Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az persze fel sem merül, hogy a nagyfene spórlásban és gatyafelkötésben az élen járjanak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vérnyomásmentes jó estét kívánok! Pedig még csak kedd. Bár az is igaz, hogy tíz éve olyan mértékben folynak egybe a sikerek és az azokról készült propaganda jelentések, hogy végül is tökmindegy, milyen nap van. A lényeg az, hogy ne maradjunk ki a sok jóból. Tegnap este óta gondolkodom, vajon mi kell ahhoz, hogy egy, a Fidesz által uralt és távirányított független állami intézmény vezetőjét úgy rúgják ki az állásából, ahogyan az olajszőkített, teljhatalmú belügyminiszter javaslatára a teljhatalmú miniszterelnök tette az Alkotmányvédelmi Hivatal (a pontosság kedvéért: nem AVH, hanem AH) vezetőjével. Azonnali hatállyal, tegnapról mára.

Mármint nem az a kérdés, hogy hová bukik tovább Kiss Zoltán nevű ember, akinek a hivatalával (értsd: belföldi titkosszolgálat, amely a Magyarország szuverenitását, alkotmányos rendjét, társadalmi és gazdasági stabilitását leplezett formában veszélyeztető törekvésekkel szembeni eredményes fellépésért felelős) tavaly még igen nagyon elégedett volt a doktor úr, hanem hogy mit nézhetett be a csávó? Mivel a páros lábbal kirúgás indoklásával nem fárasztották magukat az elvtársak, szerintem már annak is lehet örülni, hogy egyáltalán megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnöki rendelkezés, merthogy ez egy jogállam, ugye. Nem, én sem hiszem, hogy Szijjártó magánéleti jachtozásának ehhez köze lenne, mert az Adria nem belföldön van. Az különben sem a nem létező alkotmányos rendes, szuverenitást és stabilitást, legfeljebb a kormány stabil önkényuralmát rengethette volna meg. Már ha ez egy olyan ország lenne, ahol minden disznóságnak következménye van. És ahol nem azért tartanak fenn komplett apparátusokat, hogy elsikálják a korrupciós ügyleteket. (ITT egy lehetséges megfejtése Kiss távozásának.)

Ámazonban jó híreket ígértem, úgyhogy ameddig a Nézőpont-Századvég és egyéb, a pártállami propagandát alátámasztó fideszes sóhivatalok jól megkutatják az ellenkezőjét, jegyezzük fel, hogy egy nem Rogán Bűnöző Antalék által megrendelt felmérés szerint a magyar populáció 42-43 százalékának (unortodox számrendszerben, ahol 1,8 millió létező és nem létező, nemzeti konzultációt kitöltő entitás véleményére járványügyi haditervet készít a kormány, ez simán kétharmad) csökkent a bevétele/jövedelme a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság hatására. Amely gazdasági válság különben nincs is, mert Orbán Viktor megmondta, hogy a számok sokkal jobban állnak, mint a járvány előtt álltak. A Karmelita teraszáról nem látszó valóságban ennek ellenére az van, hogy miközben június közepén a lakosság 26 százaléka mondta azt, hogy kisebb-nagyobb mértékben csökkent a bevétele a (nem létező) válság hatására, augusztus végére ez az arány 42 százalékra módosult. (Fejjel lefele nézve a papírt, ez bizony csökkenés.) Nem utolsó sorban azoknak a száma is nőtt (Matolcsy szemüvegén keresztül tehát csökkent), akiknek sokkal kevesebb pénzből kell megélniük: a júniusi 10 százalék 17%-ra emelkedett. Nekem ehhez egyetlen hozzáfűznivalóm lenne: szívből irigylem a fideszes rajongótábort, amelynek egyharmada úgy véli, ahogyan a bálvány úr is vélekedi, nincs itt semmiféle válság.

Az biztos is. Az, hogy a magyarok 15%-a elveszítette a munkáját azért sem téma, mert például a Novák családban, mármint abban a bizonyos Novák családban meg nincs válság. Miközben a járványügyi szolidaritás jegyében a populáció lassan fele tehát kevesebb pénzből, összeszorított fogakkal örül annak, hogy Európa legbiztonságosabb, legbüszkébb és legerősebb országában élhet, Novák Katalin leendő családügyi tárca nélküli miniszter bruttó 600 ezerrel többet keres majd október elseje után, mint előtte. És igen, megkímélhet minden Novák-rajongó attól a vádtól, hogy demagógul beszélek. Az, hogy a képviselői fizetésével együtt a családügyi női princípium akár bruttó 3 millió forintos közpénzfizetést vihet haza havonta, nem törvénytelen, viszont mélyen ízléstelen. Akkor is ízléstelen volna, ha március óta nem azt hallgatnánk mindenféle csomagolásba kötve, hogy kinek miért nem jár az ingyenebéd, ingyenpénz, és miért nem finanszírozza a kasszakulcs tulajdonosa a munkanélküliség következményeit. Sőtpláne miért kell mindenkinek kivennie a részét  ilyenkor a közös terhek viseléséből. Még Szíjj Lászlónak is, aki 800 millióért épít járdát meg miegyebet Rákosmentén. Ilyen ez a tehetség.

És akkor itt van ez. Miközben a 60 év feletti, a nyugdíjazás küszöbén álló, maximálisan kiszolgáltatott munkavállalók több mint 60 százalékának csökkentették a bérét az elmúlt hónapokban, miközben az állampárt a főváros rendelkezésére álló 100 milliárdra hivatkozva nem hajlandó semmilyen módon támogatni a járvány miatt megroppant egzisztenciájú budapesti vállalkozókat – igen, a vendéglátósoktól a taxisokig -, Novák ajtaján kicserélik az államtitkár feliratot miniszterre, és félmillióval megtolják a családi kasszáját. Nem azt állítom, hogy egy minisztert ne fizessenek meg a munkájáért, vagy keressen annyit, mint egy több műszakban dolgozó betanított munkás, hanem attól okádok, hogy fel sem merül bennük, hogy az istenverte spórlásban és gatyafelkötésben az élen járjanak. Pedig tudtommal sem Nováknak, sem a Fidesz hatalmi pozíciójának köszönhetően urizáló felső tízezernek nem vágta haza az életét a válság. De még ma is van rinocéroszbőr, ami alól ezt kiabálják, ezzel mossák az agyakat:

A baloldal egyszer már tönkretette az országot: megszorítást megszorításra halmoztak, megduplázták a munkanélküliséget,…

Közzétette: Fidesz – 2020. szeptember 15., kedd

Sőt, apropó tehetség. Jönnek dúlt kebellel és magasan képzett, idegen nyelveket beszélő, tehetséges 30 év alatti fiatalokat egy tíz hónapos, havi kemény 250 ezer forintos ösztöndíjjal járó szakmai gyakorlat ígéretével győzködnek arról, hogy a közigazgatás márpedig vonzó karrierlehetőség. Miközben az ország tehetséges, magukat képezni vágyó, önálló gondolkodásra képes, kreatív fiataljainak egy másik részét éppen megfosztani akarják attól, hogy beleszóljanak a saját sorsukba. Hetek óta gyalázzák őket a pártállam mindenféle segédmunkatársainak, szócsöveinek, jól fizetett prókátorainak tevékeny hozzájárulásával, hazudnak róluk, uszítanak ellenük és nem érzik, hogy mennyire undorító, amit művelnek.

Még jó, hogy nem magasan képzett, tehetéges futballistákat keresnek, mert akkor fel sem merülhetne, hogy 250 ezer forintos ösztöndíjjal próbálják megalázni őket. Pontosan mutatja, mit gondol ez a kormány a tehetségről és a képzettségről és a magaskultúráról, hogy közben a kocafutballista miniszterelnök – aki szart rá bármit is reagálni az SZFE tegnapi évnyitóján elhangzott felhívására – évi 2 millió eurós fizetéssel győzködi Gheorghe Hagi egykori román futballklasszist, hogy legyen a Vidi (MOL Fehérvár) edzője. Ez pontosan ugyanaz a fekete lyukból kikönyökölő morálisan fölényes értékrend, amivel Kálomista Gábor nevű kertészeti ágazatvezető és producer elvörösödött fejjel, hörögve, levegőért kapkodva ordítja le az SZFE Doktori iskolája vezetőjének fejét, miközben Benkő Péter színművész a zsidókról és a liberalizmusról hablatyol összefüggéstelenül, Balázs Péter pedig közéleti parazitákat emlegetve védi Vidnyánszky politikai utasításokkal lehányt kacagányát. Atyaúristen hova jutottunk.

Mai kínálatunk:

A vendéglátósok és a taxisok jelentkezzenek a Fidesz pártirodáiban a pénzért 

Sajnos nem több ez egy gusztustalan politikai játszmánál

A politika a mindennapi életünk része

Képzelt program egy magyar kupáról

A CÖF-re mindig számíthatunk

Vergődés

Nehogy eszébe jusson miniszterelnök úrnak

Imádságom

Szombat esti ürömhír

A legpocsékabb demokrácia is ezerszer jobb, mint a legtökéletesebben működő diktatúra

Olvasói kommentek:

• Tegnap tök véletlen belefutottam a rendkívüli ülés élő közvetítésébe. A Fidesz frakció, de külön külön is a Fideszes polgármesterek úgy harcoltak a szállodatulajdonos arab, algir, orosz, oligarcha megsegítéséért a budapesti lakosok ellenében, ahogy azt CSAK egy valóban NERben boldoguló képes megtenni. (Sebaj, Tóbiás!)

• A két világháború között létezett a Népszövetség. Azok ugyanennyire voltak erélyesek és határozottak. Meg is lett az eredménye. Mi a pék faszáért nem lehet legalább egyszer tanulni a kibaszott történelemből? 3-4 generáció alatt képesek vagyunk mindent elfelejteni? (bircanyeerow)

A nap kiemelt hozzászólása Transzportertől:

Annak idején hitlert sem ítélték el, egészen addig, amig ki nem robbantotta a II. világháborút. Pedig ugyan ezt az utat járta végig mint orbán. Szerencsére mi kis ország vagyunk, világháborút nem tudunk kirobbantani, de egész Európát tönkre tudjuk tenni. Ez kell az Uniónak? Orbán addig keveri a szart, amig az Unió szét nem esik. Gondolom valakiknek ezzel akar kedveskedni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.