Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dömötör Csaba, az átlagszámítás, meg a szigszalag

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dömötör Csaba – most éppen ő, de amúgy totál mindegy, kicsoda, még el fogja mondani az összes olyan fideszes, aki képes memorizálni néhány összetett mondatot, és helyes sorrendben előadni – megszólamlott a parlamentben, és természetesen most is bebizonyította, hogy a kormány valami csodálatos, bezzeg az ellenzékre nem lehet számítani.

Ez tulajdonképpen választási program, sőt, EZ A választási program. Bármikor, bármilyen helyzetben alkalmazható. Akár aszályról, akár váratlan havazásról (Magyarországon az elmúlt időszakban kizárólag váratlan havazások voltak amúgy, annyira rá tudunk csodálkozni a hóra decemberben, mint megannyi eltévedt busman), akár gazdasági üzemzavarról, akár nagyszabású korrupció alapos gyanújáról, akár valamelyik geci időleges lebukásáról van szó. Mert a jómagyar ember memóriája nagyjából négy órát tud felölelni, már délután sem emlékszünk arra, hogy délelőtt szigszalaggal kellett megjavítanunk a cipőnket, aminek kezd leválni a talpa, de nem futja másikra. Mégpedig azért nem futja másikra, mert a vállalkozás, amelyikben dolgoztunk, csődbe ment. Azért ment csődbe, mert nem tudott megbízáshoz jutni, csak az alvállalkozó alvállalkozójának az alvállalkozójaként jutott munkához, amit a végén vagy kifizettek vagy nem, de hogy nem volt rajta nyereség, az hétszentség biztos. A sokadik ilyen eset után a vállalkozás bedobta a törülközőt, nekünk nincs munkánk, de legalább még van szigszalagunk, Lölö és családja pedig köszöni szépen, kurvajól van, fejlődnek mint Marci Hevesen.

Na szóval, most az van, hogy Dömötör.

Dömötör Csaba szerint a magyar egészségügy felkészült az elmúlt hónapokban a járványhelyzet kezelésére, és Magyarország továbbra is a jobban védekező országok között van: a százezer emberre eső halálozási arány fele az uniós átlagnak. Ennek ellenére szükség van az új intézkedésekre, amelyektől a kormány azt várja, hogy egy-két héten belül csökkentik a fertőzések nagyságrendjét – mondta.
    Az államtitkár az ellenzéki pártok 11 pontos javaslatáról úgy vélekedett: vannak egyezések a kormányfő bejelentésével, például a sportrendezvények zárt kapuk mögötti rendezése, de nagy különbség, hogy az ellenzék a segélyezési rendszer bővítését – alapjövedelem, segélyezési időszak meghosszabbítása – szeretné, míg a kormány célzott segítséget kíván nyújtani a bajba jutott ágazatoknak. Ezért csökkentették júliusban a munkaadók adóját, és a hétfői bejelentésben is voltak vállalkozásokat célzottan segítő támogatások – tette hozzá.
    A koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban arról beszélt: az első szállítmányok decemberben, januárban érkezhetnek meg, ezekkel a veszélyeztetetteket – krónikus betegeket, időseket, egészségügyi dolgozókat – oltják majd be. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz – fűzte hozzá. (MTI)

Nézzük, hány éves a kapitány. Macskája. Tehát a magyar egészségügy felkészült. Úgy magától, hobbiból, megszokásból, hazaszeretetből, vagy fasz tudja. A kormánynak nyilván nem volt ebben semmi tennivalója. Ezért nem is tett semmit.

A jobbanvédekezésről most ide biggyesztek egy táblázatot. Bár tudom én, hogy fideszék boldogan adják össze a járvány első hullámának nagyon kedvező halálozási adatait (kurvagyorsan lezárták az országot, alig volt fertőzés, a kontaktok hiánya alacsonyan tudta tartani a halálozások számát, bár félig beledöglött az ország gazdaságilag, de működött) a második hullám halálozási adataival, mert baromira szeretnek átlagot számolni. Ha tehetnék, hozzácsapnának még 15 évet, amikor egy covidos halott sem volt, az lenne a fasza. A valóság ezzel szemben az, hogy a második hullám nem az első hullám folytatása, nem lehet átlagolni. Az akkor volt, ez meg most van. Mutatom, most mi van. Az EU honlapjáról van az adatsor. A legszélső számok az elmúlt két hét halálozásai, 100 ezer lakosra vetítve.

Sikerült! Ott vagyunk a dobogón, emberek! Csehország és Belgium után nálunk halt meg a legtöbb ember lakosságarányosan az elmúlt két hétben. Semmi középmezőny, semmi átlag alatti. A valóság így fest, testvéreim a párhuzamos univerzumban.

Ehhez képest van az, hogy a jó kormány baszik támogatni a jövedelem nélkül maradt embereket. Francfenét, az pénzbe kerül. Inkább adókedvezményeket ad – nem kerül sokba, mert akinek beszart a vállalkozása, amúgy sem fizet adót -, és olyan bőkezű módon támogat, ami nem neki kerül pénzbe, hanem másoknak. Például a bankoknak vagy az önkormányzatoknak. Az ingyenes parkolás nem a drágaszép kollégiumi galerinek fáj, Lölö sem fog tőle kevesebb támogatást kapni luxusszálloda építésre, hanem. Ha esetleg elengedik a helyi iparűzési adót fideszék, az sem nekik fáj, az önkormányzatok szarnak maguk alá. Az meg kit érdekel? Hát nem? Hát de. Úgyhogy marad nekünk Dömötör Csaba, az átlagszámítás, meg a szigszalag. Magyar embernek nem is kell több.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.