Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


30 millió felháborító, de 133 milliárd nem számít. Értem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! A Fidesz olyan sajtóközleményt adott ki, amelynél nem sok nevetségesebbel találkoztam mostanság. Ez ugyan nem gyurcsányozik, a migránsokról sincs benne szó, sőt, még Soros Györgyöt is kihagyták a történetből, de természetesen Karácsony Gergely azért benne van, sőt, az egész történet róla szól. Ezúttal nem a Lánchíd a téma, hanem az, hogy a főpolgármester hogy képzeli azt, hogy közpénzt költ a Facebook-oldala reklámozására, vagyis a Fidesz szerint propagandára. Nem viccelek, a Fidesz egészen komolyan azon háborodik fel, hogy egy ellenzéki politikus promóciós célokra használ fel közpénzt – itt 30 millió forintról beszélünk egyébiránt –, miközben az Orbán-kormány évente nem milliókat, hanem milliárdokat költ arra, hogy saját magát népszerűsítse a szavazók körében.

A Nemzeti Konzultáció, valamint az ország kiplakátolása mindenféle hazugságokkal is propagandatevékenységnek számít, amit mi, adófizetők állunk. Az elmúlt tíz évben már több, mint 100 milliárd forint ment el arra, hogy mindannyiunkat hülyének nézzenek, és átmossák az agyunkat. Ezzel viszont nem volt gond, hiszen Orbán kétharmaddal rendelkezik, tehát lényegében minden, amit ő akar, azt szerinte az emberek többsége is akarja és támogatja. Ezért minden döntése legitim és megkérdőjelezhetetlen. Vélhetően ez jelenti a különbséget közte és Karácsony között, noha a főpolgármestert a budapestiek többsége választotta meg Tarlós ellenében, de ez mit is számít ugye?

Karácsony Gergely bort iszik és vizet prédikál – fogalmazott a Fidesz az MTI-nek szerdán küldött közleményében, visszataszítónak nevezve, hogy miközben a főpolgármester az átláthatóságról beszél, addig „az adófizetők pénzét propagandára költi”.

A nagyobbik kormánypárt jogilag és erkölcsileg is kifogásolhatónak tartja, hogy a fővárosi önkormányzat fizeti Karácsony Gergely privát Facebook-oldalának hirdetéseit. 

A nyilvános adatok szerint eddig csaknem 30 millió forintot költött Karácsony Gergely Facebook-oldalának hirdetéseire. …Szintén nyilvános adat, hogy összesen 13 ember dolgozik Karácsony Gergely Facebook-posztjain.

Kezdjük ott, hogy ezek az adatok nyilvánosak, ehhez képest a kormánypárt hiányolja az átláthatóságot. A fenti adatok elsőre soknak tűnhetnek – a 13 ember mindenképpen –, de nem ismerjük ennek a pontos okait, még az is lehet, hogy különböző fiatalok szerkesztik ezeket részmunkaidőben, ki mikor ér rá alapon. Hogy a 30 millió forint sok-e vagy sem, azt én magam nem tudom megállapítani, mert nem tudom mihez viszonyítani. De azért azt ne felejtsük el, hogy Szijjártó vagy épp Orbán oldalán egészen biztosan hasonló számban dolgoznak, hiszen máskülönben nem lenne, aki 0-24 között irtsa azokat a kommenteket, amelyek nem a hatalom szája íze szerint valók.

Senki se gondolja azt, hogy valaki keresztényi szeretetből vállalja el ezeket a feladatokat. De itt mégsem az a kérdés, hogy mekkora különbség van Karácsony és mondjuk Orbán Facebook-oldalának költségei között, hanem az, hogy a Fidesz komolyan gondolja-e, hogy átláthatatlanságról és az adófizetők pénzéből fizetett propagandáról pofázik, miközben ez a két dolog lényegében a kormány tíz éves fennállásának legmarkánsabb jellemvonása? Több milliárd forintot költött el a magyar kormány arra, hogy átverje és hülyének nézze az embereket, majd még arra is maradt egy kis pénz, hogy emellett gyűlöletet szítson politikai célból. Ehhez képest ők vannak felháborodva bármin is?

Ui.: Időközben megérkezett Karácsony Gergely reakciója, amiből kiderül, hogy a Fidesz által mondott 30 millió forint a valóságban 356 ezer forint. Majdnem ugyanaz a kettő.

Mai cikkeink:

Lehet köpködve gyalázni a diákokat, de ez itt már édeskevés lesz 

A diktatúra gördülékeny fenntartása érdekében

A lopás nem erény, fogjuk már fel végre 

Zsarolható politikai prostituáltak

Képesítés nélküli pedagógusok: nyilvános információt és valódi megoldásokat várunk el!

Ezért tényleg érdemes volt lezárni a határokat

A vitának mindig van helye

A nem hiányzó láncszem

Szavak

Mi nem ezt akartuk 30 éve, amikor leváltottuk a rendszert

Haveri szívességek, zárt ajtók mögött kötött mocskos üzletek 

Mai kiemelt kommentjeink:

Színművészeti Egyetemre nagykorú, felnőtt emberek járnak tanulni. A kormány ellenségnek tekinti őket, és közben elvárja, hogy 2022-ben rájuk szavazzanak. Vagy az ott tanuló diákok, tanárok szavazata már nem számít? De bizony, mert az ellenzéket fogják támogatni és az a fidesznek egyáltalában nem jó. Újabb szög a koporsójukban. (Virág)

A noáros videókat nézve napok óta azon szórakozok, hogy megint „sikerült” a kormánynak jól megszólítani a fiatalokat. (József)

Szóval megindult a listázás után a szelektálás is. Ki a jó magyar, ki nem?
Aki kimegy és megpróbál a hanyatló Nyugaton boldogulni, no az a rossz magyar. (Sándorné)
Lassan már úgy leszünk, mint a barom, amelyiket már annyit ütöttek, hogy az újabb ütéseket szinte már nem is érzi. Az utóbbi 10-12 nap hírei: MET, Igazgyöngy, Ámbédkár, OTKA, SzFE, tanévkezdési mizéria vs. Bled, szelektív satu, Mészáros újabb „munkái”, a teniszszövetség milliárdjai, az audi támogatásának mértéke – sok ez már egy egyszerű halandónak :S A mintázatból világosan látható, hogy a cél hosszútávú károkozás, szellemi és erkölcsi rombolás, valamint az azonnal kivehető pénzbeli haszon maximalizálása. Más semmi nem számít – sem élet, sem egészség, sem tudás, sem munka. (Glorianna)
Tegnap a budapesti biciklisávok ügyében valami Fürjes Balázs nevű illetőt láttam egy tévéműsorban, amint tele szájjal, percekig sorolta, ki mindenkivel kellett volna Karácsonynak egyeztetnie mielőtt ilyen észveszejtően fontos döntést hoz. Mondom, egyeztetnie. Mondom egy fideszes. Ha valaha látott valaki egy fideszes hivatalnokot bárkivel bármiről egyeztetni, kérem, szóljon, bizisten visszaveszek felháborodásomból, de így még mindig nem látok a dühtől. (György)
A mai nap kommentje pedig Gábortól
No és hogy mennyire fájni fog, azt mi sem bizonyítja jobban, mint bepillantani a csúti vagy toporzék posztjai netán desikerültzoli – a legfrissebb élményem se hagyjam ki – a rezsibiztos posztja alatti kommentekbe!
Lassacskán már, csak a trollok maradnak és a hívek jelentős része már nem rajong, hanem elégedetlen.
Emellett a SZFE diákjai mellett egyre-inkább gyűlik, a szolidaritásukat kifejezők tábora.
Iványi, Alföldi, Herczeg és sorolhatnám lassan spam-olásig.
Azért az öntelt gőg is kellett ahhoz, hogy tehetségtelen törtetőknek kimarad a számításból az, hogy ha az értelem elveszti a türelmét, akkor az általuk játszott színháznak vége.
Elnézést kívánok az IQ-light mocsárvilágba bele, de az Augusztusi Ifjak nem holmi droidok, de komoly stratégák – dramaturgok, rendezők stb.
Átjött a zsákutcabáltól kezdve, itt nincsen “semmi cicó”
Ezek fiatalok és demokraták.
Amit 30 éve sokan hittünk azokról, akik ellen most mindent meg kell tennünk, mert most van itt az ideje a kiállásnak!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.