Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az emberi tartásunk. Amiből lassan semmi nem marad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendhagyó jó estét kívánok az erkölcsi taknyon csúszás elmegyógyintézetéből! Ahol a szekunder szégyent leggyakrabban csak az őszinte elkeseredés képes felülírni az aljasságtól eltorzult hétköznapokban. Az ember öklendezve kénytelen tudomásul venni, hogy ide jutottunk, ahova. Tudom, arról kellene beszélnem, hogy az orvosok nagyon nagy százaléka (40?) akár a közegészségügyet is elhagyná, ha a kormány nem hajlandó változtani a béremelésnek álcázott, valójában az orvosok új jogviszonyának feltételeit tartalmazó, senkivel nem egyeztetett, a szavazógépezeten szemek rebbenése nélkül átnyomott törvényen. Hogy Polt Péter, aki amúgy kurvára elégedett magával és azzal, hogy milyen eredményesen üldözi a bűnt, 119 feljelentésből egyet sem talált, amelyet érdemesnek tartott volna eljuttatni a vádemelésig. Hogy Mészáros hány milliárdból bővíti Komárom városának ivóvízellátását. Hogy a forint a sokadik történelmi mélypont felé araszol. Hogy Kövér 79 millióra büntette eddig a képviselőket, de még mindig nem nyugszik, és a világ teleszüléséről delirál.

A sor végtelen, de most mégsem ezekről lesz szó. Lehet, hogy amiről szó lesz, az jelentéktelennek tűnik az illiberalizmus mocsarában, de egyáltalán nem az. Tekeredjünk vissza oda, hogy ugyan Vidnyánszky Attila tegnapi brüsszeli távmeghallgatása az SZFE-vel kapcsolatos, végtelennek tűnő hatalmi megszállási történetnek az eddigi legmélyebb pontja volt szerintem, ami jóval túlmutatott a százezredes úr internetlekapcsolási, zárleszerelési, fenyegetőzési akciójának pitiánerségén, a diákok rágalmazásán, ám az, amire a közpénzmédia vezérletével ráizgult a fideszes pársajtó, nekem minden képzeletemet felülmúlta.

A sztori, amin napok óta rágódnak, csűrik, csavarják, színesítik, rátesznek egy-két lapáttal, még mindig ahhoz az október 23-i méltóságteljes demonstrációhoz kapcsolódik, amit csak azért nem nevezek ünnepinek (bár kétségtelenül volt benne egy csomó felemelő mozzanat), mert amikor a valóságtól elrugaszkodott teljhatalom a sáros bakancsával ugrál az egyetemi autonómia ezeréves intézményén (igen, a történet erről szól, nem többről, nem kevesebbről és nem másról), akkor elég nagy perverzitás lenne ünnepről beszélni.

Tehát múlt pénteken, az SZFE diákjai és az őket támogatók által szervezett bátor és méltóságteljes tüntetésnek volt egy olyan pillanata, amikor Fullajtár Andrea, Jászai Mari-díjas színésznő, az egyetem osztályvezető tanára elszavalta a Nemzeti dalt. Ez a pillanat olyannyira feligazgatta az eseményről egyébként is bő nyállal hazudozó lakájmédiát, hogy egyik végétől a másikig azóta is ezen hüledeznek. Idézek néhány főcímlapos szemforgatást:

  • Fullajtár Andrea, a Színművészeti osztályvezető tanára a tüntetésükön megpróbálja elszavalni a Nemzeti dalt, de nem tudja fejből, és inkább felolvassa egy tabletről – videó  (Origo)
  • Nem tudja fejből: Fullajtár Andrea tabletről olvasta fel a Nemzeti dalt (hirado.hu)
  • Fullajtár Andrea, az SZFE osztályvezető tanára tabletről olvasta fel a Nemzeti dalt (Magyar Hírlap)
  • Ez bizony kínos: Fullajtár Andrea nem tudta a Nemzeti dalt (Magyar Nemzet)
  • Vérciki: Fullajtár Andrea tabletből olvasta fel a Nemzeti dalt az SZFE-tüntetésen (videó!) (PestiSrácok)

Itt a kínos és vérciki szentségtörésről készült felvétel, amit egymástól átvettek, hogy borzongjon az igazi Mmagyar:

Itt látható a rémhörrtévé kedd esti főműsoridős kínprodukciójának beharangozója, amely műsor általában arról szól, hogy a fideszes propagandisták majdnem egy órán keresztül kiröhögnek, kigúnyolnak mindenkit, aki nem fideszes:

És tovább hullámzik a fekália, a pártkanális tehetséges karikatúristáját is homlokon csókolta a máúzsa és szájbarágta a kiröhögnivalót:

A párttévé morálisan fölényes humora (via Hír TV/Facebook)

És végül, a hab a tortán: a jövőre közel 120 milliárdból Fidesz-szolgálatot ellátó közmédia hirado.hu nevű felülete a közszolgálati agymosást fogyasztók véleményére kíváncsi. A sokadik napja címlapon hirdetett kíváncsiság mellett az összes irányítottan gagyi nemzeti álkonzultáció elbújhatna szégyenében. Az Ön szerint ciki, hogy egy színművészetin oktató tanár nem tudja fejből a Nemzeti dalt? Szavazzon! címen futó hevenyészett propaganda konzultáció így néz ki:

Október 23-án demonstrációt tartottak Budapesten a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltása ellen. Az akcióhoz szép számmal csatlakoztak ellenzéki politikusok is, de a reflektorfényt végül az SZFE osztályvezető tanára, Fullajtár Andrea vonta magára, amikor elszavalta a Nemzeti dalt – tabletről olvasva.

Petőfi Sándor híres költeményét alighanem mindannyian ismerjük, sőt fejből is tudjuk, hiszen általános iskolában is tananyag. Fullajtár Andrea színésznő, osztályvezető tanár azonban – ahogyan az Origo cikkébe ágyazott videóból látszik – nem tartozik ebbe a kategóriába.

Önnek mi a véleménye arról, hogy Fullajtár Andrea tabletről olvasta fel a Nemzeti dalt az október 23-i baloldali tüntetésen?

    • Egy színművészetin oktató tanártól elvárható lenne, hogy fejből el tudja szavalni a magyar költészet egyik kiemelkedő alkotását.
    • Hetedik osztályos tananyag, illett volna segítség nélkül elszavalni.
    • Nem várható el tőle, hogy egy ilyen hosszú szöveget megtanuljon.

Kellett néhány perc feldolgozni ezt a tendenciózus, otromba faszságot, bár ehhez egy egészséges emberélet is kevés lenne. Hogy ezt így hogy a büdös picsába? Hogy mi ez? Mik ezek a gennyes válaszok egy mesterségesen felfújt álproblémára? Mi ez a hajánál fogva rángatott ócska lejáratás? Nos, azt hiszem ezért baj az, hogy miközben Hadházy Ákos arról beszél évek óta következetesen, hogy a százmilliárdokból működtetett állami propagandagépezet olyan egyenlőtlenségeket és igazságtalanságokat okoz és olyan sok embert téveszt meg, hogy igenis képes befolyásolni a választások kimenetelét, egy csomóan elengedik a fülük mellett. Pedig ez nem csak a választások miatt borzasztó, hanem az emberi tartásunk miatt. Amiből lassan semmi nem marad.

Ahol egy színésznőt, egy kultúrembert, egy civilt, egy magyar állampolgárt vagy bárkit ilyen primitív, gennyes, csúszómászó módon lehet a gyűlölet céltáblájává tenni a mindenki pénzéből fenntartott közmédiában (és az összes többiben, amit állampárt birtokol), ahol országos közügyet lehet gyártani abból, hogy egy színésznő TABLETRŐL OLVASTA FEL A NEMZETI DALT (!!!!!!!!!!!!!!), de ahol az ország módszeres kifosztása, az állampárti korrupció, az egészségügy pusztulása, az oktatás szétverése nem téma, ahol a közszolgálat minden egyes perce az uralkodó rezsim melletti agitálásról és a rezsim ellenfeleinek lejáratásáról szól, ott a fene megevett mindent. Ha a közmédiát – ahol még a sportesemények szüneteiben is Fidesz-propagandát tolnak, ahonnan az ellenzéki képviselők egyszerűen ki vannak tiltva, ahol semmiféle hatalommal nem rendelkező egyszerű embereket heteken keresztül címlapon gyaláznak – ezért tartja fenn a büszke magyar nép, akkor megérdemli. A magam részéről szégyenkezve kérek bocsánatot Fullajtár Andreától. Ezek helyett. Mindenkinek, akit érint, annak jó étvágyat kívánok a Magyar Nemzeti Himnuszhoz.

A mai étlap:

Ha mentálisan és lelkileg egészséges ember vagy, akkor a szabadság mellé állsz mindenféle megszállással szemben

Nem tudom, hogy ki a pszichopata

Kussolni, tudomásul venni, a politikába nem beleszólni

Dübörög minden tovább

A Magyar Honvédség megvédi a biztonságunkat

Lengyel, magyar két jó barát

Kétélű fegyver

Az üveghintóban

Veszíteni tudni kell

Egyszerűen nem lehet ilyen mélyre lerántani az országot

Olvasói hozzászólások:

• „Világos üzenet ez is: ha magyar vagy, csak két lehetőség között választhatsz”, az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Hofi (György)

• Hmmm, eddig bírták a rájuk nehezedő lopott közpénz súlyát. Egyre inkább, jobban, többen vergődnek közülük a felismerés ellen, hogy még életükben a történelem szemétdombjára kerültek. (Ferenc)

• Azért nem építenek 15 cm-nél nagyobb kilátót, mert akkor a „közszolgálati” médián nevelkedett hívők is megláthatnák mi van ebben az országban. (kariapa)

• Három „nemzeti” mimagyarok doktor konzíliumot ül az ország felett? Mindmeghalunk! (Zsuzsanna)

• Most kénytelen vagyok egyetérteni bayerzsóti idézett mondatával. Szerintem is a legsötétebb kommunisták élik reneszánszukat éppen. Zsótika könnyedén láthat is egyet ezekből. Csak tükörbe kell néznie. (László)

A nap kiemelt hozzászólása Hopkincstól:

Az összes tegnap jobb volt, mint a ma, amelyik holnap már szintén tegnap lesz. Ez sajnos 30 éve egyirányú csatorna, de tértép nincs, a kapitány vizionál, az elsőtiszt delirál, a fedélzet mester keresi a rumot, a legénység sziréneket hallgat 🙁

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.