Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Parádé után

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan lehet most Borsod, amilyen az egész ország szokott lenni egy-egy országgyűlési választás után, amikor „véget vetnek a zenének, s hazamennek a legények”, azaz eltűnnek a közterületekről a plakátok, nem lesznek kampányrendezvények, lecsillapodnak a kedélyek, a nyertes a parlamentbe távozik, a vesztes pedig visszatér az ismeretlenségbe. A választási ígéretek általában feledésbe merülnek, de igazából nem is vette komolyan azokat senki.

A Fidesz rettentő büszke magára, történelmi sikert értek el, mint mondják, én azért nem nevezném ezt annyira fényes győzelemnek, még ha szerintük ez az, akkor sem. Koncz Zsófia valóban lehagyta az összefogás jelöltjét, de azért ne felejtsük el, hogy nem egy elegáns kampány áll mögötte. Neki magának ebben szinte semmi része nem volt, végig arról szólt minden, mennyire silány a másik jelölt, mit mondott száz évvel ezelőtt, hogyan működött a hajdani vállalkozása, és különben is, Gyurcsány kottájából játszik, míg Koncz Zsófia annak a lánya, akinek a halála után most új képviselőt kell állítani, és aki olyan kiváló volt, hogy talán szobrot is fognak neki állítani Borsodban.

A mai ömlengések után nekem Kocsis Máté lesújtó véleménye tetszett leginkább. Míg az egész kampány alatt azt hallottuk, hogy az ellenzék szégyellje magát, amiért képesek voltak a Jobbikkal összefogni, most új színfolt jelent meg a horizonton: A Jobbik szégyellje magát, amiért képes volt Gyurcsány Ferenccel összefogni. Szóval egy a lényeg, az egész ellenzék együtt és külön-külön is szégyellje magát és lehetőleg távozzanak mind egy szálig a közéletből. Újabban ez valamiféle sláger a Fidesznél, nagyon meg szeretnék tisztítani a közéletet, na nem a korrupciótól, mert az tudvalevően nálunk nincs, vagy ha van is, elenyésző, bezzeg máshol, például az Európai Parlament tisztségviselőit is mind megvette Soros, ez nyilvánvaló, az Origónak dokumentációja van arról, hogy Soros ott sétált a folyosókon. Donáth Annát is ő pénzeli, sőt, az egész Momentumot, Donáth Anna le is bukott a minap, amint éppen őszödiül beszélt, és általában a magyar ellenzéki EP-képviselők idegen érdekeket szolgálnak. Az ember azt várja, mikor íratnak alá titoktartási nyilatkozatot minden magyar emberrel, hogy semmiféle információt külföldieknek nem adhatnak Magyarországról, elvégre itt van nekünk a Fidesz, majd ők képviselnek bennünket, megválaszolnak minden kérdést. Vera Jourová is szégyellje magát és távozzon, ő persze ne a magyar, hanem az európai közéletből és punktum.

Nagyon ideje lenne már, hogy az EP beleverje ennek a nagyon bátor paprikajancsinak az orrát a saját piszkába, vegye már észre, hogy amit nagy hangon előad, az több egyszerű bolond beszédnél, minimum becsületsértés, de akár rágalmazásnak is nevezhetjük, feltehetően erre is van paragrafus az európai jogban, megérdemelne egy pert a nyakába, ebben a kérdésben ráadásul nem is tudna a magyar emberekkel takaródzni.

Na de térjünk vissza Borsodba. A Fidesz beárazta a szavazókat, ezúttal öt kiló krumpli volt a tarifa, úgy látszik, minél nagyobb az ínség, annál olcsóbb a voks. Nem is érti az ember, miért nem rukkolt ki az ellenzék tízkilós krumpliszsákokkal, persze a szavazó nem egészen hülye, nagyon jól tudja, ennél többet úgyse tudnának adni, bezzeg a Fidesz adhatna harminc kilót is, ha akarna. Hogy nem akar, az más kérdés, de lehetősége az lenne rá, még többre is, bennük legalább reménykedhetnek, ha már esélyük nem lesz a jobb életre.

Hogy milyen lenne az a jobb élet, azt el se tudják képzelni arrafelé, olyat ők még nem láttak, jó ideje már csak vegetálnak, minden erejüket az emészti fel, hogy legyen mit enni, ne fagyjanak meg télen, kivételes szerencsének számít, ha valaki közmunkához jut, fogalmaik szerint a jó élet, ha ez folytatódik, ami ennél jobb, az máshol van.

Várják a következő választási kampányt, biztosan lesz megint krumpli.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.