Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánból soha nem lesz István király, bármenyire is szeretné azt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ember észre sem venné, hogy éppen augusztus 20-át tartunk – vagyis tartottunk tegnap –, ha Orbán és társai meg nem szólaltak volna ezen ünnepi alkalomból. Idén sem volt eltérő a vezér mondandója, mint a már megszokott, ami azt jelenti, hogy ünnepi beszéd helyett ismételten egy elmebeteg nyugat-ellenes beszédet mondott el, amely továbbra is érthetetlen a jelen körülmények között. Augusztus 20-a nem a Fideszről, pláne nem Orbán Viktorról vagy Áder Jánosról szól, hanem a nemzetalapításról, amelyhez semmi köze nem volt sem a kétharmadnak, sem pedig Orbán ’89-es beszédének. Orbán beszédéről egészen biztosan sok helyen, sokan fognak még elmélkedni, azonban én a cikkemben csupán annak egyik rövidke részletére szeretnék kitérni, ugyanis egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy a XXI. század Európájában hogy mondhat bárki is ehhez hasonló eszetlen baromságot.

A keresztény értékrendről lemondó, istentelen kozmoszban, szivárványcsaládokban és migránsok betelepítésében gondolkodó Nyugat „elvesztette a vonzerejét a mi szemünkben”. 

Kezdjük a legelején, melyik nyugati ország mondott le a kereszténységről? Mondjon nekem bárki egyetlen olyan nyugati országot, ahol az ország többségének keresztény vallása ellenére arról lemondott, esetleg azt betiltották? Értem én, értékrendről beszél ez a szerencsétlen, de a keresztény értékrend nem azt jelenti, hogy gyűlölöm a melegeket és menekülteket, aki pedig nem keresztény, esetleg nem konzervatív, az dögöljön meg. Ezt az értékrendet ugyan valóban vallják Orbánék, de ez a kereszténységtől nem is lehetne távolabb. Olyan ez, mint a nemzeti kormány, minden elmondható erről az országromboló, korrupt, diktatórikus kormányról, csak az nem, hogy nemzeti lenne. Ezek a szavak Magyarországon szinte teljesen értéküket veszítették, hiszen Orbánék a saját céljaikra használták ezeket fel, amelynek súlyos ára volt.

De haladjunk tovább, hiszen az ateistából álkereszténnyé váló Orbánt az is zavarja újabban, hogy az istentelen kozmoszban, magyarán a tudományban hisz valaki. Ezzel mégis mi a probléma? Tiltsuk talán be a tudományokat is, mert Kövér elvtárs és Orbán már nem hisz ezekben? Romboljuk le a mai valóságot és vegye ismét kezdetét a sötét középkor, ahol máglya járt azoknak, akik másként gondolkodtak? Komolyan itt tartunk? Egyrészről szabad vallásgyakorlás van Magyarországon, ami annyit tesz, hogy bármely vallást követhetjük, sőt az sem törvényellenes, ha történetesen nem hiszünk egyetlen istenségben sem, viszont a tudományokban már annál inkább. Tudom, a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást, de Orbán valamiért úgy hiszi, hogy aki hisz az univerzum keletkezésében, esetleg a fekete lyukak létezésében, az istenkáromló, hitetlen senki. Vajon akkor mi lehet a véleménye a vallásos tudósokról?

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán gyűlöli mind a melegeket, mind pedig a menekülteket, de nem tudom, miért viselkedik úgy, mintha ez nem csak a saját és kormánya véleménye, de egyben Magyarország minden lakójának véleménye is lenne. Orbán évek óta, sőt évtizedek óta úgy beszél többesszámban, mintha konkrétan minden magyar véleményét képviselné egymaga. Az tény, hogy ő az ország miniszterelnöke és vannak olyan értékek, amelyekkel vélhetően a legtöbb ember és ezzel a legtöbb magyar is egyetért, de a gyűlölet és a vakhit pont nem ilyen. Ha egy miniszterelnök például sajnálatát fejezi ki egy katasztrófa miatt a teljes ország nevében, az vélhetően igaz is, hiszen az emberek többsége empatikus, azonban ha ugyanez az ember azt mondja, hogy a magyaroknak elegük van az istentelenekből, melegekből és transzszexuálisokból, valamint menekültekből, akkor már nem képviseli az emberek többségének véleményét. Az egy magánvélemény, esetleg a kormány véleménye, de semmiféleképpen sem a magyar embereké.

Nem tudom, Orbánnak mi a problémája, vagy milyen bajai vannak, de őszintén nem is érdekel. Az ő feladata egy ország vezetése lenne, nem pedig az, hogy teljes hülyét csináljon magából a nagy nyilvánosság előtt azt állítva, hogy ő képviseli mind a 15 millió magyart világszerte. Orbán nem egy király és soha nem is lesz az, hiába is kérne egy koronát a Vatikántól. István király megtehette, hogy kereszténnyé tette az egész országot, Orbán ezt nem teheti meg. Ezt vagy elfogadja végre, vagy végérvényesen is hülyét csinál saját magából és kormányából.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.