximbank tőkeemelésére is. Egymilliárd pedig a kormányzati kommunikáció erősítését szolgálja.”

Kurva fontos dolgokra kellett megint elbaszarintani a közöst. Kit érdekel? És természetesen megint egy igen érdekes napszakban: éjszaka. Valamiért ezeket a dolgokat napközben nem igazán szeretik a nagyérdemű tudtára hozni, ezekkel nem harsogják tele az étert, ezeket csak úgy sundám-bundám elosztogatják a sötétben. Mert ezek a prioritások. Mert itt most ezek az életbe vágóan fontos dolgok.

És akkor jön az egyszemélyes államvezetés és megint bejelent a Facebookon. Úgy olvas fel mint, annak idején Kudlik Juli az esti híradóban. Papírból és megrendülten. Stílszerűen. Amolyan kádáriasan.

A koreográfia mesteri, akkora a baj, hogy az önkormányzatokat tovább kell cumiztatni, mert hát kell a pénz a válság kezelésére. Aha. Még egy ilyen alattomos, gusztustalan, hataloméhes embert nem hordott a hátán a Föld. Az, hogy szanaszét szopatja a városvezetéseket és kvázi közli, hogy oldja meg mindenki, ahogy tudja, undorító. Ez a kicsinyes bosszú azért a vereségért, amit az ébredező polgárok mértek az önkormányzati választásokon őfényességére, azt nem lehet revans nélkül hagyni. Most van itt a bosszú ideje. Most kell emberkedni, a földön fekvőbe jó nagyot belerúgni. Aztán amikor a csőd szélére kerülnek a városok, majd kegyet gyakorol és kormányzati csinnadratta közepette alamizsnát dob a közösből. Egyik oldalról megteszi, amit kell, ami a kötelessége, és segít a kis- és középvállalkozások terhein, másik oldalon tönkreteszi az önkormányzatokat.

Micsoda szemét dolog ez? Egy valag hitelt vett fel, és most hogy nagyvonalúan elengedte a vétót, az Európai Uniótól is kapunk a válság kezelésére, de még véletlenül sem arra költi, amire kellene. Nevezetesen a bajbajutottak megsegítésére? Ezt a válságot nem mi csináltuk, hanem a természet furcsa fintora. Erről senki nem tehet. Hol a nagy nemzeti önérzet? Hol a nagy mellveregető Viktor? Aki behódol kap, aki nem, az dögöljön meg? Nehogy már eljátssza az élet vámszedője szerepét! Akármerre nézek és beszélek külföldön dolgozó vagy élő ismerőseimmel, azt hallom, hogy mindenhol zsebbe nyúlt az állam, és a vállalatok és vállalkozók feje felett átnyúlva segít, mindenféle feltétel nélkül. Itt meg csak bizonyos szektorokat támogatnak, olyan bürokratikusan és kacifántosan, hogy az ember esze megáll. Aki ilyenkor is a saját klientúráját tömi, és egyes szám első személyben dönt, majd beadatja valamelyik csicskással a törvényjavaslatokat éjnek évadján, az tényleg egy igazi, egy vérbeli hazafi. Egy utcai harcos, egy libernyákcipelő félisten.

Így kell ezt, suttyomban és titokban. Meg felvenni egy rakat hitelt, és szórni szanaszét, mint bolond pék a lisztet. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy megint el akarják adósítani az amúgy is padlón fekvő családokat ezzel a felújítási hitellel. Ki az a nem normális, aki ilyen bizonytalan helyzetben azt találta ki, hogy a családok akkor újítsanak fel? Melyik hülyének jutott ez eszébe? Vagy úgy voltak vele, ha apu  elveszíti a munkáját, akkor úgyis ráér otthon fúrni, faragni? Megint csak – gondolom én naiv – a kisbetűs részről nem esett szó. Nyilván megint azok tudják majd igénybe venni a kedvezményes lakásfelújításos hitelt, akik úgymond rendezett pénzügyi körülmények között élnek, van tébéjük, és bejelentett munkahelyük megfelelő fizetéssel. Így kell ezt, nagy taps! De mi a faszt csinál az, aki most került utcára, vagy eredendően nem felel meg majd a banki követelményeknek? Az oldja meg ahogy tudja, igaz, Viktorka? A lényeg, hogy a te kezedben az ország kasszájának a kulcsa. Majd te eldöntöd, ki kapjon és mennyit. Ne hidd, hogy ezt majd elfelejtjük, amikor az urnákhoz kell járulnunk.

Ne hidd, hogy az emberek annyira hülyék, hogy elhiggyék neked, nem volt választási lehetőséged. Az összes ellenzéki kerület vagy nagyváros lakója tisztában van azzal, hogy ha elfogy a pénz az önkormányzatoknál, akkor az nem azért van, mert ellopták az ellenzéki polgármesterek, hanem azért, mert te tönkretetted őket. Mert amikor ilyeneket teszel, a saját választóidat is bünteted. Családokat, gyerekeket, időseket, mindenkit. Egy undorító, hatalommániás ember kegyetlen bosszúját látjuk, és még mindig van majdnem két hét ebből a kurva évből. A vírus nem okoz akkora károkat ebben az országban, mint te meg a slepped. Gratulálok, te nagy taktikus! De vigyázz, nehogy ezúttal alábecsüld az ország lakóit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.