Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami fáj a főnöknek, fáj az udvarnak is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy ma a hihetetlen, csodálatos, soha nem látott focisikert kell ünnepelni – és lehetőleg az elkövetkező másfél évben is -, de én nem fogok ilyesmit tenni. Aki örül neki, az örüljön bátran, a magam részéről találtam fontosabbnak tűnő témákat. Például Ungár Péter sajtótájékoztatóját. Az LMP politikusának sikerült kivernie az EMMI-ből az idősotthoni várólistákat. Ez fontos lépés, így már biztosan tudhatjuk, hogy minden tíz bentlakó gondozottra öt várólistás, a bejutásban reménykedő idős ember jut. Fontos lenne azonban azt is látni, hogy a várólista távolról sem a valóságot mutatja. Ott nem az szerepel, hogy hány ember szeretne biztonságban élni élete alkonyán, csupán azt, hogy hány olyan idős ember van, aki eljut odáig, hogy kérje a felvételét – sokan ezt önállóan nem tudják megoldani, fogalmuk sincs, kinél, hol, miként kell kérelmezni az elhelyezést, tehát róluk nemis tud a rendszer -, már felmérték az állapotát az orvosok és az idősotthon mentálhigiénés szakemberei, alkalmasnak találták arra, hogy közösségben éljen – sok otthonba nem vesznek fel eleve mentális zavarral vagy súlyos mozgáskorlátozottsággal senkit, erre eleve specializált otthonok vannak, ahol a várólista még borzalmasabb. Aki már az otthon lakójaként kerül fizikailag vagy szellemileg leépült állapotba, azt természetesen nem teszik ki, ellátják, de eleve így nem kerülhet fel sok intézményi várólistára -, valamint az sem kerül várólistára, aki – vagy akinek a hozzátartozója – nem tudja vállalni az ellátás térítési díját. Ez nem kevés, a legolcsóbb önkormányzati is 100 ezer forint körül van, plusz a gyógyszerek és minden egyéb, ami szükséges. A vécépapírtól a tusfürdőig. Tehát ahol nem biztosított erre a fedezet – bár nyilván erről nincs hivatalos dokumentum, de a valóságban így működik -, az már a várólistára sem kerül fel. A helyzet tehát sokkal súlyosabb még annál is, mint amit látunk. És akkor nem beszéltünk az ott dolgozók megbecsülésének hiányáról, sem a sokszor meglehetősen méltatlan körülményekről.

Ártunk és ormányunk – ebből egyenesen következik, hogy a közpénzből működő pártmédia szorgos szalagmunkásai szintúgy – képtelen elengedni az amerikai elnökválasztást. Azt én értem, hogy örvendezni nem lehetett Biden győzelmének, hiszen Orbán Viktor személyes érdeke az volt, hogy Trump győzzön. Ahogy az lenni szokott, ami fáj a főnöknek, fáj az udvarnak is. De azért lassan ki lehetne már vonulni a sztoriból, hiszen nem a fideszes szavazók fognak gyökeres fordulatot hozni az Amerikai Egyesült Államok elnöki rendszerében. Sem. Már csak azért is kínos ez az erőlködés, mert egyre nagyobb ökörségeket irkálnak a megfelelni akarás kusza ösvényén botorkáló betűfaragók. Most rágtam át magam az egyik pártlap friss vergődésén, melyben azon rugózik a szerző, hogy el van csalva a választás, mert lehetett levélben szavazni, és már előre is tudni lehetett, hogy Bidenék csalni fognak, mert Clintonné (igen, így. Clintonné, hogy a neves portált olvasgató szellemi víznyelő is pontosan értse, kiről van szó) már előre(!) megmondta(!), hogy a levélszavazatok fogják eldönteni a választást (!!!!4444%%%). Ez a nő – a Clintonné – egy jós, mert honnan tudta előre ??????????!!!!!!!!!!!%%%%%%%%%

Szerintem aki ennyire hülye, az ne irkáljon nyilvánosan. Onnan tudta előre Hillary Clinton, ahonnan bárki más is tudhatta, akinek legalább annyi működő agysejtje van, ahány ujja. Világjárvány van. Az USA-ban is járvány van, ott rohadtul sokan belehaltak már akkor is, amikor kiírták a választásokat. Lehetett tudni, hogy nagyon sok levélszavazás történik majd, mert erre ott van lehetőség, mert félnek az emberek elmenni a szavazókörökbe, inkább a biztonságosabb levélszavazást választják. Hogy kik lesznek többségben az így szavazók között, azt nem volt annyira nehéz kitalálni. Egyrészt onnan volt tudható, hogy megnézték, mely körzetekben várható többségében ez a voksolási forma, abból már lehet következtetni, hogy republikánus vagy demokrata szavazatból lesz több. Másrészt a hihetetlenül okos Trump hívei valószínűleg maguk is olyan eszesek, mint a (most még) jelenlegi elnök, aki minden létező fórumon kihirdette, hogy ő nem hisz a járványban. Tehát valószínűsíthető volt, hogy ők nem szavaznak levélben, ott nyüzsögnek majd az urnáknál, mert rajtuk nem fog a vírus. És tényleg. Szóval nem kellett vátesz hozzá, hogy nagyjából tudja az ember, mi várható. De ha már a levélszavazatok ilyen hihetetlen visszaélésekre adnak alkalmat, bőven itt az ideje, hogy a külhoniak levélszavazatairól kezdjünk el csacsogni. Mármint azokról, melyek a Fidesz reménybeli túlélését segíthetik elő.

A Szabad Európa portál által kirobbantott – és bizonyítékokkal alátámasztott – tényfeltáró cikk okozta botrány, mely az MTVA pártatlannak és közszolgálatinak legkevésbé sem nevezhető működését mutatta be, újabb állomáshoz érkezett, mégpedig hazai viszonyok között elképesztő sebességgel. Az MTVA felügyeletét ellátó Közszolgálati Kuratórium három tagja szeretné, ha a testület napirendre venné az ügyet. Namármost, ha napirendre veszi – vagy bármi más szerv foglalkozni kezd vele -, garantálom, hogy egyedül az fogja érdekelni őket, hogy ki készítette a felvételt. Semmi más. Ha nem lesz igazam, én kérek elnézést. De addig is éberen figyelem, mikor kell sűrű bocsánatkérések közepette visszavonnom a szavaimat. Szeretnék csalódni, legalább egyszer.