Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Mondanám, hogy süljön le a kormány és az összes politikus pofájáról a bőr, de nem fog lesülni. Betonból van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy levegő, számoljunk el ötezerig – de legalábbis én számoljak el -, mert a magyar közbeszéd tisztasága, már a drágajó köztársasági elnök úr is nehezményezte két horgászás között -, nehogy csúnya szó csússzon az írásba, mert az olyan proli dolog. Bántja az érzékeny közlelket. Szépen, cizelláltan kell elmondani, mi fáj, hiszen kultúremberek vagyunk.

Félázsiai kultúremberek. Mégis azt gondolom, hogy az összes tököm teli van a rohadék magyar kormánnyal, a Fidesznek nevezett bűnbandával, a kormánynak nevezett maffiával és az ország legkártékonyabb élősködőjével, aki a frissen született unokája fotójával kampányol, egy kisbabát használ fel arra, hogy meghassa és szavazásra buzdítsa a kevés saját gondolattal rendelkező, de könnyedén becsapható, manipulálható hülyéket.

Egy 16 éves lány tolókocsiba kényszerült egy baleset miatt. Szeretné folytatni a gimnáziumi tanulmányait, de kerekesszékkel kurvanehéz lépcsőt mászni. A gimnázium azt a választ kapta a tankerülettől, hogy nincsen 7,6 millió forint az iskola akadálymentesítésére. A helyi országgyűlési képviselő ezután fordult Kásler Miklós ősmagyarkutatóhoz, de a miniszter bokros magyarkodása és lázas karrierépítése közepette bizonyára nem ért rá válaszolni, mert Rétvári Bence nevével jött a válasz: majd megnézik, mit tehetnének.

Ilyenkor azért nem tudok nem gondolni a minden irányba szétszórt milliárdokra, a lówellnessre, a katonai gépnek álcázott luxusrepülőre. Sőt, nem tudok nem gondolni az Orbán körül szorgoskodó testőrhadra, nekik az egy havi fizetésük biztosan több, mint amennyi az iskola akadálymentesítésére kellene. De majd átgondolja a minisztérium és vizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehetne. Mert ez nem kurvára természetes nálunk. Még mindig nem természetes, hogy a közintézmények akadálymentesek legyenek. Az erre kapott uniós forrásokból fontosabb volt újrafesteni a polgármesteri hivatalt, mint biztosítani azt, hogy méltó és egyenrangú életet élhessenek azok az embertársaink is, akiknek rosszabb lapot dobott az élet.

Angliában, Spanyolországban – legalábbis azokon a helyeken, ahol én jártam – rohadtul természetes, hogy minden segítséget megad az állam. Minden közintézmény akadálymentesített – a múzeumok is, az áruházak is, a bankok és kocsmák is -, a boltok előterében, a múzeum bejáratánál összecsukható kerekesszékek vannak kihelyezve, ha esetleg valaki mankóval tud járni, de a bevásárlás úgy már nem menne, ha úgy túl fárasztó lenne a múzeumi séta, akkor beleül egybe. Az nem is kérdés, hogy minden olyan hely – például reptér -, ahol problémát jelenthet egy fogyatékkal élő ember mozgása, fel van szerelve mozgó járdákkal, rámpákkal, kihelyezett elektromos eszközökkel.

Ehhez képest vizsgálja a magyar minisztérium a lehetőségét, honnan lehetne 7,6 millió forintot keríteni, hogy az a lány iskolába járhasson. Nem a rendőrség és az ügyészség vizsgálja, hogy a magyar állam miért nem teljesíti a kötelességét a polgáraival szemben, nem azt vizsgálják, hogy ELEVE miért nem akadálymentesített egy középület. Ádehogy. Az iskola könyörög a tankerületnek, az beint. A helyi képviselő könyörög Káslernek, aki leszarja, de majd Rétvári Bence áttekinti.

Ilyen szájbavert, tetves, idióta ország sehol nincs. Ezeket az élősködőket már egy normálisabb országban régen leültették volna. Nem pont a kispadra. A stadionok, fűtött gyepek, térkövek, turulok és Horthy szobrok országában rommá kell alázni egy fiatal lányt, szembesíteni kell azzal, hogy aki nem tud kacagva felszaladni a lépcsőn, annak nincs helye sem az oktatásban, sem a társadalomban. Tanulja meg időben, hogy ő egy nyomi, aki sem tanulni, sem tömegközlekedni, sem hivatalos ügyet intézni, sem vásárolni, sem színházba, moziba, esetleg orvoshoz menni, de még az utcán közlekedni vagy bankautomatát használni sem fog tudni egyedül. Ez egy ilyen keresztény ország. Meg konzervatív. Esetleg örülhet a lány, hogy nem teszik ki valami hegytetőre meghalni.

És basszus, meg fogják magyarázni, ez biztos. Lesz indok, miért nem automatizmus, miért nem ELEVE. És Soros tehet róla. Meg Gyurcsány. Meg a ballibsik. Ez at ország nem egyszerűen egy szar hely, hanem élhetetlen szar hely. Mondanám, hogy süljön le a kormány és az összes politikus pofájáról a bőr, de nem fog lesülni. Betonból van.

És akkor itt egy közlemény:

Megkezdődött a Teleki Blanka Gimnázium részleges akadálymentesítése

 Valótlan állítás jelent meg több sajtóorgánumban a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnáziummal kapcsolatban. A beszámolók Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésében megfogalmazott hamis állításra épültek, miszerint az intézményt fenntartó tankerületi központ nem biztosít forrást az iskola akadálymentesítésére. A beruházásra azért van szükség, mert a Közép-Pesti Tankerületi Központ 2020. június végén értesítést kapott arról, hogy a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium mozgáskorlátozottá vált tanulója a 2020/2021. tanévben folytatja tanulmányait az intézményben. A sajtóhírekkel szemben a valóság az, hogy a tankerületi központ 2020. július 6-án megkezdte az épület részleges akadálymentesítését, a munkálatok jelenleg is zajlanak. Ezeknek a fejlesztéseknek a becsült értéke 17,5 millió forint, amelyet teljes egészében a fenntartó finanszíroz. A 2020/2021. tanév kezdetére a Tankerületi Központ biztosítja a tanuló számára a megfelelő infrastrukturális feltéteket az intézményben. A fenntartó ezen kívül a tanuló szükségleteinek megfelelően az iskolai oktatásával kapcsolatos egyéb feltételeket is biztosítja.  

     Kiadó: Klebelsberg Központ

Budapest, 2020. július 29. (MTI-OS)

Egy nap eltérés van a két közlemény között. A Klebelsberg Központ szerint már hetek óta zajlanak a munkálatok, de erről ezek szerint elfelejtették értesíteni az Emberi Erőforrások Minisztériumát, mert ott még a megoldást keresik. Kérdés: ki hazudik?