Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Énmagyar nem vagyok sem vallásos, sem konzervatív

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Szépen egybeesett advent első vasárnapja, és Demeter Szilárd szolgálati túlbuzgalma. Aztán visszavonta az írott látleletet, ő legalább már elégedett. Ettől persze a fejében nem változik semmi, ő komolyan így gondolkodik. Vagy mit csinál. Ellenben Szájer József lemondott az EP mandátumáról, mert elfáradt. Jó pihenést neki, már amennyiben ez a terv, és nem a főnöke rendelte haza valami okból.

Na de ez a homályba vesző múlt – az átlag magyar orbánhívő memóriája három és fél perc, a többieké akár két nap is lehet -, bizonyára tartogat csodás meglepetéseket ez a hét is, hiszen még csak hétfő reggel van. De én most maradékból főzöm a jóreggelt puszit, mert hallgatok kedvenc kaspólakómra, és tudatosan vásárolok. Vagy a francot vásárolok, hanem majd itthon kitalálom, hogy mit szeretnék.

Müller Cecília vasárnap a közmédiának azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes, ezért aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást. (MTI)

Tehát tudatosan ülök itt a gép előtt, és igyekszem kitalálni, hogy mit szeretnék. Például azt szeretném, hogy a kormány ne hazudozzon nekem. Ha már elveszik és használják a pénzemet az egészségügy fenntartására, lélegeztetőgépek vásárlására (és még millió dologra, amihez soha nem járulnék hozzá, ha lenne beleszólásom), akkor tekintsenek egyenrangú félnek, de legalább felnőtt embernek, és becsületesen tájékoztassanak olyan témákban, melyek kétség kívül közérdekűek.

Azt is szeretném, ha Orbán, sőt, ha senki nem nyilatkozgatna a nevemben. Azt én megértem és belátom, hogy a kormány és annak feje az országot képviselik bizonyos esetekben. De ebbe bőven nem fér bele az, hogy mimagyarok nem fogadjuk el az uniós alapelveket, mimagyarok keresztények vagyunk, mimagyarok konzervatívok vagyunk. Énmagyar nem vagyok sem vallásos, sem konzervatív, ragaszkodom az uniós alapértékekhez, szeretnék jogállamban élni, szeretnék európai lenni. Sőt, énmagyarok nem óhajtok háborúzni sem Soros Györggyel, sem az Európai Unióval, sem a melegekkel, sem senki mással. Én a korrupt gazemberekkel, a tolvajokkal, hazugokkal, élősködőkkel óhajtok harcban állni. Pont.

Szeretném, ha nem kellene ide-oda vezényelni az egészségügyben dolgozókat, hanem maguktól mennének ide és oda. Például azért, mert jó a fizetés mindenhol, de itt vagy ott tanulhatnak valami pluszt, itt vagy ott dolgozni presztizsértéket jelent. Aztán azt is szeretném, ha ugyanezért nem mondanának fel az egészségügyben dolgozók, és nem kellene hatalmi szóval megtiltani a felmondásukat.

Szeretném, ha a közpénzből fizetett alkalmazottak nem hazudoznának bele a nagy magyar valóságba. Például ha Bayer Zsolt, Németh Szilárd, Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté nem bohóckodna Csepelen egy állati ízléstelenül felcsicsázott karácsonyfával mondván, azt ők Bordeaux-nak állították, mert az ottani komcsi polgármester nem engedte, hogy halott – pontosabban haldokló – fát állítsanak fel a főtéren. Jelzem, Spanyolországban sehol nem állítanak kivágott fát, mégis meg tudják ünnepelni a karácsonyt.

Sehol, soha nincs kivágott fa. Mégis hangulatos és szép. Nade ehhez képest Csepelen:

Budapest, 2020. november 29. Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő (b), Bayer Zsolt újságíró, publicista (b2), Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője (b3), Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j2) és Kispál György katolikus pap (j) a franciaországi Bordeaux-nak állított karácsonyfánál Csepelen 2020. november 29-én. Korábban Bordeaux polgármestere, Pierre Hurmic azt mondta: szerinte a fenyőfák olyan kivágott fák, amelyek már halottak, és nem engedélyezte a hagyományos karácsonyfa-állítást a francia város főterén. MTI/Máthé Zoltán

Csodálatosan hangulatos, és legalább annyira ízléses. Azt nem tudom, Bordeaux lakóit megkérdezték-e erről ezek a nagyszerű hazafiak, vagy csak simán beletapostak az ottaniak döntésébe? Azt pláne nem tudom, hogy tisztában van-e vele ez a négy csodálatosan adakozókedvű honfitársunk, hogy Magyarországon karácsonyfának hívták azt a tüzelőt, amit kötelező adóként a földesúrnak kellett adni karácsonykor. Kivágott fát nem egészen 200 éve díszítenek hazánkban, kezdetben ez is úri passzió volt, később terjedt el szélesebb körben. Nem arról van szó, hogy bántani akarom a karácsonyfát, nekem is kedvenc ünnepem, van is fánk. Bent a lakásban műfenyő (tudom, hogy az sem az igazi, de sok éve megvan, kidobni nem fogom), a kertben, az ablak alatt egy igazi, élő. Sőt, van egy plusz karácsonyfa is a kertben, igaz, nem fenyő, de mindig feldíszítjük a madaraknak. Madárkajával. Aztán tavaszig újra és újra, márciusban már egészen dundi verebek, rozsdásfarkúak, cinegék, rigók és miegyebek (nem ismerem személyesen az összes églakót) gurulnak a kertünkben. Aki nem így akarja, aki fát vásárol, az az ő dolga. Ők úgy ünnepelnek, mások máshogy. Egyik sem jobb vagy rosszabb, hanem más. Hagyni kellene egymást békében, mindenki döntse el, hogy akarja. Ne Bayer Zsolt döntse el. Bordeaux polgárai olyan fát állítanak az otthonukban, amilyet akarnak. Senki nem szól bele. Hogy a város főterén mit állítanak fel, azt meg nem a nyugdíjkasszát szorgosan őrző Selmeczi Gabriellától fogja megkérdezni a francia város vezetése. Ez van.

Szóval én nagy vonalakban ezeket szeretném karácsonyra. Tessék mondani, melyik plázába induljak?

Végül: legnagyobb ámulatunkra és örömünkre összejött a Szalonna és a Szalonnázó működéséhez szükséges pénz. Ötszáz forinttól kezdve mindenféle összegeket kaptunk. Tegnap egy régi kedves olvasónk egy összegben kipótolta a hiányzó pénzt, majd ma reggel másvalaki szintén – ami nem volt kevés – nagyon szépen köszönjük nekik. Is. És mindenkinek köszönjük, azoknak, akik havi rendszeres támogatást állítottak be, külön is. Mert a hosszútávú biztonságot az jelenti. Köszönjük azt, hogy még ezekben a nehéz időkben sem fordultak el tőlünk, hanem tudatták: továbbra is kérik a Szalonnát.

A számláló most holnapig 3 millió forintot fog mutatni, mert nem tud többet. Ez a végteljesítménye, legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy szükség lehet arra, hogy magasabb összeget mutasson. Azonban ennél már tegnap is több pénz folyt be. Holnap, amikor elölről indul a számláló – hiszen elseje lesz – nem nulláról fog indulni, hanem arról az összegről, amit a szükséges 3 millió fölött még kaptunk a működésre. Mindenkinek ismételten köszönjük.

Most pedig kellemes ébredezést kívánok, hamarosan jövünk az első beszólással.