Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bűneink sokasodnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint okosabb lettem. Van egy ismerősöm, volt kollégám ráadásul, aki időről időre fel szokott hívni, de egy ideje valósággal bujkálok előle. Annyira fárasztó, hogy úgy döntöttem, jobban járok, ha inkább nem állok szóba vele. Vitatkoztunk párszor, de teljességgel értelmetlen, ezért újabban, ha hívott, nem nyomtam ki a telefont, csak úgy tettem, mint aki nem hallja. Reméltem, előbb-utóbb felhagy a próbálkozással, tudomásul veszi, hogy már nem létezem, elköltöztem, meghaltam vagy tudom is én, de nem, módszert váltott. Ismeretlen számról hívott, én meg gyanútlanul felvettem a telefont.

Tavasszal még a vírustagadás élharcosa volt és azt hirdette, csupán a háttérhatalmak mesterkednek és jaj, de nevetséges vagyok, amiért úgy vélekedtem, hogy azért nem árt az óvatosság. Mostanra nemcsak módosult a véleménye, de gyökeresen megfordult, előadásának lényege az volt, hogy mind meghalunk. Beoltatta magát influenza ellen és most óránként méri a lázát – nem tudom, miért, mert egy kis hőemelkedés oltás után normális és nincs semmiféle tennivaló. Egyébként ez helyes is, hiszen az a fajta, aki állandóan úton van, folyamatosan kiteszi magát a veszélynek. Szerinte nekem is be kellene oltatnom magam, holott erre semmi szükség, kizárólag a fiam kerül a közelembe, ő meg annyira óvatos, mint tíz járványügyi szakértő. Ennél tovább is ment. Persze, mi liberálisok azért szurkolunk, hogy minél többen haljanak meg, mert nekünk az jó. Miért? Mert nekünk ez az ár se sok annak érdekében, hogy végre megkaparintsuk a hatalmat.

Mindezt egy hosszabb helyzetábrázolás követte, felsorolta, mi minden az, amit én természetesen el se tudok képzelni. Tudom én, milyen az, ha valaki nem kap levegőt? Mit lehet erre válaszolni? Mondjam el, hogy én többször előadtam már a Fuldoklás című magánszámot, így ha valamiben, ebben profinak számítok? Végül is minek mondanám? Ő ki akar oktatni, hát tegye meg, egészségére! Szóval az úgy van, hogyha elkapja az embert a Covid, akkor beviszik a kórházba, ott lenyomják a torkán a lélegeztető csövet, egyben mélyaltatásba helyezik, és azzal vége, azt senki nem éli túl. És itt jutottunk el a lényeghez: persze a liberálisok miatt használnak lélegeztető gépeket, másról se beszéltek éveken keresztül, mint hogy a nagyszerű beruházások helyett inkább lélegeztető gépeket kellett volna venni, aztán most tessék, van elég, de minek? És természetesen el se tudom képzelni, mennyire szörnyű az, ha kórházban, önkívületben haldoklik egy ember és a zárlat miatt a családja nem lehet körülötte. Még eltemetni se lehet rendesen.

Hát fene tudja. A haldoklás semmiféle körülmények között nem egy örömteli esemény, én személy szerint nem igényelném, hogy álljanak körül minél többen, miközben eltávozom, és inkább megnyugtatna, ha mindezt altatásban tehetem, ha máskülönben sok szenvedéssel járna. Sokan, akik ott voltak hozzátartozójuk halálakor, utána hosszú ideig küzdenek azzal, hogy előhívják önmagukban a régi képeket, amilyen az illető valójában volt, hogy a végső benyomást el tudják felejteni, mert az nagyon sokáig megmarad. Tőlem biztosan nem számíthatnak semmiféle fontos végső üzenetre, ha valamit addig nem mondtam el, az nem is volt fontos. A temetés meg tudtommal nem tilos, persze attól függ, ki milyen temetést tart fontosnak. Ha az a lényeg, hogy a lehető legtöbben legyenek, az valóban most nehézségekbe ütközik, de egyébként nincs akadálya, nem kell aggódni, senki nem marad temetetlenül.

Amit folytattunk, nem igazán nevezhető párbeszédnek, végül úgy összegezte, hogy én is csak egy vagyok a mocskos liberálisok közül, ő ellenben aggódik a hazájáért. Nem tudok róla, hogy más-más hazánk lenne, bár ki tudja, talán neki van valahol egy másik, és én is aggódom, leginkább persze nem a járvány miatt. Mindegy is, én könnyen beszélek, ő bezzeg öreg és meg fog halni. Ezzel szemben én bizonyára szemtelenül fiatal vagyok (pár évvel valóban fiatalabb vagyok nála), és lehet valamiféle biztosítékom arra, hogy örökké fogok élni vagy még annál is tovább. Minden esetre tanulságos volt ez az egész. A NER-vírus veszedelmesebb, mint a Covid. Akit sikerül megfertőznie, annak elveszi az eszét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.