Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minket tett fel az asztalra tétnek, és ő dobálja a kockát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemigen van mit hozzátenni Edgar kolléga keddi posztjához, miszerint az egyisten teljesen leuralta a magyar népet és a magyar jogrendszert, és gyakorlatilag már a mellkasunkon térdepel. Mondjuk a mazochista szektának ez nagy örömet okoz, nekem, nekünk kevésbé. Valóban az a helyzet, hogy népszavazás nélkül, egyes számban, sokadmagával (alias százharmincvalahány bátor ), az aranykeretes szemüveges éjjeli bagoly Semjén segítségével, egy gombnyomásra, akár a nép megkérdezése nélkül rábaszhatja az ajtót – természetesen „mimagyarok” nevében – az Európai Unióra.

Egyáltalán nincs sok alternatíva a kezünkben. Konkrétan semmi. Kétharmaddal azt csinál ez a politikai kaszkadőr, amit akar. A trükk: ő eldönt valamit, akármit, bármit, és utána úgy adja elő, mintha ezt mi, a nép akarnánk. Lófaszt, emberek. Ez a csávó olyan hazárdírozásba kezdett, amire már nagyon régen nem volt példa a történelem során. Természetesen nem kapcsolódik ide, csak véletlenül ötlött fel bennem, hogy ha jól emlékszem, például egy Adolf nevű ember járt úgy, hogy addig hazudozott és lavírozott, amíg ki nem tört a II. világháború. Akkor is azt hitték a többiek, hogy á, nem meri ezt megcsinálni, meg azt sem meri megcsinálni. De megcsinálta. Bele is döglött a fél világ.

Nem nagyon értem, mit hisz valójában az Európai Unió. Akkora szekunder szégyenérzetem van amiatt, hogy ez az ember az én országom, a mi országunk miniszterelnöke, hogy elmondani nem tudom. Amikor ezeket a sorokat írtam, ez a nagyon nagy „magyar” éppen elrohant Varsóba a másik két nagyon intelligenshez, és feltételezem, hogy taktikáztak egy jót. Nekem meg, sokunknak meg kurvára elegem van, elegünk van abból, hogy a magyar népakarttal szemben, egy személyben nekiállsz diktátorként döntéseket hozni. Amikor mi közösen, önként, senki által nem kényszerítve csatlakoztunk az Európai Unióhoz nem azért tettük, hogy te ezt szétrugdald, mint egy hisztérikus hülyegyerek a homokvárat a homokozóban. Mi szeretjük Európát és fontosnak tartjuk az értékeit. Mi oda tartozunk, és ott is fogunk maradni.

Guy Verhofstadt nagyon pontosan elmondta a lényeget, ez sem tegnap volt, idézem:

Az EU hangot adhat ugyan a kritikáinak, de Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg, csak ők vethetnek véget antiliberális álmainak. Viszont nekünk meg kell bizonyosodnunk arról, hogy eközben Orbán nem teszi-e tönkre az EU-t.

Így van. Ez a mi háborúnk lesz, méghozzá szerintem igen csúnya háborúnk. Akármi is lesz a kimenetele. Értem ezalatt azt, hogy mindössze két lehetőségünk van. Egy: kivárjuk a választásokat, és megpróbáljuk leváltani az orbáni nemdiktatúrát, vagy kettő: kitör a népharag és egymásnak esik a két egymás ellen uszított oldal. Az első esetben valószínűsítem a csalást, a további önkényes törvénymódosításokat, és azt, hogy a választásokig vezető út nagyon durva lesz, mind verbálisan, mind morálisan. Ez az ember mindent meg fog tenni, hogy ne lehessen elvenni tőle a hatalmat. Az EU vélhetően mégsem fogja hagyni, hogy tehénszaros csizmával felrugdossa a tagállamok közötti szövetséget. Abban most már biztos vagyok, hogy ott nem lesz maradása. A Néppártból vagy kilép, vagy kibasszák. A pénzeket nem fogja mostantól olyan könnyen kapni, mint eddig. Ennélfogva nem lesz érdeke ott maradni, sőt. Ha marad, és elszámoltatják, akkor vége a bulinak. Az arcvesztést már nem engedheti meg magának a hívekkel szemben, hiszen akkor saját imidzsét rombolná le. A Szájer-üggyel nevetségessé vált és lelepleződött külföldön is. Aki eddig nem hitte el a hazudozást, most már látja, hogy egy piti csaló, egy pávatáncos hazudozó.

Mégis mi lehetne a közös bennük és abban az emberben, aki ma már nem keresztény és nem is demokrata?

– tette fel a kérdést Guy Verhofstadt még 2018-ban, mondván, a Néppártnak el kellene határolódnia Orbántól, és oda küldeni, ahova tartozik: „a politika trágyadombjára, az új, populista barátaival együtt”. Tehát szerintem az Európai Unió – de annak egy jelentős része mindenképpen – lelkiekben már megszabadult Viktorkától.

Itthon rajtunk a sor. Ha nem teszünk semmit, akkor itt az eddigieken túl még nagyon csúnya dolgokat fog művelni, gyanítom, orosz és kínai hátszéllel. Ez a legrosszabb forgatókönyv, ami bekövetkezhet. Bármennyire nem akarok hangulatot kelteni, sajnos úgy gondolom, minden esély megvan erre. Ami azzal jár majd, hogy Nyugaton úgy fognak minket utálni, mint a szart, azonosítani fognak minket ezzel a szalonképtelen alakkal, és joggal gondolják majd rólunk, hogy ezek nem tettek semmit a saját demokráciájuk és szabadságuk védelmében. Miközben tényleg ez van: egy vállalhatatlan ember hazárdirozik az életünkkel, a gyerekeink jövőjével.

Mindent ellopott, amit tudott 30 évre előre, annyira azért nem hülye, hogy ne fogja fel, számára és a sleppjére nézve mivel járna egy 2022-es bukta. Nagyon forró lett a politikai helyzet, mind bel-, mind külpolitikai szempontból. Ez az ember minket tett fel az asztalra tétnek, és ő az, aki dobálja a kockát. Eddig szerencséje volt, de egy ideje nem jönnek a hatosok, és már kölcsönből játszik. Ha bukik, akkor a hitelezői nem biztos, hogy futni hagyják, sőt. Kamatostul kell majd visszafizetnie a pénzt, és nyilván nem ő fogja, hanem mi. Csúnya világ elé nézünk, pedig eddig sem volt egy jó móka.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.