Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már a Fidesz arroganciájával operálnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Óriási szakadék van a közmédia, a kormánypropaganda, illetve az ellenzéki, független média között. Nem állítom, hogy utóbbi színvonala minden esetben kifogástalan, de azt azért igen, hogy legalább a legalapvetőbb normákat képesek betartani. Ez nem mondható el a kormánysajtóról (vagyis arról, amit így nevezünk), amely nem csak stílusával vagy éppen stílustalanságával, de nevetséges, gyermeteg közleményeivel is képes csak egyre mélyebbre zülleszteni a hazai sajtó színvonalát. Az mondjuk tény, hogy nehéz sajtónak minősíteni azt, amit a Magyar Nemzet, 888 vagy épp az MTVA művel, de magukat továbbra is médiának nevezik. Hogy miért is nehéz sajtóként említeni őket? Rengeteg dolog miatt, de most maradjunk egyetlen példánál.

Nemrégiben a hvg.hu tudomására jutott, hogy az MTVA munkatársainál megjelent a koronavírus, ezért megkérdezték, hogy igaz-e a hír, és ha igaz, akkor hány embert érint a vírus. Amit azonban erre kaptak válaszként, az tökéletesen megmutatja, hogy hova jutott a jövőre már 97 milliárd forint közpénzből fenntartott propagandamédia:

Fake news oldalaknak nem kívánunk információt adni, mert sosem tudhatjuk sem mi, sem az olvasóik, hogy mit ferdítenek el, s mit tagadnak el. E gyakorlatunkon nem kívánunk változtatni, különös tekintettel munkatársaink magánéletére és biztonságára, akiket – többek között – Önök és elvbarátaik oly szívesen és gyakran indokolatlanul gyaláznak és megaláznak.

Ezt az MTVA teljesen komolyan képes volt elküldeni a portálnak, amely persze változtatás nélkül közölte is. Ez egy olyan kórkép, amely a jövő nemzedékei számára is elrettentő példaként szolgálhat majd. A közmédia az ország legjelentősebb álhírgyára, amely a közszolgálatiság minden elvét megszegve az elmúlt években emberek millióinak agyát volt képes átmosni. Az ott dolgozók mindannyian asszisztáltak ahhoz, ami ma Magyarországon történik, amivé ma Magyarország lett. A közmédia folyamatos manipulálása nélkül könnyen lehet, hogy ma sokan nem lennének annyira idegengyűlölők, rasszisták és vakok, mint amennyire azok. Mert az való igaz, hogy ahhoz, hogy valakit megvezessenek, az is kell, hogy erre vevő legyen az ember, de mégis csak érdemes belegondolni abba, hogy az MTVA agymosása nélkül ma milyen állapotok uralkodnának ebben az országban?

Az MTVA működése elengedhetetlen a Fidesz számára, amivel ők maguk is pontosan tisztában vannak. Annyi emberhez napi szinten nem tudnak eljutni semmilyen más módszerrel, mint ahogy azt megtehetik a köztévén keresztül. Erre a gerinctelenek gyülekezetének egyik tagja képes, és teljesen komolyan leírja, hogy nem tudja, a HVG mennyire ferdítené el a valóságot, ezért nem kívánnak nyilatkozni a koronavírusos munkatársak ügyében. Tényleg, amikor már azt gondolná az ember, hogy nincs lejjebb, akkor találkozunk egy ilyen közleménnyel és kénytelenek vagyunk beismerni, hogy mégis van.

Az ország két részre szakadt minden értelemben, ami óriási károkat okozott mindannyiunk számára. Százezrek, ha nem milliók élnek egy olyan alternatív valóságban, amelyben véresen komolyan hisznek is. Itt Magyarország jobban teljesít, itt a nyugdíjak nem alacsonyak, itt működik a rezsicsökkentés, és itt megvédtek bennünket a gaz migránsoktól. Ezzel szemben viszont létezik ez olyan valóság is, amely egy egészen más képet mutat. Ebben a valóságban a fél országot kiárusította a kormány külföldi multiknak, a nyugdíjak reálértéke nevetségesen alacsony, az élelmiszerárak az egekben vannak, a járvány miatt kialakult válság hatására pedig tíz-, ha nem százezrek veszítették el munkájukat. Nyilvánvalóan jobb lehet a hazug, ámde működőképes valóságban hinni, csak az a gond, hogy nem mindenki szereti leélni életét csukott szemmel.

Aki viszont elhiszi az MTVA fenti közleményét, az pontosan ezt teszi. Aki nem látja, hogy egy közel 100 milliárd forint közpénzt felemésztő hazugsággyárat támogat a közönyével, az talán már nem is vágyik egy jobb, valóban élhetőbb országra. A közmédia a Fidesz arroganciájával reagál egy valóban közérdekű kérdésre, ami nem meglepő, de mindenképpen fontos megjegyezni. A közmédia dolgozói elhitték magukról, hogy nem egy hazug rendszer álhírekkel operáló intézménye. Ezt a napot is megéltük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.