Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt az utat választottuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Az utóbbi napokban megpróbáltam észérvekkel alátámasztani, hogy miért gondolom úgy, hogy érdemes maszkot hordani, és figyelni arra, hogy betartsunk egy alapvető távolságot tömegben. Mindent visszavonok. Na nem azért, mert úgy gondolom, hülyeségeket beszéltem, hanem mert ma szemtanúja voltam annak, hogy mindenki magasról tesz erre az egészre. A városban körülbelül 3 emberen – mindannyian idősek voltak – láttam egyáltalán maszkot, mindenki más leszarta, hogy járvány van világszerte. Idehaza alig volt halottja a koronavírusnak, amúgy is épp nyár van, nem lesz itt semmi, kérem szépen. De olyannyira nem kötelező a maszk, hogy egy piaci árus konkrétan azt mondta, hogy vegyük le a maszkot, mert attól csak megbetegszünk, higgyünk neki. Hát nem hittünk.

De minek vitatkozzon az ember? Az esetszámok egyre emelkednek idehaza is, de ez senkit sem érdekel. Sőt, Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa ma reggel elmondta: alacsony az új fertőzöttek száma Magyarországon. Ameddig külföldön ezres nagyságrendben emelkedik a fertőzöttek száma, addig nálunk tízes nagyságrendben emelkedik csupán. Azt már elfelejti megjegyezni ez a jó ember, hogy Magyarországon iszonyatosan keveset tesztelnek. Ha pedig nem tesztelnek, akkor vírus sincs. Nem azt mondom, hogy a háttérben tízezrek halnak bele a járványba, csak eltitkolják, mert ez korántsem így van, azonban a pozitív esetszám meg sem közelíti a valóságot.

Csak összehasonlításképpen: Spanyolországban kötelező a maszk hordása, mindenhol. Annak hiánya 300 eurós büntetést ér, ezért mindenki hordja kérdés nélkül. Nincs vita, nem tüntetgetnek a népek, hordják, mert tudják, hogy talán csak ennek köszönhető, hogy nem kell most otthon maradniuk karanténban, hiszen az esetszám nem emelkedett meg olyan mértékben. Ehhez képest a keleti végen arra néznek furán, aki felveszi a maszkot. Arra meg pláne, aki nem az állán, az orra alatt, vagy a homloka közepén, hanem a száján és orrán hordja a maszkot. Egyszerűen furán néznek azokra, akik úgy hiszik, van értelme a maszknak. Viszont azzal, hogy szinte senki sem hordja, tulajdonképpen azt érik el, hogy totálisan értelmetlen annak használata, hiszen az önmagában nem véd meg semmitől, csak akkor, ha úgymond tömegesen mindannyian hordjuk.

Nem vitatkozom tehát ennél tovább, ha a magyar emberek többsége – de legalábbis itt helyben az emberek többsége – ezt választotta, akkor hajrá. Bízzanak abban, hogy az első hullámhoz hasonlóan most is minden rendben lesz. Alig lesz halottja ennek az egésznek, aztán majd elmondhatják, hogy a magyar gógyinak és Orbán Viktor gondviselésének köszönhetően mi itt legyőztük a vírust. Én örülnék a leginkább, ha ez így lenne, csak ha ez borítékolhatóan így lenne, abból az következik, hogy a tudósok 99 százaléka hülyeséget beszél. Nem beszélve a kormányok zöméről és az állampolgárok millióiról világszerte. Tudom én, a romlott Nyugat, de valamit csak tudnak ott, nemde?

Nem tudom mi lesz, ha mégis csak mi tudjuk itt rosszul, a legendás magyar gógyi hazájában, a majd lesz valahogy fővárosában. Tényleg imádkozom azért – noha vallásos nem vagyok –, hogy ne számolják el magukat a magyarok, hiszen annak beláthatatlan következményei lehetnek. Arról nem szólva, hogy ha a szabályok be nem tartása ellenére sem lesz valódi nyoma a járványnak idehaza, akkor az ilyen álhíreken és kamupártokon meggazdagodó Gődény-féle észlények még több hívet szereznek maguknak. Ha ez így lesz, úgy Trump Amerikája egy paradicsom lesz a háttérhatalmakban és mindenféle összeesküvés-elméletekben hívő magyarok számára.

Mai cikkeink:

A hazug ember sebzett igazságérzete

Lassan már a saját pénzünkhöz sincs közünk

… és vérünket

A hatalmi önzésnek, az emberi aljasságnak nincsenek időbeli korlátai

Nyomorúságból sikerpropaganda

Mert pontosan olyan hülyék vagyunk

Bőven van miről elterelni a figyelmet ezzel a a bunkó diplomáciai műbalhéval

Kútba néztünk

Egyre durvábban csinálják, egyre kevésbé vesznek emberszámba

Szükség van érzékenyítésre?

Mai kiemelt kommentjeink:

Évek óta figyelem, hány képviselő csatlakozik Hadházy oknyomozó munkájához, de nem nagyon látok olyat. Talán, aki hozzá kapcsolódik, vele együtt dolgozik, de aki önállóan, a maga körzetében mutatna rá a hazugságokra, visszásságokra, olyat nemigen látok – vagy csak nagyon titokban csinálja? (Virág)

Szijjártót akkor nagyon nem érdekelte a magánélethez való jog, amikor Gyurcsány házához hívott össze sajtótájékoztatót. (Amiről aztán nagy bátran el is menekült, amikor Dobrev Klára azaz Gyurcsányné.:D kilépett a kapun.) (Judit)

Milyen érdekes. Engem és másokat hipp-hopp megtalál a NAV. A korrupt Szijjártó, és a kormány által ellopott pénzekhez mérten szaros 34.000. forintos tartozásomra rögtön ugranak. Ilyen az, mikor bűnözők írják a törvényeket. (Singing Jungle)

Én csak azt nem értem, hogy mi okból kell Orbanisztánt állandóan „normális országokhoz”, no meg „demokráciákhoz” hasonlítani? Ezek talán az elérendő célok közé tartoznak? Akkor viszont tenni kellene ezért valamit, elsősorban azoknak, akiknek a kezükben van az eszköz ehhez. Tuggyukkik! (Gábor)

A mai nap kommentje pedig Marikától:

Én is végig szenvedtem Petikével a videót. Bánja is a vérnyomásom. Úgy gondolom, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter magánélethez való joga valamivel kevesebb mozgásteret engedélyez, mint egy átlagos magyar állampolgáré. Ha ezt nem érti Szijjártó Péter és a többi fidesz NER lovag, akkor alapvető bajok vannak. A legalapvetőbb különbség, hogy a miniszterség az szolgálat, mint ahogy a minister szó eredeti jelentése is szolga. Tehát amikor ezt a posztot elvállalta elfogadta és esküjével megerősítette, hogy szolgálja a magyar népet. Őt és társait az adófizetők tartják el. Ezért, ha az őket eltartó adófizető állampolgárokat a NAV folyamatosan elszámoltatja, akkor bizony ő is köteles felénk elszámolni, hogy milyen mínőségben tartózkodott egy olyan luxus jachton, akinek az állítólagos tulajdonosa is állami megrendelésekből gazdagodott meg az utóbbi 10 évben. Ha engem és sok más magyar kisvállalkozást akik egy fillér állami támogatást nem kapunk, de a NAV arra kötelez, hogy a vállalkozásunk részére vásárolt személygépkocsi magánhasználatát kifizessük, ha a számla áfa tartalmát csak részben igényelhetjük vissza, ha a telefonok vélelmezett magánhasználatát szintén megfizetjük, vagy leadózzuk stb akkor bizony joggal elvárjuk, hogy Szijjártó Péter és a többi miniszter, sőt még Orbán Viktor is elszámoljon nekünk akik eltartjuk őket. Azt már meg sem említem, hogy a NAV még azt is ellenőrzi, ha egy-egy drágább külföldi nyaralásra befizet az ember, hogy a beadott jövedelem bevallása lehetővé teszi azt. Ennek fényében tetszik vagy sem igenis ezt a nyaralást nem védi a magánélet szentsége. Ilyenkor egy külügyminiszternek illik lemondani, ha ez magától nem jut eszébe akkor a főnöke a miniszterelnök majd megkéri. Majd elfelejtettem, hogy ez csak a demokráciában szokás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.