Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jövő helyett irány a múlt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Szilárd, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára elment szemrevételezni, hogy milyen nagyszerűen mérnek lázat a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban Debrecenben, ahova Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár is elkísérte. Mégis fontos az, hogy mennyire gyorsan képesek elvégezni a rájuk bízott feladatot a honvédek, ezzel is példát mutatva fegyelemből a gyerekeknek. Nevetne az ember ezen az egészen, ha nem gondolnák ezt teljesen komolyan Némethék. Sokszor mondtam már, de ismét elmondom, néha olyan mintha a kommunista/szocialista időbe röppenne vissza az ember, a Tanú idejére, amikor az ilyen teljesen kretén dolgok normálisnak számítottak. Amikor a hatalom nem vette észre, hogy magából csinál teljesen hülyét.

Németh Szilárd és Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban járt, ahol megtekintette a hallgatók testhőmérséklet-mérését. Az államtitkár közölte: azért látogattak el az intézménybe, hogy megnézzék, egy olyan iskolában, ahol a katonai fegyelemnek nagy szerepe van, miként tudják megoldani az október 1-től kötelező hőmérőzést.

202 hallgató, rendkívül szervezetten, az iskola négy bejáratán át három és fél perc alatt bejutott az épületbe – jelezte Németh Szilárd, példamutatónak nevezve a tapasztaltakat.

Ez áll az MTI közleményében. Tényleg siralmas állapotok uralkodnak ebben az országban, ugyanis a korábbi 20 ilyen intézményből ugyan már egy sem volt nyitva pár évvel ezelőtt, mostanra mégis azon dolgoznak, hogy ezeket újranyissák. A debreceni az első a sorban, de ezt 2030-ig még további legalább tíz intézménnyel szeretnék bővíteni. A honvédségben látja a jövőt a kormány, ami nem is csoda, ha megnézzük a folyamatos harci állapotokat és a kormányzat háborús retorikáját. A nacionalizmussal mindig kéz a kézben jár a fegyveres erők megerősítése, a hazaszeretet propagálása és a haza védelméről való folyamatos lamentálás. Én nem vagyok a katonaság ellensége, de nem igazán értem, mi szükség van ezekre az intézményekre 2020-ban, az EU kellős közepén?

Rendben, legyen egy felszerelt katonaságunk – bár ennek létjogosultságát sem értem, de elfogadom, hogy mások szerint erre igenis szükség van, meg ott vannak a NATO és Donald Trump felé vállalt kötelezettségeink –, de mi értelme az egyre előretörő egyházi nevelés mellett a honvédségi nevelésnek? Miért nem megfelelő, ha emberi körülmények között, vallás és egyéb nyalánkságok nélkül nevelik a gyermekeket a tanárok? Miért kell mindenféle ideológiát belevinni ebbe a történetbe? Egy átlagos iskolában nem tudják rendre és fegyelemre nevelni a gyerekeket? Ott nem tanulják meg, hogy mi a helyes, és mi nem az? Egészen komolyan arra van szükség, hogy visszamenjünk az időben, és ideologizáljuk az oktatást? Ahelyett, hogy növelnék az oktatás színvonalát, inkább azzal vannak elfoglalva, hogy Jézus szeretetére neveljék gyermekeinket.

Tudom, hogy vannak sokan olyanok, akik jó gondolatnak tartják az ilyen irányú változást, mert majd a katonai iskolában jól megnevelik a gyereket, csak hát ha egy átlagos iskolában sem megy ez, akkor lehet, hogy először ott kellene kezdeni a gondok megoldását. Ha egy diák agresszív, azt nem katonia iskolába kellene küldeni – mint ahogy ez régebben szokás volt és lehet, hogy most is ez fog történni –, hanem olyan iskolába, ahol képesek a szakemberek megérteni a problémákat, és képesek is ezek kezelésére.  A legritkább esetben fog valódi megoldást jelenteni, ha valakire ráerőszakolják a fegyelmet. Olyan ez, mint az iskolaőrök ügye, akikkel a kormány a rendszer hiányosságait próbálja orvosolni. Szociális, társadalmi problémát rendpártisággal, fenyítéssel, félelemkeltéssel. Hogy ez beválik-e idővel, az minden bizonnyal kiderül, noha én nem tennék rá nagy összeget. Az irány tehát jól látható, a kérdés viszont az, hogy a jövő helyett tényleg a múlt felé akarunk haladni öles léptekkel?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.