Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagyságosék kegyelméből, akik soha nem élnének vissza a hatalmukkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendkívüli jó reggelt, egészséget, józanságot! Itt, ahol már a kutyasétáltatásra vonatkozó, ún. szakmai döntéseket is csak a miniszterelnök képes meghozni, és ahol a pártérdekeken túlmutató összefogás sürgetésének jegyében megint üvöltve ordítják, hogy az ellenzék látványosan szurkol a járványnak. Pont azon a napon, amikor az ellenzék (tisztelet a kivételeknek) megszavazta Orbánnak a 90 napos felhatalmazást arra, amire szerintem felhatalmazás nélkül is bármikor képes, az egy súlyosan szürreális, beteg hely. Járvánnyal és járvány nélkül egyaránt.

Úgy látszik, valaki megint azt a jótanácsot adhatta őfényességének, hogy ideje lenne Facebook-propagandára konvertálható (raktár)ellenőrző körútra indulni, úgyhogy személyesen tekintette meg a Kínából érkezett közel egymillió tablettás favipiravir- meg az antigénteszt-szállítmányt. Ezek azok az antigén gyorstesztek, amelyek a Nemzeti Nyunyóka Központ szerint nem alkalmasak szűrésre, ha Karácsony Gergely és a Fővárosi Önkormányzat akarja használni őket a védekezésben. Ha Orbán kapaszkodik beléjük, akkor rendben vannak. Érdekes, most valamiért nem a kórházak covid-osztályaira szaladgál minőségellenőrzésre az utcai harcos. Biztos ott túl nagy a zsúfoltság.

Meg ha már, akkor exkluzív interjút ad a közpénztévének. Exkluzívat, értjük? Exkluzív legfeljebb az lehetne, hogy abba a pártszolgálati tévébe más is beteheti a lábát, mint csakaFidesz. Exkluzívat arról, hogy a karon ülő csecsemő is vágja, hogy Soros György. És hogy szép ország ez, sokan tennék zsebre, de az a biztos, hogy ők teszik zsebre. Meg hogy vakcina, vakcina, vakcina. Meg hogy nem lehetett tovább várni arra, amiről bő egy hete még hallani sem akart. Amikor még működnie kellett az országnak, mert a magyaremberek azt akarták. De most már tökmindegy mit akartak a magyar emberek, ha most nem szigorítanak, akkor legfeljebb 50 százalék az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer bírja terhelést. Azaz vagy bedől az egész és ellátatlanul halnak meg emberek, vagy nem. Mert az, hogy nincs orvos és ápoló, az valójában nem azt jelenti, hogy nincs orvos és ápoló, mert amúgy is világelsők vagyunk a lélegeztetőgépek számát tekintve. Sőtpláne összetartó mimagyarok győzni fogunk: árvíz, migráns, vírus, mindent is legyőzünk.

Mindeközben a való világban:

A blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük. Az egyetem mi vagyunk, a blokád pedig addig tart, ameddig a hatalmi elnyomás meg nem szűnik.

Ez a tegnapi nap, az elmúlt mintegy 70 nap, és az elkövetkezendő fogalmam nincs hány nap legfontosabb, legerősebb a sajtó nyilvánossága előtt elhangzott állítása. Sajnos reálisan szemlélve nincs rá semmi okom, de azért valami csenevész reményt táplálok az iránt, hogy akik az elmúlt 70 napban a legalávalóbb rágalmakkal uszítottak és hergeltek a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgársága ellen, akik a diákokat hibrid polgárhárború kirobbantásával és bűncselekmények elkövetésével hozták összefüggésbe, akik nyíltan vagy burkoltan, de annál nagyobb pofával leterroristázták őket, akik a hatalom embereiként mártírt és áldozatot játszottak velük szemben, akik minden létező módon próbálták őket pórázon rángatott, irányítható, befolyásolható, önálló gondolatokra képtelen bábokként lefesteni és hitelteleníteni és kormánybuktatási kísérlettel vádolni őket, tegnap egy pillanatra legalább elszégyellték magukat. Vagy ezután fogják mélységesen szégyellni magukat. Tudom, hiú ábránd, de attól még így lenne normális, és ragaszkodnunk kell hozzá.

Az lenne normális, hogy látva felelősségteljes, az egészségügyi dolgozókkal szolidáris, az új járványügyi rendelkezéseket maximálisan tiszteletben tartó, azoknak magukat alávető viselkedésüket, a hatalmi elnyomás emberei – legyenek azok titkosszolgálati szakértők, III/III-as ügynökök, gépesített lövészkancellárok vagy egyszerűen csak jól fizetett és idomított pártállami propagandisták – elszégyellik magukat. Remélem, hallották a mintegy 70 napja ellenálló, a minisztérium dicsőséges nagyurai által semmibe vett diákok nyilatkozatait, hogy kötelességüknek nevezték maradéktalanul betartani az éjféltől érvénybe lépő intézkedéseket (ITT egy összefoglaló), hogy világossá tették, törvényt tisztelő polgárai ennek az országnak, ezért a korlátozások értelmében elhagyják az épületeket, a kollégiumot, és digitális oktatásra állnak át. Lenne honnan tanulni az összes pitiáner zárlecserélőnek, internetlevágónak, terembezárónak és az Orbán-kormány hatalmáért aggódó, ragacsos összeesküvés-elméleteket gyártó, habzó szájú szolgának. Tanulni valamit arról, hogy hogyan kell felemelt fejjel, okosan, egyenes gerinccel, felelőséggel küzdeni egy ügyért, és akkor sem feladni, amikor az embert semmibe veszik, átlépnek a fején, szétszívatják, megalázzák. De akkor is megőrzi a méltóságát, akkor sem megy le kutyába, akkor sem szegi meg a törvényt. Ezek a fiatal felnőttek semmilyen bűncselekményt nem követtek el, az alkotmányos, polgári engedetlenség útját választották a teljhatalommal szemben, amelynek egyetlen lehetősége lenne, ha ez nem egy már nem is lopakodó diktatórikus banánköztársaság lenne: visszaszívni mindent, és bocsánatot kérni.

Ehelyett a már semennyire nem lopakodó diktatórikus banánköztársaság élén álló kormány, amint átnyomta a parlamenten a rendkívüli jogrendet, azonnal előállt a 9. alapfércelmény-módosítással, köszönhetően a dekázó igazságügyminiszternek, aki azt állítja, hogy ez a családok védelmét szolgáló alaptörvény-módosítás. Az. Amelyben a biztonság kedvéért a közpénz ellopását is legalizálják fogalmát is definiálták. Ha jól sejtem, az ellenzéki pártoknak halvány fogalmuk nem volt arról, hogy mi készül Orbán nemzetközi sarokba szorulásának árnyékában. Nyilván. Egy ilyen országban az alkotmány sokadik módosítását még véletlenül sem széleskörű konszenzussal készítik elő, hanem a szélsőjobboldal identitászavaros halálhörgései alapján farigcsálják sunyiban, és holnapután megszavazzák. Mindent, amit lehet, amivel még emberek életét meg lehet nyomorítani, mindent, amitől az emberek érintett csoportja szarul és kirekesztve érezheti magát a hazában, mindent, amivel a Fidesz körül gravitáló fejesek által létrehozott és vezetett alapítványokba kimentett, jellegétől megfosztott, iszonyatos mennyiségű, törvényesen ellopott közpénzeket meg lehet védeni, ha majd belebuknak az évtizedes rablókormányzásba, azt most még belesuvasztják a soros alapfércmű-módosításukba. Az álkereszény fundamentalizmusuk nevében az anya nő, az apa férfi, ők tudják, hogy mi a házasság és mi a család, a holdudvarnak átjátszott közvagyon pedig betonba öntve várakozik arra az időre, amikor a fideszes politikai hatalmi önkény esetleg megomlik. Hogy akkor se lehessen kirobbantani  őket sehonnan, amikor a miniszterelnököt majd nem Orbánnak hívják.

Tökéletesen érthető, hogy Európa drámaian szétcsúszott fejű zsarolási potenciálja nem tehet mást, mint hogy előre menekül. Most még másfél évig biztos a kétharmada, most még porrá zúzhat minden demokratikus kontrollt, amit eddig nem sikerült. Ahogy európai miniszterelnökként egyedüliként állt harsányan Trump mellé azért, hogy ha nem is jön be az A-terve, majd a jogállami kritikákat, a feneketlen korrupciót és zsarnokságot a szemére hányó bírálatokat elintézhesse azzal, hogy ez Joe Biden személyes bosszúja (lásd bővebben Bajnai Gordon értékelését), úgy tesz fel mindent arra, hogy a hiányzó szögeket még beüsse a magyar jogállam ványadt testébe. Hogy aztán majd akkor se lehessen kihúzni azokat, ha a büszke magyar nép esetleg letaszítja a trónjáról.

Nem tehet mást, Brüsszelből tegnap is rossz hírek érkeztek: létrejött az uniós tagállamok és az Európai Parlament közötti alku. Múlt héten a jogállamisági feltételekről, tegnap pedig a 7 éves költségvetési kérdésekről is megegyeztek az EU-s intézmények delegációi. Ez azt jelenti, hogy az Európai Parlament a jövőben nagyobb szerepet kaphat az uniós források felhasználásának ellenőrzésében, ami szerintem nagyon helyes, hiszen ez az EU legnagyobb legitimitással bíró, az európai polgárok által közvetlenül és demokratikusan megválasztott grémium. Tehát egyfelől megerősítik az EP szerepét a helyreállítási finanszírozás ellenőrzésében, másfelől szigorúbb rendelkezéseket biztosítanak a biológiai sokféleség és a nemek közötti egyenlőség tekintetében.

Csak egy rövid bűzös zárójel: közben Magyarország leghasznosabb pártja, az önálló jogon létező, megkerülhetetlen fontosságú ügyekben eljáró KDNP közben azon munkálkodik, hogy megszüntesse az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, amelynek feladata a hátrányos megkülönböztetés esetén tett panaszok kivizsgálása. A Vejkey Imre nevű kereszténydemokrata, akire rábízták ezt a dicstelen feladatot, és aki nem először hívja fel önmaga feneketlen sötétségére a figyelmet, azzal érvelt, hogy hatékonyabban érvényesül az egyenlő bánásmód, ha megszüntetik az egyenlő bánásmódot óvni hivatott hatóságot.

Mit nekik egyenlő bánásmód? A kifejezés jelentését sem ismerik, de legalább rosszul is vannak a gondolattól, hogy olyan emberek is boldogok lehetnek, akik nem aszerint élnek, amit ők a ragacsos propagandájukban hirdetik, és amit erőszakkal rá akarnak kényszeríteni a társadalomra. Közben a dekázó jogász nem csupán a családbarátnak hazudott alaptörvény-módosításával settenkedik, de előkészített egy törvényjavaslatot is, amelynek lényege, hogy az egyedülálló emberek kizárólag a másik – miniszteri rangig kapaszkodott – női princípium különbejáratú kegyének köszönhetően fogadhassanak örökbe gyereket. Az nem elég, hogy a melegek ne házasodhassnak, ne fogadhassanak örökbe, ne érezhessék magukat teljes értékű embernek. Az nem elég, hogy belefaragják a gránitszilárdságú mesekönyvükbe, hogy az anya nő, az apa a férfi, a család definíció szerint az, ami az orbánizmus szerint család, a gyereket pedig az orbánizmus szája íze szerint kell nevelni. Vagyis az nem elég, hogy csak simán megnehezítik az élettársak (nem család!) és az egyedülállók számára az örökbefogadást azért, mert a melegeket utálják, mint az árokparti kutyaszart, de Novák Katalin gondoskodik arról, hogy ez ne nehéz legyen, hanem egyáltalán létre se jöhessen. Mert a mindenhez is értőék szerint a házasságok jóval tartósabbak, mint az élettársi kapcsolatok. Legyen elég, hogy a családpolitikáért felelős miniszter különös méltánylást érdemlő esetben hozzájárulhat az egyedül örökbe fogadni szándékozó személy örökbefogadásra való alkalmasságának gyámhatósági megállapításához. Tehát ha valaki nem talál magának olyan párt, akivel házasságot tudna/akarna kötni, de egy nehéz sorsú gyermeket tisztességesen, szeretetben felnevelne, ne tehesse meg egyáltalán, vagy ha igen, kizárólag Novák Katalin kegyelméből. Mert ő majd tudja, hogy ki alkalmas az örökbefogadásra és ki nem, az illetékes intézményrendszert ki lehet kukázni.

Ilyen és ennél vadabb idők jönnek, a fasisztoid hatalmi nyomulás pedig egyáltalán nem fog megszűnni magától. Rég ébredtem ilyen keserű reggelre.

Utóirat: És igen, éjfél előtt egy perccel Semjén ügyködött. A választási törvénybe is belenyúltak. Nem a kamupártok miatt, hanem az ellenzéki pártok szívatása miatt. Végül is járványügyi rendkívüli veszélyhelyzet van, milyen jó, hogy az ellenzék megszavazta a 90 napos teljhatalmat a Fidesznek. És milyen jó, hogy ezeknek eszükbe nem jutott visszaélni vele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.