Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lopás nem erény, fogjuk már fel végre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben úgy tűnik, egy kicsit túltolta a kormány a rablást és az autonómia felszámolását több területen is, azért van még egy olyan szegmense az országnak, ahol sajnos továbbra is szedi áldozatait az agyhalál. Mert lehet itt – és kell is – az SZFE és az Index valóban példamutató, nyugati demokráciákat megidéző lépéseivel foglalkozni, de sajnos azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak az országnak olyan részei, amelyek nyitottságot mutatnak a sötét középkor iránt, ahol valamiért nem sok kivetnivalót találnak abban, hogy a nép jobbágyként éli az életét. Itt elsősorban a vidékre gondolok, de a félreértések végett tisztáznom kell: tudom, hogy Budapest nem az egyetlen olyan települése az országnak, ahol az emberek egyenes gerinccel, felemelt fejjel képesek kiállni igazukért.

Ennek ellenére azt hiszem, nem vita tárgya, hogy azért megvan annak az oka, hogy a Fidesz 10 éve egyfolytában letarolja a vidéket, miközben a fővárost idővel már elveszítették. Emellett persze ott van Hódmezővásárhely, Vác vagy épp Szeged, de nem túl sok olyan kisebb település van az országban, amely idővel ne szavazott volna a Fideszre, fideszes jelöltekre abban bízva, hogy a behódolásnak meglesznek az eredményei. Sokan tudják, hogy ezzel az ország csak tovább süllyed a posványba, de ez őket már nem érdekli, hiszen fontosabb a saját településük boldogulása, mint az ország fejlődése. Még akkor is újraválasztanak fideszes vezetőket, amikor bebizonyosodott – hivatalosan is –, hogy lopnak, csalnak, asszonyt vernek, esetleg kurváznak.

Hasonló eset van készülőben most Izsákon, ahol a korábbi független képviselő lemondását követően Mondok József is megpályázza a polgármesteri széket a Fidesz színeiben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a vadászházra felvett közpénz miatt indított büntetőpere még véget sem ért. Biztosan sokan ismerik már a történetet, de aki nem, annak összegezném gyorsan. A vád szerint Mondok egy turisztikai célra kiírt pályázaton nyert vállalkozásával 35 millió forintot, amely pénzből egy vadászházat építettek fel. Eddig rendben is lenne a történet, csakhogy a szemfüles, élelmes polgármester a családjával együtt beköltözött a pályázati pénzből épült vadászházba. De ha ez még nem lett volna elég, a vád szerint az épület körül még egy közmunkás is feltűnt, aki hivatalosan más munkára volt bejelentve.

Nos ez az ember vélhetően minden gond nélkül megnyeri majd a választásokat, hiszen egy korábbi riportban maguk a helyiek mondták el, hogy egy ilyen vezetőre van szükség. Egy helyi polgár szavai pontosan a következők voltak: „Gazember, csibész, de ilyen ember kell a városvezetői posztra”. Ez a kijelentés tökéletesen összefoglalja, hogy miért tarolja le a vidéket a tolvajlással és a demokrácia lerombolásával foglalkozó Fidesz. Sajnos sok helyen erre van igény. Arra, hogy akár egy bizonyítottan tolvaj, vagy korrupcióval megvádolt vezető legyen a település élén. Ezt Mondok is pontosan tudja, hiszen már most azzal kampányol, hogy magas szintű kapcsolatait igénybe véve fel fogja pörgetni a fejlesztéseket.

Mondok nyilván rendelkezik ilyen kapcsolatokkal, hiszen a Fidesz tagja, amely maffia(család)ként üzemel, ezért valóban szinte bármi megoldható, ha van rá politikai akarat. Tehát könnyen elképzelhető, hogy meg tudja győzni az állampártot arról, hogy támogassák a települést pár millió forinttal. Sőt, az is lehet, hogy emellé majd okosba épít egy másik vadászházat magának, esetleg szert tesz egy saját személyautóra, vagy közmunkásokkal oldja meg a saját háza körüli problémákat. Tudják, hogy Mondok vélhetően sáros az ellene felhozott vádakban, de sokaknak ez még belefér. A legszomorúbb pedig ez, hiszen ahol az emberek ennyire beletörődnek az egészbe, ott igen nehéz változást elérni. Mert kiállhatnak magukért és a fél országért az SZFE diákjai vagy az Index újságírói, de ameddig nem ébred fel a vidék is, addig nehéz lesz ezt az országot előremozdítani.

A valódi változáshoz az kellene, hogy holmi Borkai, Mondok vagy épp Balogh ne lehessen köztiszteletben álló személy egyetlen településen sem. Ameddig a valódi bűnesetek felett szemet huny az emberek többsége, addig ne csodálkozzon azon, hogy egy magát kereszténynek nevező kormány boldogan lopja el az ország jövőjét. Lehet, hogy a változás a fővárosban fog kezdődni, de ehhez az kellene, hogy a vidék is felébredjen végre.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.