Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy politikai párt soha nem lehet valóban keresztény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szájer József több dologban is vétett, amikor a melegbárban brüsszeli barátaival bulizva rajtakapták. Elkövetett törvényszegését talán maga sem tagadta. Vagyis itt állunk egy kendőzetlen, beismert bűnnel szemben. Mondhatnánk, hogy az objektív igazság teljes mértékben kirajzolódik előttünk.

A baloldali média azonnal mozgásba lendült, hogy véleményt alkosson a kérdésben. Nyeregben érezték magukat. Az európai parlamenti képviselő botrányos esete elegendő apropót biztosított ahhoz, hogy odavethessék a konzervatív oldanak: „na, tessék, ennyit ért a híres-neves kereszténységetek”.

Ezeket a sorokat a keresztény-konzervatív Vasárnap.hu oldalán találtam, amelyek alapot adnak egy talán eddig nem érintett téma megvitatására a Szájer-ügy kapcsán. Kezdjük ott, hogy Szájert nem egy melegbárban kapták el, és még csak nem is a barátaival bulizott. Nyilván ennek a ferdítésnek az az oka, hogy azt hiszik, a történetet még formálhatják. Szájer valóban hibázott és bűnös is, de nem abban, hogy meleg és még csak nem is abban, hogy orgiákra – mert senki se gondolja, hogy ez volt az első ilyen eset – jár, hanem abban, hogy melegként nevét adta egy olyan alaptörvény megírásához, amely sorstársait megbélyegzi. Képmutató volt, ami – bármennyire is próbálja ettől elhatárolni magát a magáról nemzetiként beszélő jobboldal – nagyban igaz rájuk.

Nem azért képmutatók, mert keresztények, hanem azért, mert olyanná váltak. Ha Szájer nyíltan vállalta volna korábban, hogy homoszexuális, a kutyát nem érdekelte volna a mostani ügye. Azért lett belőle ekkora felhördülés, mert életvitele szöges ellentéte annak, mint amiről a Fidesz papol immár tizedik éve. Persze eddig is tudtuk, hogy ez a hirtelen kereszténnyé válás csak politikai döntés volt, semmi köze ahhoz, hogy valóban követnék a Biblia tanításait. Ezt onnan láthatjuk, hogy csalnak, lopnak és embertelen módon bánnak a leginkább elesettekkel. Egy valóban keresztény, valóban a megbocsátásban, az emberségben hívő kormány ilyet soha nem tenne, hiszen ez ellentmondana mindannak, amit hirdet.

A Szájer-ügy igenis megmutatja, hogy: „na, tessék, ennyit ér a híres-neves kereszténységetek”. De nem csak ez az ügy mutatta meg, hanem ezt megelőzően számtalan más is. Elég csak Borkaira gondolni a közelmúltból. És igen, való igaz, hogy baloldalon is vannak igen érdekes ügyek, de ők nem állítják, hogy szentek lennének, sem azt, hogy számukra a Biblia tanításai a legfontosabbak és nem papolnak arról sem, hogy a keresztény útra akarják visszavezetni az országot. Nem állítom, hogy nem álszentek, de hát mondjon nekem valaki olyan politikust ebben az országban, aki nem lenne az néhány kérdésben? A politika egy gusztustalan világ, nem véletlen, hogy a legtöbbször emberi selejteket vonz. Itt nem Szájerre gondolok, mert véleményem szerint ahhoz nekünk semmi közünk, hogy meleg-e, vagy sem, vagy jár-e orgiákra szabadidejében. A baloldali és független média sem ezt emelte ki elsősorban, hanem azt, hogy mindazzal szembement, amiről a Fidesz állítja, hogy az ő politikájuk alapja.

Én alapvetően a keresztény politikát sem értem, hiszen ha valaki számára valóban olyan fontos a keresztényi szeretet és a megbocsátás, akkor elmegy papnak, vagy ha nem is, azért minimum csatlakozik az egyházhoz. Aki politikusként azt állítja, hogy keresztényi életet él, az a legtöbb esetben – persze nem mindig – hazudik. A politikai alkukhoz ugyanis sokszor hazudni, csalni kell, ami szöges ellentéte annak, amiben a legtöbb keresztény hisz. Egy tiszta életű politikus a mai Magyarországon szerintem egy ciklust sem élne meg, nem hogy hármat. A kormány ennek ellenére el akarja hitetni, hogy ami jól láthatóan egy hatalmas hazugság, az nem az, hanem az igazság. Mindegy, hogy évente több eset is bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem igaz, ők emellett kitartanak, hiszen szükségük van az egyházra. Annak hatalmára és vagyonára.

A Fideszt nem kell Szájer-ügyén keresztül támadni, hisz van annyi más ügy is, amely már korábban is végérvényesen bebizonyította, hogy egy képmutató bagázsról van szó. A leginkább nevetséges talán az, hogy sokan a mai napig kapaszkodnak ebbe a keresztény hazugságba, abba, hogy a konzervatív oldal az, amely példát mutat erkölcsi értelemben ennek az országnak. Nem mutat, soha nem is mutatott. De azt sem állítom, hogy a baloldal valaha mutatott volna. De felmerül a kérdés, hogy ez egyáltalán feladata-e egyetlen kormánynak is? Véleményem szerint ugyanis nem, hiszen az emberek arra vágynak, hogy a befizetett adóikból az ország megfelelően működjön, ezért a politikusokat az elvégzett munkájuk, nem pedig a különböző ügyeik miatt ítélik meg. Ha viszont egy kormány magát morális iránytűként határozza meg, akkor ne csodálkozzon, ha minden ezzel teljesen ellentétes cselekedet idején szemrehányást kapnak.

A kormány igenis megérdemli, hogy felelősségre vonja őt a nép. Szájer, mint ahogy Borkai is a párt tagja volt, ezért a felelősség végső soron a párté, akkor is, ha egy lebukást követően azonnal lemondanak ezek az emberek. A Fidesz és annak vezetői ugyanis pontosan tudták, milyen életet élnek ezek a politikusok, a történetnek egyedül azért lett vége, mert lebuktak. Ha Borkairól nem kerülnek ki azok a bizonyos felvételek, akkor a mai napig Győr polgármestereként dolgozhatna. Kétsége se legyen efelől senkinek. És igenis elmondható az, hogy a Fidesz soha a büdös életben nem képviselte a keresztény értékeket és vélhetően a jövőben sem fogja. Jó lenne, ha ezt a propagandisták is felfognák végre, és nem védenék folyamatosan a védhetetlent. Nem Szájer vagy Borkai a védhetetlen, hanem az az elgondolás, hogy a Fidesz egy keresztény értékekkel bíró párt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.