Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kockát elvetette

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vettem a fáradságot és szemezgettem a világ egyik legnagyobb tömeggyilkos szemfényvesztőjének aranyköpéseiből. Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels nevéhez fűződik a mondás: „Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.” 

Íme néhány részlet Goebbels naplójából:

• A minisztérium nyers szerkezeti terve kész. Öt nagy osztályból áll majd, amelyek átfogják a rádiót, a sajtót, a filmet, a propagandát és a színházat. (1933. március 8.)

• Mesés plakátok készültek. Főleg sikereink adatait ábrázolják. Én magam is sok szöveget írok. (1936. március 10.)

• Azt tanácsolom a Führernek, hogy a lehető legrövidebb időn belül szüntesse meg a bírói függetlenséget. (1937. szeptember 10.)

• Aki valamire alkalmas, annak német vér folyik az ereiben. (1938. augusztus 22.)

• A politikai viccet kiirtjuk. (1939. február 3.)

• Keményen megdorgálom a Deutsche Allgemeine Zeitungot. Ha nem javul meg, lecserélem a szerkesztőséget. (1940. szeptember 19.)

• Az újságírók majdnem mindig galád férgek. Alig lehet valamit bizalmasan közölni velük. (1940. december 12.)

• Annyi van már a rovásunkon, hogy győznünk kell, különben egész népünket, elsősorban bennünket, és mindazt, ami számunkra kedves, eltörlik a föld színéről. (1941. június 16.)

Ezek után mondja nekem azt valaki, hogy nincs párhuzam vagy döbbenetes hasonlóság. Mint amikor valaki megtalálja az alteregóját. Ezek megtalálták. 

Ezek egytől egyig már véghezvitték, vagy ezután tervezik véghezvinni a fent leírt agymenéseket. Az egészben az a legdermesztőbb, hogy anno ezt szemrebbenés nélkül meg is csinálták. Mondjuk most is jó úton halad a miniszterelnök, mert 10/9-es átlaggal már itt is ez a helyzet mint  akkor a náci Németországban volt. A kérdés az, hogy melyik nemzetiszocialista… ööö… bocsánat nemzeti keresztény agyából pattantak ki a fenti szöveghez megszólalásig hasonlító propaganda szlogenek? Árpi? Viktor? Tóni? Vagy együtt? Vagy a Laci, aki ha tehetné, már ütné a falba a szöget a kötélnek? Végül is a németet behelyettesítjük magyarra, és 1940 Németországából 2020 Magyarországán találjuk magunkat.

Ez azért jutott eszembe, mert Orbán írt a minap egy, a Mein Kampf hangvételéhez igen hasonló hangvételű esszét a Magyar Nemzet nevű propaganda lapban. Íme néhány gondolat:

• A magyarság több mint 1100 éves Kárpát-medencei történetének központi kérdése mindig a szabad és független Magyarország megtartása vagy visszaszerzése volt. Mindennap meg kellett küzdeni, hogy megszerezzük vagy kézben tarthassuk a saját döntés jogát.

• A nemzeti önrendelkezésre a legnagyobb veszélyt ma a globális, nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró világhálózat jelenti. A Soros György-féle korlátlan anyagi és humán erőforrásokkal rendelkező network céljai világosak.

• 2022-ben döntő ütközetre készülnek. Mögöttük lesz a nemzetközi média, a brüsszeli bürokraták és a civilnek álcázott NGO-szervezetek. Nem lehet kétségünk, a hatalomért és a pénzért mindent meg fognak tenni. Ideje nekünk is hadrendbe állni.

Na tehát. Anno Adolf esetében a zsidók, a tőkésosztály, valamint az első világháborúban győztes országok voltak a célkeresztben. Most, Orbán esetében a liberálisok, az Európai Unió országai, és természetesen Soros szervezetei.

Ugyanaz a retorika, érvelés, sértődöttség és túlfűtött nemzeti öntudat. Nem kell ehhez egyetemi tanárnak vagy történész professzornak lenni, hogy az ember észrevegye a döbbenetes hasonlóságot a két démoni figura között. Az a nem normális Hitler is gond nélkül küldte haláltáborokba a német születésű zsidókat, és bélyegezte meg szerencsétleneket sárga csillaggal. Szimplán csak azért, mert ezeket utálta, és üldözte. Orbán úgyanúgy kijelölte az új ellenségképet. A migránsok után nyíltan rámutatott a magyar nemzet és a Fidesz új ellenségeire: a liberálisokra. Köztük a magyar liberálisokra is. Tehát rád, rám, ránk. Mi vagyunk a célkeresztben, nyíltan megbélyegezve.

Libernyákok, libsik, neobolsevikliberálisok és még ki tudja milyen degradáló jelzőkkel illetik azokat, akik nem értenek egyet ezzel a beteg agymenéssel. Ez az írás a bizonyítéka annak, hogy ez az ember egy fasisztoid érzelmű veszélyes figura. Aki ilyen nyíltan ezt ki meri jelenteni, az egy ön-, de főleg közveszélyes alak, akitől kurva gyorsan meg kell szabadulni, és a jövőben odafigyelni arra, hogy hasonló eset még véletlenül se ismétlődjön meg újra.

Nagy a baj, nagyon nagy. Ez a pali teljesen becsavarodott, és elképzelhetőnek tartom, hogy azt nem fogjuk megúszni szárazon, ha esetleg veszít a választásokon. 2022 durva év lesz, most már én is azt mondom. Ha nyer, azért, ha bukik, azért. A kockát elvetette, és a mi jövőnkkel hazardíroz. Meg kell állítani, és minden eszközzel harcolni ellene. Ez a mi feladatunk és felelősségünk. Mert ha nem, nagyon rossz vége lesz ennek a rémálomnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.