Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kásler munkájának gyümölcse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Történelmi előrelépést jelent az egészségügyi dolgozók bérfejlesztése. Az orvoskollégák átütő erejű béremelése miniszteri küldetésem egyik fontos alappillére. Az utóbbi időkben zajló folyamatokban pedig sok évtizedes munkám gyümölcsét látom beérni.

Az egészségügyért is felelős orvos-miniszterként elkötelezett vagyok az ágazati dolgozók elismerésében, az infrastruktúra fejlesztésében és a gyógyítás színvonalának további emelésében. A magyar egészségügy párját ritkító szellemi tőkéje és az elkötelezett szakdolgozók olyan nemzeti értéket testesítenek meg, amelyet gyarapítani és megbecsülni érdemes. A mostani orvosi béremelés ennek szellemében történik meg.

A magyar emberek számítanak az egészségügyi dolgozókra, különösen az előttünk álló időszakban. Az orvosok, ápolók és az őket támogató szakdolgozók pedig számíthatnak a magyar kormányra. Elkötelezettek vagyunk ugyanis egy olyan hatékonyan működő ellátórendszer mellett, amelyet a benne dolgozók magukénak éreznek.

Ezek a véresen komoly állítások Kásler Miklóstól származnak, ez nem csalás, nem ámítás. Tényleg komolyan gondolja ez az ember, hogy neki sok vagy bármi köze volt ehhez a döntéshez. Sok évtizedes munkájának gyümölcséről beszél, miközben annyira értelmezhetetlen miniszteri munkát végez, hogy Orbán is inkább a háttérbe szorította a járvány idején. Kvázi eltüntette a nyilvánosság elől, mert még fideszes mércével mérve is vállalhatatlan volt mindaz, amit tett. Posztját is vélhetően csak azért tarthatta meg, mert nagyobb blama lett volna a hiba, a silány teljesítmény beismerése, mint ez, hogy szépen a háttérbe tolták, és megvárták, amíg csillapodnak a döntései miatt kialakult hullámok.

Az egészségügyi dolgozók béremelése egy olyan elengedhetetlen lépés volt, amelyet már nemigen lehetett halogatni. Nem azért, mert az emberek követelték volna – követelik évtizedek óta -, hanem azért, mert valami olyat is kell tenni a választások közeledtével, ami a legtöbb ember számára pozitív üzenetet hordoz. A járvány második hullámában elszámolta magát a kormánypárt, amit az emberek nem hiszem, hogy 2022-ig el fognak felejteni. Pont ez lehet az oka annak is, hogy csillapítandó az indulatokat, inkább belementek az orvosok béremelésébe, hiszen ezzel szavazatokat lehet szerezni. Az utóbbi időszakban igencsak rájárt a rúd Orbánra, egyszerűen szükségszerű volt egy népszerű döntés meghozatala.

Ez nem kisebbíti persze a döntés jelentőségét (az más kérdés, hogy a hétfőn benyújtott törvénytervezetnek egy rakás problémás része is van), azonban nem szabad azt sem hinni, hogy ezt puszta jószándékból teszi meg a kormány. Ha nem fűződne érdeke hozzá, vagy nem gondolnák úgy, hogy ezzel szavazatokat nyerhetnek, akkor egészen biztosan nem történik semmi. Kásler lázálmokkal küzdhet, ha valóban elhiszi, hogy a döntés nem kizárólag Orbánnak köszönhető, hanem neki. Kásler lehet orvosként elismert volt – intézményvezetői kvalitásait azért sokan kétségbe vonják –, de hogy miniszterként az egyik valaha volt legrosszabbként vonul be a történelemkönyvekbe, az egészen biztos. Elég csak a kórházi ágykiürítésekre gondolni, amelynek a mai napig nem tudni, hány halálos áldozata volt.

Kásler igazán semmire sem lehet büszke, hiszen regnálása idején csak romlott a hazai egészégügy állapota, noha ez volt a kormány célja, ezért nem ő az abszolút felelős. Viszont ez nem is mentség arra, amit tett, ezért a felelősség alól sem bújhat ki egy esetleges kormányváltást követően. Olyan nincs, hogy parancsra tettem, ezt már jó ideje tudjuk mindannyian. Jó lenne, ha valaki szólna Káslernek is, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy ő hisz a saját nagyszerűségében és a szakmai felkészültségében, miközben szégyent hozott az országra az elmúlt években. Nem a Fideszre, hiszen ott ilyen teljesítménnyel még akár kitüntetésre is érdemes lehet, de máshol nem igazán. Ezek a fideszes káderek a történelem szemétdombjára fognak kerülni, akár elfogadják ezt, akár nem. Nincs egyetlen olyan név sem az Orbán-kormányból, akire majd később úgy fogunk emlékezni, mint sikeres miniszterekre, példaképekre. Egy Rogán, Semjén, Kásler fémjelezte kormány véleményem szerint csak és kizárólag a szégyennel emlegethető egy lapon. Szégyen a demokráciára, szégyen a magyarokra, az országra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.