Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassítás nélkül rákanyarodni a lecsóra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fura dolog megfigyelni, ahogy az őrületes visítás egyre erősödik. Pedig komolyan azt gondoltam, már nem nagyon van hová fokozni a dolgot, így is légnyomást kap bárki, aki nem teszi meg időben a szükséges óvintézkedéseket. Talán azért tűnt fel most a dolog, mert volt egy rövid, ám nagyon élvezetes kegyelmi időszak, amikor majdnem úgy tűnt, hogy elértünk a barlang faláig, nincs tovább, lassan meg lehet nyugodni. Aztán meg nem lehet, sőt.

Valószínűleg az amerikai elnökválasztás nem várt eredménye váltotta ki a dolgot. Mármint a napfényes oldalon lévők nem várták, pedig az előzetes közvéleménykutatások ezt az eredményt mutatták. Igaz, nekik is ugrott mindenki, teljesen függetlenül attól, hogy mennyire politikai szakértő, elemző, nagyon hozzáértő volt az illető, csak úgy harsogott a naugye, nem értenek ezek hozzá, megint tévedtek! Akkor, amikor a szavazatok összeszámlálása nagyjából sehol nem tartott. Olyannyira nem, hogy még most is van olyan körzet, ahol a levélben érkezett voksokat majd csak két nap múlva kezdik számolni. De a végeredmény már nem fog változni. Úgy tűnik, ez két embert ért igazán váratlanul. A másik Donald Trump.

Akkor volt érdekes, amikor elkezdtek beérkezni a friss adatok, és Biden győzelme egyre kézzelfoghatóbb valósággá vált. A lábujjhegyen figyelő fideszes pártmédia először nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel. Alighanem késett az eligazítás, úgy pedig nehéz, ha nem mondják meg az önérzetes újságírónak, hogy ő most mit gondol erről. B terv hiányában még kitalálni sem lehet a miheztartást. Aztán – számomra legalábbis – váratlanul, de főként elviselhetetlenül magas frekvencián, egymillió decibellel kitört az őrület. Közös erővel eltemették az Amerikai Egyesült Államokat az összes lakójával, múltjával, jelenével és jövőjével együtt, ez idáig rendben is van. Csakhogy bekattanhatott valakinek valami, talán Orbán szembesült azzal, hogy ez akár vele is megtörténhet, fene tudja. Mindenesetre valaki úgy határozott, rá kell erősíteni a választási kampányra, mégpedig haladéktalanul és teljes fordulatszámon.

Egyrészt Biden csalt, Trump még győzhet. De ha nem, akkor is csalt Biden. Ez mondjuk jól meg fogja alapozni a magyar-amerikai kapcsolatokat, bár van benne logika. Gyakorlatilag arra nincsen esély, hogy az új elnök együtt lecsózzon Orbánnal. Amennyit erről tudni lehet, Bidennek eléggé markáns elképzelései vannak a világról, a demokráciáról, diktatúráról, erkölcsről. Ebbe az értékrendbe bizonyosan nem fér bele a jómagyar illiberális kleptokrácia, jósnak sem kell lenni ahhoz, hogy ezt előre lássa az ember. Ha azonban nincs esély a haverkodásra, ellenben komoly a valószínűsége annak, hogy az új amerikai kormányzat nem rejti véka alá a véleményét Orbániáról, akkor jobb elébe menni a dolgoknak. Hiszen így rezzenetlenül lehet majd folytatni: na ugye, megmondtuk! A csaló megtámadta büszke országunkat, mert Soros kottájából játszik, és meg akarja buktatni a legitim magyar kormányt. Pontosabban Orbánt akarja megbuktatni, mert természetesen tőle retteg mindenki, őt akarja kiiktatni Soros. Szinte lassítás nélkül lehet rákanyarodni a propagandára.

Egyrészt ki kell domborítani a főnök előnyeit. Erre valók a videók – Orbán megérti a kutyákat és a gazdikat (külön a trolloknak: semmi baja senkinek az esti sétáltatással, de ez nem ér meg egy külön propagandavideót, mert annak szánalmas), Orbán hajnalban már dolgozik, Orbán személyesen ellenőrzi a gyógyszerszállítmányt -, és természetesen az udvari média. Ezzel párhuzamosan megy az ellenzék ekézése. Korózs Lajos mondjon le, mondjon fel, vonuljon vissza, ássa el magát.

Több mint tíz éve, 2010 márciusában lejárt az orvosi működési engedélye, nem praktizálhat a baloldal járványügyi megmondóembere, Falus Ferenc – írja az Origo a Ripost információi alapján. A baloldal járványügyi szakértőként szerepelteti, pedig már nem is dolgozik orvosként, pontosabban nem is dolgozhat, hiszen nincs engedélye. (PestiSrácok)

Na és akkor mi van? Falus nem praktizál, hanem véleménye van, amit elmond. Működési engedély nélkül is ért hozzá, mivel ez a szakmája.

Szabó Tímea gyűlölködik, Karácsony Gergely alkalmatlan, Gyurcsány (természetesen) hatalomra tör, Hadházy Ákosnak lyukas a zoknija, Szél Bernadett a vírusnak szurkol, Cseh Katalin elárulta a hazát.

Ez megy reggeltől estig, aztán másnap kezdődik elölről. Csakhogy ez aligha fogja lassítani a járvány terjedését, ahogy a gazdasági válságot sem gátolja. Bármekkora hangerővel ordít az udvari dalárda, a baj egyre nagyobb. Most történetesen nem a választást kellene megnyerni, mert az majd csak másfél év múlva esedékes, hanem az ország működőképességét kellene biztosítani, a járvány terjedését lassítani, és segíteni azoknak, akik kiszorulnak az emberhez illő lét peremére. Ez most a feladat, de úgy tűnik, nincsen olyan, aki képes lenne hatékonyan tenni valamit. Marad a propaganda, a jólteljesítés hazug hirdetése, és az ellenzék, Biden, a független média vagy bárki más mocskolása. A lényeg az, erre figyeljen mindenki, észre ne vegyék az emberek, hogy baj van.

Van egy rossz hírem: a legtöbben már észrevették.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.