Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt annyi jut a népnek a jóból, hogy ha telne neki mákos gubára, fogsor hiányában nem ragadna a foga közé a mák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Csikk

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Na, kend is jól elnavigálta magát. Mint az egyszeri fociklub igazgató és hűbéri lánc karbantartó. Az is azt hitte a trianoni eredményhirdetésről, hogy a vb döntő, holott az első kapitalista világbajnokságot a lövészárkokban játszották le, és mi nem a győztes antant csapatában nyomultunk. Igaz, már akkor is nyomtuk nekik a gázt. Főleg foszgén és klórgázt. Vitézeink itthon aztán meg is kapták érte az elkobzott zsidó vagyont, mint most, a kapitalizmus harmadik győzelme után a Soros-ösztöndíjasok, és tőlük a ferde ösztöneiket kiszolgáló vazallusok a nemzeti vagyont.

És most kend megint jönne. Ide. Mikor feljebb vitték a kenyér és a zsír árát. A cigi áráról nem is beszélve. Miből finanszírozná kend a megélhetését itt? Ha nem tudná kend a valódi, nem hivatalos népjólétet az egy villamosmegállóra eső csikkek számával mérik a bennszülöttek. Bizony ám! Az öregember a verbális történelemkönyv! Azért is söprik jól bevált keresztény módszerekkel (járvány, éh- és fagyhalál) a multinacionális tőke útjából. (Nem! Az MSZP-s bácsi nem csikkeket hozott Ukrajnából, de hogy ereszmintásan megszívatták, az ziher! )

Nehogy már azt higgye, hogy én találgatózok. Ha nekem ennyi eszem volna. Persze, hogy a Zsiga bácsi. És ő már csak tudja. Hosszú utat tett meg a csikkszedéstől a pillanatnyilag tünetmentes tüdőrákig. És nem azért mondom, de tényleg nem kellene zsigerből legyinteni az öregekre. A saját fülemmel hallottam mikor az így rendkívüli, meg úgy szigorú, meg karantén és  hajnali házkutatás, no meg a morcos Trottyos szózata hallatán a Zsiga bá’ somolyogva kérdezte a nagyikámat; „Aztán húgom, nektek is zavartalan a reklámújság ellátásotok?” Püff neki! Minden cipeli azt a fránya vírust, mi? Csak a rahedli reklámújság nem!   

Szegénységi küszöb, lakhatási szegénység, jövedelmi szegénység, stb. GDP, minimálbér, átlagjövedelem, stb. Porhintés. A füstölgő kövér rigók a járdaszigeten, ha jön tuja. Az igen! Most csak a kis Rigó nyomja a tömjénfüstöt a kegyurának, a bennszülöttek szívnak. Nem cigit, nem is a fogukat, mert csak a várúrnak van foga és fogásza. (Merkel néni zsörtölődik is néha, amikor az euró szopása közben a kis torkos megfogazza az uniós cicit.)

Bizony ám! A második kapitalista világbajnoki vereségből jobban jöttünk ki az előzőhöz viszonyítva. Nem csak a sváb proli gyerekből pendült Puskás Öcsi, hanem füstszűrös Symphonia és multifilteres Sopianae is elérhető volt doboz számra. A zsíros kenyérről nem is beszélve. Most a harmadik kapitalista vébé kispadosai vagyunk, nagy pofával, és ha taccsra pattan a labda, akkor sunyin belerúgunk a saját játékosunkba, hátha becserélnek helyette! 

Röviden szólva: maradjon csak a kend a jó sorában. Itt annyi jut a népnek a jóból, hogy ha telne neki mákos gubára, akkor fogsor hiányában nem ragadna a foga közé a mák.

Bütyökfalva, 2020. december 12.         

Mirtill  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.