Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A civilekkel nem tudnak mit kezdeni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A mai nap ugyan kissé uborkaszezonra hajazó, de azért szerencsére sikerült az EMMI részéről Rétvári Bencének olyat mondania, ami kellőképpen kiverte a biztosítékot. Arató Gergely, a DK képviselője azt szerette volna megtduni Kásler Miklóstól – neki egyébként soha nincs ideje válaszolni -, hogy milyen kritériumrendszer alapján döntöttek a támogatás csökkentéséről a MET, az Igazgyöngy Alapítvány és a Dr. Ámbédkar Iskola kapcsán. Természetesen a minisztérium erre nem volt hajlandó válaszolni, odaszólt viszont Iványi Gábornak és egyházának a következőképpen:

Az államtitkár szerint a többlettámogatási terv nem ismeretlen Iványi számára, mert augusztus elején tárgyaltak erről.

Akkor Iványi Gábor jelezte, hogy a teljes kapcsolatrendszerét mozgósítja majd a magyar kormány elleni támadás érdekében, ami most zajlik és a része Arató Gergely is.

Vagyis Iványi – mint ahogy egyébként ez jól látszott már korábban is – nem több egy ellenségnél, akit el kell taposni. El kell taposni, mert nem volt hajlandó behódolni annak idején Orbán Viktornak, aminek a mostani helyzet lett a következménye. Olyan nincs, hogy valaki visszautasítja a vezér visszautasíthatatlan ajánlatát. Elég megnézni a hazai egyházak nagy többségét, amelyek minden gond nélkül asszisztálnak a jelenlegi rendszer minden gazemberségéhez pár milliárd forint támogatásért cserébe. Nincs persze ebben semmi meglepő, a meglepő inkább az, hogy Iványinak volt bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon Orbánnal, annak ellenére is, hogy vélhetően tudta, hogy mi lesz a következménye. Őt nem a pénz és a hatalom érdekelte, hanem az, hogy egyenes gerinccel álljon ki azokért az emberi értékekért, amelyek egyébként alapvetőek kellene hogy legyenek.

Az, amit Rétvári emleget, az vélhetően nem más, mint hogy Iványi egyetlen egyházi vezetőként ki mert állni az SZFE autonómiájának megszüntetése ellen. Pedig Iványi nem feltétlenül arról híres, hogy szónoklatot tart bárhol is, mégis úgy érezte, hogy ezúttal meg kell tennie. Ezzel nem politikai oldalt választott, hanem egyszerűen kiállt a demokrácia mellett. Az SZFE beszántása ugyanis nem csupán politikai kérdés, sokkal több annál. Egy ideológia elterjesztésére tett kísérlet ez, a cél az emberek gondolkodásának megváltoztatása különböző módszerekkel, bármi áron.

Az is egyértelmű, hogy Iványi Gábor és egyháza egy olyan szálka a hatalom szemében, amelytől ezdiáig képtelen volt megszabadulni. Anyagilag tönkretették őket, mégis talpon vannak, hiszen a civil társadalom kisegíti őket. Nem véletlen, hogy a civileknek is nekimentek nem is olyan régen, hiszen velük egyszerűen nem tud mit csinálni a hatalom. Nem csak idehaza, de igazából máshol sem. A lengyeleknél is a civilek jelentik az ellenállást, a valódi ellenzéket a hatalom számára. Tehet a hatalom, amit csak akar, jól láthatóan ezeket a sokak által elismert és támogatott kezdeményezéseket képtelenek lesznek kinyírni. Még akkor is, ha ténlyeg minden fronton nekik mennek.

Emlékezzünk csak nemrégiben arra a jelenetre, amikor ki akarták kapcsolni a gázt Iványiék intézményénél, amire élő lánccal válaszoltak a civilek. Ezzel nem tudnak mit tenni Orbánék, akkor sem, ha akarnak. Ameddig vannak ilyen emberek – és mindig lesznek -, addig a társadalom teljes tönkretétele egyszerűen nem lehetséges. Ellophatnak mindent, lebutíthatjáka a társadalmat, hogy könyebben manipulálhassák a szavazópolgárokat, de mindig lesz olyan része a társadalomnak, amely még tudja, mi az az emberség, tudja, mit jelent a másokon való önzetlen segítség. Rétvári lázítása tehát lehet, hogy hatékony lesz egyes emberek számára, azonban azokat, akik eddig is kiálltak Iványi Gábor és egyháza mellett, azokat egészen biztosan nem fogja meghatni. Ha valami reakciót kiváltanak, az inkább csak harag lesz, amelynek következménye a még több segítségnyújtás. Merem állítani, hogy a MET, az Igazgyöngy Alapítvány és a Dr. Ámbédkar Iskola többet tett a nehéz helyzetbe sodródott emberekért ebben az országban, mint amennyit a kormány tett az elmúlt 10 évben.

Mai cikkeink:

Aztán kap az arcába sértegetést, kioktatást, gúnyolódást

Ez megint csak egy látszatintézkedés

Mit tetszik rotyogtatni?

A súlyos, társadalmilag is veszélyes jellemhibákat többnyire egységcsomagban adják

Pintér, Polt, Matolcsy és a többiek

A mi gyermekünk

„Remek beszéd volt, nagyon jó”

Vesztésre áll a látszatvalóság

Szijjártó lassan felér Rogán trónjára

Mai kiemelt kommentjeink:

Azért tagadhatnak le bármit, mert a fidesz-hívő olyan, mint az anekdota szereplői:
Egy francia márki rosszkor ért haza, a nejét ágyban találta egy másik férfival.
Kérdőre vonta, a nő tagadott, majd ez volt a végszó:
– Maga már nem szeret engem, mert a szemének hisz és nem nekem.
Sőt. A fidesz hívő, saját tapasztalataiban sem hisz, ha a párt mást mond.
Az árak az egekben, de ő rendületlenül harsogja, hogy jól élünk.
Az orvosi ellátás a béka feneke alatt – de a hívők szerint Gyúcsányahibás!
Az oktatás színvonaltalan – de emútnyócév.
Apja, anyja nyomorgó nyugdíjas, barátai nyomorgó munkanélküliek – mocsokmultik, komcsik.
Röhögnek a bennszülötteken, akik azt hiszik engesztelő tánccal esőt lehet csinálni – miközben nem látják, hogy ők ugyanazon a szinten vannak.:( (Judit)

Tisztelet a kevés kivételnek, napjainkban csakis a gátlástalan, szakmájában tehetségtelen, arrogáns, hazudozó, kapzsi, érzéketlen emberek állnak politikusnak! Mi pedig ezeket választjuk? Hagyjuk magunkat becsapni? Mi a baj velünk emberek? (Éva)

Csak sajnos a természet üzenetét az 1 bitesek és a vezetőink sem értik. Este 11-ig is igencsak be lehet rúgni, főleg ha ezzel sietni kell. Akkor meg már mindegy, hogy 11-kor vagy éjjel 1 órakor borulnak ittasan egymás nyakába. Két nagyon helyes intézkedést hoztak, a maszk használatot, meg a kórházi látogatási tilalmat. Sajnos mivel még egy ellenőrzést sem láttam, az emberek egy része most is vagy az orra alatt hordja, vagy sehogy. A kórházakban viszont van ellenőrzés, tehát be is tartatják. /Kivéve orbánt és a stábját, őket mindig mindegyikbe beengedik, de minek?./ (Transzporter)

A mai nap kommentje Singing Jungle tollából:

Hmmm…Házasélet. Szólni kéne Petyának, hogy a Rogán is helikopterezett, aztán mi lett vele? Elvált. Mészáros 2018-ig helikopterrel járt a bélmegyeri kicsiny vadászkastélyába…Lám, ő is elvált.
Most az a gondolat foglalkoztat, hogy ha a helikopter válást idéz elő, akkor mibe ültessük őket, hogy elváljon tőlük a hatalom?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.