Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sem Márait nem olvasnak, sem a saját, kisebbségbe szorult értelmesebb embereikre nem hallgatnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Már amennyire december közepén egy hétfő reggel derűs lehet, mert nagyon jól tudjuk, hogy nem lehet. Addig keccsölgettünk, ameddig a szájerista keresztény szabadság védőszentje a harmadik gyertyát is meggyújtotta az adventi koszorún (igen, a rózsaszín gyertya volt a soros). Hasonlóképpen cselekedett az ő teremfutballistából lett külügyminisztere is, és az sem maradhatott titokban a szurkolók előtt. Közben a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjének (aki saját bevallása szerint nem buzeráns) szétdurrant a májas hurkája, mert a gyerekekkel gyurmázott, és nem figyelt oda. A legokosabb Kósa Lajos a Fidesz hőskorában készült, értékes és beszédes fotográfiára bukkant a sifonér alján, már akkor is látszott, hogy mindent ért abból, ami körülötte történik. Továbbá az igazságügyi miniszternek kiválóan sikerült a karácsonyi mézeskalácsa, Novák Katalin családügyi mindenért felelős pedig női minisztertársához hasonlóan a gyerekeivel készített szelfivel illusztrálta, hogy serénykedik ő is, készülnek a karácsonyi ajándékok a konyhában. (Azt nem tudom, hogy a hatos lottó 1,376 milliárd forintos főnyereményét Mészáros Lőrinc vitte el, vagy sem, de bárhogy is történt, ez már nem fogja meg nem történtté tenni az elmúlt tíz évet.)

Most így hirtelen ezek villantak be a hátunk mögött hagyott hétvége szóra sem érdemes eseményeiből és politikusi megnyilvánulásaiból, a teljesség igénye nélkül, természetesen. Amelyeknek csak annyi jelentőségük van – bár távolról sem vagyok olyan magabiztos megmondhatója annak, hogy hol van elhantolva az eb, mint a Soros Györggyel újabban már rendszeresen levélben acsarkodó Orbán Viktor -, hogy úgy látom: cukiskodó, emberarcú lájkvadászatra kapcsolt az utcai harcosok klubja. Ha már becsületesebbek, őszintébbek és korrektebbek nem lesznek, huzogatják az érzelmi manipuláció mézesmadzagját a fogyatkozó, ámde nagyon is lelkes és mindenre elszánt tábor orra előtt. Megértem, bármennyire is émelygek tőlük tőle. Végül is brüsszeli kiütéses győzelem ide vagy oda (amiből szintén kihozták a maximumot Orbán-Varga-Szijjártó vonalon), van mit visszahozni az ereszcsatornán landolt, darabjaira hullott kereszténykonzervatív hitelességből. Úgyhogy –  az egyik kedvenc szófordulatukkal élve – meghozták az egyetlen helyes döntést: a hétvégén szívbemarkolóan humánusra vették a figurát, és többnyire azzal szórakoztatták a rajongóikat, hogy egymással versenyt futottak a fennen hangoztatott fundamentalista keresztény propagandájukkal legalább a fotók erejéig egybevágó magánéletük senkire nem tartozó részleteinek teregetésében. Egészségükre.

Egyébiránt mozgalmas hét elé néznek, amellyel egyúttal le is zárják a szekunder szégyen szimbólumává és szinonímájává züllesztett parlament őszi ülésszakát. Ha jól számolták, akkor nem kevesebb, hanem több mint 40 törvényjavaslatot fognak átpréselni az univerzum legbátrabb szavazógépezetén, és igen. Ezek között kiemelt helyen szerepel a családvédelminek csúfolt, immár kilencedik fideszes alaptörvény-módosításuk, amellyel a legmélyebb tisztelettel adóznak a melegorgiáról ész nélkül menekülő harcostársuk több mint harminc éves, az első perctől az utolsóig önazonos politikai pályafutása előtt, és belevésik végre a megfelelő helyre, oda a gránitba: az anya nő, az apa férfi. És akkor mi lesz? Akkor meg lesz védve a nemzet a genderliberálhomoszexuálisoktól? Akkor már nem terjed az elfajzás, mint a koronavírus? Nem tudom, melyik szarabb és kétségbeejtőbb: ha komolyan gondolják, hogy ez a családok és az eljövendő generációk jogait biztosító garancia, mármint az anya nőként, az apa férfiként való teremtettsége (via Varga Judit), vagy ha a Szájer-effektus jegyében valójában a térdüket csapkodják a röhögéstől a színfalak mögött, és ők vannak a legjobban meglepődve, hogy ezt is bekajáltatták egy rakás emberrel.

Nekem az a véleményem erről, hogy nem véletlenül nem Prőhle Gergely a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, hanem egy Európa helyére gázkamrákat vizionáló megveszekedett, nem véletlenül fogyott el az értelmiség Orbán körül, és nem véletlenül veszített egy rakás diplomást pár hónap leforgása alatt a Fidesz. Miközben Borkai- és Szájer-féle hiteles emberekkel (Kaleta nem ebbe a sorba tartozik, az egy retkes bűnöző, ezek csak szemforgató, képmutató nyomorultak) veszik körbe magukat, miközben a vallással öblögetnek és zabáltatják az egyházakat, folyamatosan az emberek szexuális irányultságát, nemi identitását ostromolják, és – bár nem akarják ők megmondani senkinek, hogyan éljen, de mégis állandóan megmondják -, sem Márait nem olvasnak, sem a saját, aggasztóan kisebbségbe szorult értelmesebb embereikre nem hallgatnak, pedig:

– A kifelé hordott, feltűnően mutogatott és bizonyítgatott vallásosság mindig mély és gyáva kapzsiságot és nemi éhséget leplez. (Márai Sándor: Füveskönyv)

– A hiteles kereszténydemokrata politizálásnak nem szükségszerű eleme az, hogyha a nemi identitást ennyire a politikai kommunikáció középpontjába helyezzük. Szájer József története azért szólhat ekkorát, mert ez a téma az előző hetekben az alkotmánymódosítás szintjéig ment. Én nem hiszem, hogy ne lenne a magyar közéletben fontosabb kérdés annál, minthogy milyen nemi identitású emberek milyen mesekönyveket írnak, és azokat kik olvassák. (Prőhle Gergely)

Ezeknek az evidenciáknak a megszívlelése helyett van egybites cirkusz, Soros elleni virtuális kardcsörtetés, népbutítás, mellébeszélés, szájkarate-kormányzás, valamint éjszakai üzemmódban lopakodó, önkényes törvénykezés. Ja, igen, a kamupártok elleni szigorítás címszóval benyújtott, valójában az ellenzéki pártokat az eddiginél is jobban megszívató, átlátszó javaslatról is szavaznak majd, Varga Judit ezt is odatette. Hogy legyen idő a számok állása szerint még hetvenszer átfércelni a választási törvényt, ameddig végül valahogy sikerül oda eljutni, hogy csak a Fidesz nyerhet. A kamupártok meg köszönik szépen, valószínűleg 2022-ben is ott lesznek a rajtvonalnál, zsebben a százmilliós állami támogatásokkal. Úgyhogy a fentebb említett frakcióvezetőnek nem maradt más hátra, mint előrelátóan mindenkinek sok türelmet kívánni a baloldali képviselők kirohanásaihoz. Eszméletlenül szellemes, csak úgy gurul az ember a röhögéstől.

Mert azért tényleg irigylésre méltó, hogy egy világjárvány és az abból következő gazdasági recesszió idején a felelős teljhatalomnak melyek a prioritásai. Nem tudom, hogy hatalmas luxusnak, vagy inkább megbocsáthatatlan bűnnek nevezzem, majd kiderül, az idő eldönti. Mindenesetre a fenti tényállást súlyosbítja, hogy közben a járványügyi kommunikációt, az ilyen időkben oly szükséges hiteles tájékoztatást meg titkolózással, hazudozással, maszatolással igyekeznek kibekkelni. Ezt is megértem. Ha járványt kezelni, tisztességesen eljárni nem képesek, akkor legalább a propaganda és a kozmetika teljesítsen jobban.

Ezért van az, hogy miközben az országos tisztifőorvos nem hajlandó információkkal szolgálni arra vonatkozóan, hogy adott kórházban melyik napon hány koronavírusos személy hunyt el, vagyis azt állítja, hogy erről neki nincs információja, Hadházy Ákosnak köszönhetően kiderül, hogy hazudik: a népegészségügyi nyunókaközpontnak világos protokollja van, amely igazolja, hogy a kórházaknak jelenteniük kell a fertőző betegekkel kapcsolatos adatokat, így azt is, ha meghalnak.

Ezért van az, hogy álhírek terjesztésével vádolják a sajtót, amiért az szó szerint idézi Müller Országos Cecíliát, aki múlt héten összevissza beszélt vakcinaügyben (nem lehet választani), de legalábbis pontosan az ellenkezőjét állította annak, amit a főnöke korábban (valószínűleg, remélhetőleg több vakcina közül lehet választani, mindenki eldönti, melyikben bízik).

Ezért van az, hogy már Rogán Bűnöző Antalt is előkapták a kövek alól, hogy Bayer műsorában magyarázza már el, miért kell regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon, mert az összevissza dumálás alapján ez nem világos: hogy muszáj regisztrálni ahhoz, hogy valaki oltást kapjon, vagy ezzel csak az igényeket mérik fel az elvtársak? Igen, azért kell jelentkezni és érzékeny adatokat megadni – amelyek aztán tök véletlenül ugyanannál a cégnél kötnek ki, amely a választási rendszer kiváló, kulcspillanatokban összeomló szoftverét is üzemelteti -, mert aki nem regisztrál, az hátrébb kerül a sorban.

És ezért van az is, hogy miután hónapokon keresztül arról pofáztak, hogy ők a zemberek nemzeti konzultációban kifejtett véleménye alapján hoznak járványügyi döntéseket, és kizárólag olyan döntéseket hoznak, amelyek bírják a társadalom egyetértését (értsd: kevesebb mint 2 millió ember = magyar társadalom), mert azok a jó döntések, amelyeket az emberek hajlandóak betartani, most Szlávik doktor arról mesketél, hogy a laikus emberek helyett a szakértőknek kéne dönteni arról, hogy melyik vakcinát adják be, mert milyen lenne már az, hogy egy daganatos beteg döntse el, melyik készítményt szeretné a gyógyulásához. Kerek, következetes, konzisztens. Mint minden, amihez hozzányúlnak.

Sorolhatnám, de nem sorolom. Csak még egy példát hozok ide a Fidesz kincstári következetességének szemléltetésére. Ukrajnában nem tegnap óta nyomorgatják a magyar kisebbséget. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat nemrég hazaárulás vádjával büntetőeljárást indított, amiért az Ungvárhoz közeli Szürte képviselői egy testületi ülés után elénekelték a magyar himnuszt. Közben a kárpátaljai származású Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapjára. Szijjártó őrjöng. Jogosan. A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőcsoportja levélben fordult a testület elnökéhez, David Sassolihoz. Jogosan. Arra kérik, hogy az EP nevében fejezze ki szolidaritását a megtámadott képviselővel, illetve szólítsa fel az ukrán hatóságokat, hogy akadályozzanak meg mindenfajta fenyegetést, uszítást és gyűlöletkeltést az európai parlamenti képviselők, valamint az ukrajnai magyar közösség tagjai ellen. Helyes.

Mindeközben. Orbán Viktor és a Fidesz tíz éve szabadságharcol azért, hogy az Európai Unió ne ugasson bele a szuverén, erős nemzetállamok belügyeibe. Orbán Viktor és a Fidesz az Európai Parlament tagjainak többségét most már rendszeresen a Soros-hálózattal azonosítja, megvásárolt Soros-megbízottaknak tartja. Orbán Viktor pár napja Brüsszelben a józan ész győzelmét ünnepelte, miután az Európai Parlament akarata ellenére kizsarolta, hogy elhalasszák és leszűkítsék a jogállami normák megsértéséért kiszabható pénzügyi szankciók alkalmazását. Mit vár Orbán Viktor és a Fidesz az egy évtizede következetesen gyalázott Európai Unió intézményeitől? Most akkor szóljanak bele, ítéljék el, szólítsák fel Ukrajnát, hogy kapjon agyához, de ne szóljanak bele abba, hogy Orbán Viktor hogyan veri szét a jogállamot? Nincs több kérdésem. Következetes, elvszerű, nemzeti alapokon nyugvó, eredményes politizálás. Az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.