Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kissé zavaros stratégia ez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Az ember már nem is tudja, hogy most akkor komoly a járványhelyzet, vagy sem. A kormánytagok egy jó része ugyan karanténba kényszerült, mégsem mondható az, hogy a kormány azt kommunikálná, hogy bármiféle probléma lenne. Orbán ugyan szeptember elsejétől lezáratja a határokat – ezzel felbecsülhetetlen károkat okozva a gazdaságnak –, de országon belül sok minden nem változik. Jelen állás szerint nem lépnek életbe új szabályok, nem teszik kötelezővé a maszkviselést, és a rendezvények résztvevőinek számát sem csökkentik. Az ország polgárai élhetik életüket úgy, mint korábban, lényeges változás nélkül.

Ez nagyon jó, csakhogy a mai számok azt mutatják, hogy igencsak megemelkedett a fertőzöttek száma országos szinten, ezért enyhén ellentmondásos információkat közölnek egyes fontos szereplői a hazai politikai életnek. Először arról volt szó, hogy nincsen semmi gond az iskolakezdéssel, az terv szerint fog megkezdődni, nem kell az online oktatással törődni, bár ha úgy alakul a helyzet, akkor időközben lehet váltani. Kásler azt sem gondolta fontosnak, hogy a diákok hordjanak maszkot – egyébként ezt ő sem tette meg természetesen –, hiszen az a kormány álláspontja, hogy iskolákban alig terjed, a gyerekek pedig vagy el sem kapják a vírust, vagy tünetmentesen átvészelik azt.

Ma reggel viszont már egészen mást mondott Kásler, amikor is a következőket nyilatkozta:

Kásler Miklós közölte, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) nyolc oldalon összegezte köznevelési intézmények részére a járvány kialakulásának megelőzésére és az esetenként mégis kialakuló fertőzések megállítására vonatkozó javaslatokat. Azokból minden iskola ki tudja választani az adott intézményhez „passzoló” eljárásrendet, ami három dolog együttes teljesítését igényli – tette hozzá. A miniszter ezek között említette „a vírusnak a levegőn és a felületeken keresztüli terjedésének megakadályozását”. Ennek – mint elmondta – minden lehetőségét felsorolták, azok teljesítése lehetséges. “Ehhez minden szakmai és anyagi támogatást a kormányzat megad” – hangoztatta.

Majd hozzátette,

 „a tanévkezdés ennek megfelelően hagyományosan indulhat, azzal a többlettel, hogy ezeket a járványügyi eljárásokat nagyon komolyan kell venni”. Egyúttal figyelmeztetett arra, kerülni kell a diákok nagy létszámú csoportosulását, meg kell tartani a másfél-kétméteres távolságot, szájmaszkot kell viselni és nagyon gyakran kezet kell mosni.

Most akkor mi van itt, valaki érti? Mégis fertőznek a gyerekek, és mégis van értelme a maszkhasználatnak? Az is érdekelne, hogy vajon hogyan gondolják a fertőzés terjedésének megakadályozását? Mert a kockázatot valóban lehet, és kell is csökkenteni, de egy iskolában megakadályozni szinte lehetetlen. Ez nem azt jelenti, persze, hogy nem kell mindent megtenni ezért, csak mondom, hogy ez körülbelül olyan kijelentés, mint amit Donald Trump eresztett meg a járvány legelején, amikor is kijelentette, hogy légmentesen lezárták az országot, ide vírus már be nem jön.

De nem csak Kásler szólalt meg a mai napon, hanem Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa is, aki szerint bulikban és esküvőkön terjed a vírus leginkább, ezért jó lenne ezekre jobban odafigyelni. Logikus lépésnek tűnik tehát, hogy lezárták a határokat, hiszen ettől mindjárt kevesebb buli lesz idehaza, és egészen biztosan csökken az esküvők száma is. Eddig úgy tudtuk egyébként, hogy külföldről cipelik be a népek a vírust, de most, hogy már majd nem lehet csak úgy beutazni az országba, ez a probléma megszűnik, és boldogan élhetjük az életünket. Erre kiderül, hogy ez mégsincs így? Micsoda hatalmas meglepetés, kérem szépen.

Remélem, azért a Szuperkupa döntővel nem lesz semmiféle probléma, mint ahogy több futball eseménnyel sem, hiszen az fontos a drága miniszterelnökúrnak. Esküvőkön és bulikban megállíthatatlanul terjed, de szerencsére a stadionok és templomok is kivételek, hiszen az érdekek mást követelnek meg. Isteni szerencse, hogy a Balaton környékén nem történt hasonló, nemde? Szerencse…

Mai cikkeink:

Amikor bosszúról, gonoszságról, aljasságról van szó 

Kisember útja végére ér

Az orosz horizont

10 év múlva már lehet, hogy mindegy is lesz 

Magánéleti riviérázás

A reménybeli koldusmaffia

Veled vagyok

Vérükben van a hazugság

Nem a Fidesz magánügye

Mai kiemelt kommentjeink:

Miután az állam semmit, vagy rettenetesen keveset tesz a szegényekért, az elesettekért, miért kell még azt is akadályozni, ki életét tette arra, hogy az elesettek sorsán segítsen? Miért boldogabb a kormány, ha több száz, ezer gyerek elesik a tanulás lehetőségétől, mert nincs, aki segítsen rajtuk? Milyen ország lesz az, ahol munkanélkülieket, vagy alul iskolázottakat nevel egy ország? Márpedig ma ez zajlik. Engem az is felháborít, hogy előrehozott családi pótlékot osztanak, hogy aztán egy hónapig ne kapjanak semmit. Más országokban annyi iskolakezdési összeget kapnak a gyerekek, hogy abból mindent,még a kötelező egyenruhát is, meg tudják venni. Itt meg sárba tiporják a szegényeket. (Virág)

Pusztítani, pusztítani, pusztítani. Mindent. Környezetet, fát, állatot, vizet, földet, levegőt és legfőképpen az embereket. Legyenek akár betegek, szegények, deviza adósok, kiszolgáltatottak, munkanélküliek, családosok, hajléktalanok. Számukra értéktelen szemetek. Úgy is bánnak velük és mindenki mással, aki nem mantrázza az aljasságukat. (Éva)

„nem tudják mérni illetve összehasonlítani az eredményeket más hasonló intézményekkel”
Ez még csak nem is igaz: hajléktalan gyerekeket tudtommal kizárólag Iványiék fogadnak oviba+iskolába, ui. ha máshol próbálkozik a szerencsétlen hajléktalan család, akkor azonnal állami gondoskodásba veszik a gyerekeket, szétkapva a családot. Vagyis: nincs hasonló intézmény. (glorianna)

Ezek a horogkeresztények csak az Ószövetséget ismerik, abban Isten bosszúálló, hiú, sértődékeny és meglehetősen vérszomjas. (Kati)

A mai nap kommentje pedig Transzportertől:

A tiszteletet és a szeretetet soha nem fogja elérni. Akitől még a szűk környezete is fél, azt soha nem fogja tisztelni. Esetleg csak úgy tesz, de az első tégla kipotyogásától kezdve nem lesznek mellette. Csak addig amíg hatalomba van és nem rezeg a léc alatta. Az ilyen embereket a kisebbségi érzés, amíg él elkíséri és nem csak a termete miatt. Mint saját maga is elmondta annak idején, pszihopata hajlama van, de szerintem szociopata is, és hisz a maga isteni mivoltában. Remélem, hogy mihamarabb bukni fog, méghozzá hatalmasat. Minél magasabban van egy ember, annál nagyobbat tud zuhanni. Én már nagyon várom ezt a zuhanást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.