Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország felkészül?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemrégiben Andzrej Dudát újra választották Lengyelország elnökének, noha győzelme hajszálon múlt, mégis a teljes jobboldal hatalmas sikerként könyvelte el a dolgot. Nem számított, hogy Duda – hasonlóan Orbánhoz – szintén hatalmas támogatást kap a köztévétől, valamint a katolikus egyháztól, vagyis a választás eredménye igencsak megkérdőjelezhető, ennek ellenére is borzasztó boldogok voltak azok, akik a tradicionális családmodell mellett állnak ki. Ez annyit jelent, hogy az LMBT tagjai nem számítanak egészséges, normális embereknek, sőt, családot se alapítsanak, ugyanis az csak és kizárólag férfi és nő között jöhet létre. A Bibliára hivatkoznak ebben a kérdésben, amely több ezer évvel ezelőtt íródott, tehát még csak meglepő sem lenne az, hogy nem tértek ki a másság kérdésére. Nem tértek azonban ki sok más egyéb dologra sem, ezek használata, vagy ideológiák követése valahogy mégsem tilos.

Az is nevetséges, hogy pont a keresztény egyház áll ki a tradicionális család fogalma mellett, illetve a melegekkel szemben, hiszen pont az ő berkeiken belül találhatóak olyan egyházi személyek, akik sorozatosan rontottak meg fiatal gyermekeket, mégsem vonta őket felelősségre senki. Azt sem értem, hogy egy egyházi vezető, pap, bíboros, teljesen mindegy, kicsoda, mégis mennyi tapasztalattal rendelkezik a családalapításban? Cölibátust fogadtak – ez a saját döntésük, ezzel nincs problémám – tehát fogalmuk nincs arról, hogy milyen egy nő és férfi közötti kapcsolat, ezért érdekesnek tartom, hogy pont ők adnak tanácsokat, sőt nyilatkoztatnak ki dolgokat pont ezen ügyekben.

Félreértés ne essen, véleményük természetesen lehet, mint ahogy mindenki másnak is, azonban amikor ez a vélemény politikai hatalommal vegyül és már-már törvényi szintre emelkedik, akkor igen is érdemes erről beszélni. A keresztény egyház Lengyelországban sokkal nagyobb hatalommal bír, mint idehaza. Ez már csak azért is nagy szó, mert idehaza is igen beteg szintre jutottunk el azután, hogy Orbán lényegében megosztotta hatalmát az egyházzal és adófizetők milliárdjaival tömte ki őket. Könnyen lehet, hogy évek, évtizedek múlva Magyarország is eljut oda, ahol ma Lengyelország tart, noha ehhez az is kellene, hogy az emberek elkezdjenek templomba járni, ami annak ellenére sem történt meg igazán, hogy a Fidesz lényegében felújít minden templomot, sőt, újakat is felhúz az adófizetők pénzéből.

Dudát – győzelmét követően- nemrégiben beiktatták, azonban az ellenzék ezt nem fogadta túl jól. Egy részük egyszerűen meg sem jelent a beiktatáson, egy részük pedig – mindannyian nők – szivárvány színbe öltöztek és úgy jelentek meg a parlamentben. Ez nyilván fricska volt Dudának, de ennél sajnos nem több, ugyanis a következő 5 évben továbbra is olyan elnöke lesz az országnak, aki szerint az LMBT ideológia pusztítóbb, mint a kommunizmus volt annak idején. De ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy az ország keleti felében egyre több LMBT- mentes zóna alakul, úgy beláthatjuk, hogy Lengyelországban egyhamar biztosan nem lesz változás. Az orosz határhoz közel élők igen hasonló nézeteket vallanak, mint a határ túlfelén lévő oroszok, akik nem rejtik véka alá gyűlöletüket a másságukat felvállalókkal szemben.

Magyarországon még nem tartunk itt és remélhetőleg soha nem is jutunk el erre a szintre, de azért érdemes fél szemmel figyelni „testvéreinket”, hiszen a két ország politikai pályája az elmúlt években igencsak hasonló. De ez a felfogás már Szlovákiában is egyre erőteljesebb, ami talán még jobban meghatározhatja a hazai politikát is. Ezidáig Magyarországon csak a propagandisták álltak ki nyíltan az LMBT közösség tagjaival szemben, ez a kormány oldaláról még messze nem annyira szembetűnő, mint tőlünk keletre. De nem lehet tudni, hogy ez is egy terv része-e és lassan adagolják a velük szembeni gyűlöletet, vagy Orbán maradni fog a menekültekkel szembeni gyűlölet szításában. Egyik se jobb persze a másiknál és mindkettő attól függ, hogy a társadalom mennyire fogékony arra, hogy gyűlölje embertársait. Idehaza ebben persze nincs hiány, hiszen az úgynevezett libsiket gond nélkül ócsárolják, noha a fizikai erőszaktól azért szerencsére még távol állunk. Vannak persze esetek, de nem igazán jellemző azért.

Ettől függetlenül érdemes figyelni a kormány kommunikációjára, hiszen egyáltalán nem kizárható, hogy a menekültekkel szembeni gyűlöletet felváltja majd – vagy pluszként hozzá csapódik – az LMBT közösséggel szembeni gyűlölet. Lengyelországban már sokan rettegésben élnek emiatt, azonban nagyon remélem, hogy ez a kór hozzánk soha nem fog elérni. De reméltem én már sok mindent az elmúlt években, mégis ide jutottunk, ahol ma vagyunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.