Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kilóg a lóból a láb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Az a jó hírem van, hogy máris pénteket írunk. Ettől persze még köd van és nyirok, a vírus sem lett öngyilkos, pedig az lenne a tökéletes megoldás. Ennek hiányában egyrészt folytatnunk kell a fenekestül felforgatott életünket, másrészt tátott szájjal figyelhetjük, ahogy Orbán Viktor csacsog Szijjártó Péterrel. Mert ezt feltette a főni a közösségi oldalára, annyira közérdekű. Érdemes egyébként megnézni, igen sok következtetést le lehet vonni belőle. Az izgő-mozgó külügyminiszter leplezhetetlen vigyorát, ami igen hasonlatos ahhoz, amit Orbán Viktor produkált abban a gyönyörű pillanatban, amikor beleszippanthatott végre Donald Trump bőrének kipárolgásába. Másrészt érdemes megfigyelni Orbánt, ahogy kedves szokása szerint ország-világ előtt alázza a miniszterét (nem jöhetsz ide, ameddig nincs két negatív teszted, addig is olvassál, mert hülye maradsz kiscsávó), és még csak észre sem veszi. Egyikük sem. Nekik alighanem ez így természetes.

Időközben kiderült, hogy Szijjártó Péter egy máltai cégtől bérelt luxus kategóriás magángéppel repült Kambodzsába és Thaiföldre. A repkedés költségeit a minisztérium nem árulta el. Én pedig eddig sem értettem, most sem értem, hogy mi lehetett az a rettentően fontos, Magyarország szempontjából elengedhetetlen és sürgető ok, amiért a külügyminiszternek oda kellett mennie. Alighanem soha nem is fog kiderülni, azonban Szijjártó megtalálta a megfelelő választ a kérdésekre:

Visszataszító, sőt gusztustalan, hogy egyesek valamifajta politikai vagy médiahaszon reményében feszültséget akarnak kelteni a két nemzet között és szórakoznak azokon, akik elkapták ezt a betegséget.

Na tehát. Nincs közünk ahhoz, hogy minek ment oda a járvány közepén, ahogy ahhoz sem, hogy ez hány tízmilliónkba került. Ellenben ne beszéljünk arról, hogy a külügyminiszter felelőtlen viselkedése miatt többen bizonyítottan elkapták a vírus, ezer fölötti számú embert kellett tesztelni, két régió karanténba került, és az egész országban bezárták a nyilvános helyeket, hogy ne tudjon terjedni a járvány. Aki erről beszél, az gusztustalan és feszültséget akar kelteni, haszonszerzés céljából. Tehát megint nem az a baj, hogy tűrhetetlenül felelőtlen volt valaki a kormányból, indokolatlanul sokat költött a közös kasszából akkor, amikor ezer helye lenne a pénznek, hanem az, hogy ez kiderült és ír róla a média. Minden más országban kiállna a miniszter, részletesen beszámolna arról, mit csinált, mennyibe került, és miért csinálta. Majd bocsánatot kérne, amiért ilyen helyzetbe hozta azokat, akik őt fizetik, bocsánatot kérne azért, mert visszaélt az ország bizalmával és mert a felelőtlenségével ekkora bajt okozott. Végül pedig lemondana. Nálunk nem, nálunk megsértődik és kikéri magának. Beszabehu. Ilyen ország márpedig nincsen. Komolyan.

Nagy szükség van a szociális dolgozók bátorságára, kitartására és nagylelkűségére – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön a Veszprém megyei Dákán, ahol maszkokból és védőruhákból álló szállítmány érkezett a fogyatékkal élőket, pszichiátriai és szenvedélybetegeket ápoló integrált intézménybe. (MTI)

Az államtitkárt Fülöp Attilának hívják, ha esetleg érdekel valakit. Én mondjuk nem vagyok államtitkár – és ez így is marad -, de emberként mondom, nem lett volna pofám odaállni és elszavalni ezt. Az egyik legnyomorultabbul fizetett területen dolgozó embereknek mesél arról az államtitkár úr, hogy mennyire bátrak, pláne nagylelkűek? Hát nem a munkakörülményeiket kellene nagy erőkkel javítani? Nem a fizetésüket kellene emelni gyors ütemben? Mindenki nem lehet focista, dolgozni is kell valakinek.

Fel van háborodva a parlamenti ellenzék (teljes joggal), mert Kövér László szokása szerint tahó volt. Moslékkoalíciónak nevezte az ellenzéket, amibe egészen bátran bele lehet (és bele is kell) érteni minden egyes olyan embert, aki akár valamelyik ellenzéki párt szimpatizánsa, akár senkinek nem szimpatizánsa, de szabadulni akar Orbántól. Tehát a választáson részt vevők több mint felét, ugyanis a szavazók bőven kevesebb, mint fele választotta meg a Fideszt. Ebből már ők barkácsoltak maguknak parlamenti kétharmadot, akkora támogatottságuk soha nem volt, és már biztos, hogy soha nem is lesz. Már persze, amennyiben kötelezővé nem teszik. Van annak hagyománya, hogy egy párt 110 százalékot ér el a választáson, nem is kell visszamenni a honfoglalásig. Ha Kövér Lászlón múlna a dolog, aligha lenne egyetlen ellenzéki párt is a parlamentben. Jól látszik, hogy zavarja őt a tömeg, pláne az, ha nem áldólag emlékeznek meg az ő régi barátja és ugyanannyira régi gazdája működéséről. Ha meg már a parlamentben nincsenek, akkor miért lennének egyáltalán? Elég a Fidesz, a soha, sehol nem mért KDNP és esetleg az őhazájuk. Ellesznek ők maguknak, meg lehet magyarázni az aggodalmaskodó Uniónak is, hogy többpártrendszer van itt, csak hát ennyire van igény, többre nincs.

Amúgy persze a moslékkoalíció jelzős szerkezetet nem Kövér találta ki. Alighanem valamelyik szellemileg túlképzett munkacsapat dolgozta ki – ez esetben vette át másvalakitől -, megfordult ez már mindenki szájában, aki a közvagyonból óhajt saját lábon ácsorogni. Többnyire a különféle – szintén közpénzből kitartott – portálokon szokták ezeket és az ehhez hasonló jelzőket tesztelni. Ha nagyon ütősre sikerül, akkor Orbán dobja be spontán módon a papírlapról, ahonnan felolvassa, éppen mire gondol. Ha húzósabb vagy kétséges a fogadtatása, akkor körbemegy a pártlapokban, ismételgetik a fideszes beszélő fejek mindaddig, ameddig elfogadottá nem válik. Úgy dobálják be ezeket a mondatokat a közösbe, hogy lehetőleg mindenhová fröccsenjen belőle. Ilyen bedobott, felkapott és körbehurcolt találmány volt a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi fogalma is. Először még felkaptuk rá a fejünket – többen másodszor, akár harmadszor is -, majd megszoktuk. Idézek a Magyaridők Nemzet friss anyagából, Gajdics Ottó médiamunkás ujja hegyéből:

Tudjuk persze, hogy ezzel a balliberálisok nem elégednek meg. Számukra fontosabbak egy vágóállat jogai, mint a heteroszexuális, keresztény, fehér ember joga arra, hogy hite szerint éljen családjával szülőföldjén, amit hazájaként tisztel és szeret. Iszonyatos rikácsolás kezdődött el máris, ami 2022-ig az elviselhetetlenségig fokozódhat. Itthon és külföldön egyaránt. 

Most éppen arról öblöget a nagyszerű újságíró, hogy igenis, az ő férfiasságát feltétlenül alaptákolmányba kell foglalni, máskülönben elvész neki a nemi identitása. Ha nincsen belevésve. Gondolom, ha nincs eléggé megtámogatva a bőre színe, vallása és a nemi jellege, tévedésből a női mosdóban keres enyhülést gyötrő problémáira.

Azt azért meg kell állapítanom, hogy bármerre áll irányba a kormány az ő férfiasságával, mostanság folyamatosan szemből fúj a szél. Kitalálták ezt a remek kis homofób gyűlöletkeltést, belecsinálják az alaptákolmányukba, erre nem megint szembejön a vonat? De.

Mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy – félelem vagy üldöztetés nélkül – vállalhassa önmagát. Ebben áll Európa lényege, és ez az, amiért síkra szállunk.

Az Európai Unióban mindenkinek azt kell éreznie, hogy szabad és biztonságban van, és nem kell tartania szexuális irányultságon, nemi identitáson, nemi önkifejezésen vagy nemi jellemzőkön alapuló hátrányos megkülönböztetéstől vagy erőszaktól.

A HVG cikke szerint az Európai Bizottság éppen azt az uniós jogi környezetet dolgozza ki, mely ellen a Fidesz nagy erőkkel síkra szállt. Miután valószínűtlennek tartom, hogy a kormánypárt ne tudott volna az EB-ben zajló munkáról – hiszen nem tegnap, és egészen biztosan nem titokban végzik -, nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy a magyar kormány szándékosan időzítette úgy ezt a váratlan lépést, hogy megelőzze az EB javaslatát. Még érthetőbben: nagyon úgy tűnik, Orbánék szándékosan provokálnak, nagyon is tudatosan akarják szembefordítani az országot az uniós közösséggel. Hogy ennek mi lehet az oka, azt mindenki próbálja meg önállóan kitalálni. Túlzottan sokáig nem kell rajta gondolkodni.

De addig is: jó reggelt, kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.