Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De, vannak A és B kategóriájú magyar állampolgárok, méghozzá pont a kormány szerint

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A Vasárnap.hu nevű, magát kereszténynek nevező hírportál interjút készített Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztossal. Akinek nem sokat mondana Szilágyi neve, annak nem biztos, hogy van oka szégyenkezni. Mondjuk én sem hallottam még róla. Ez persze nem jelenti, hogy ne lenne most miért megemlékezni erről az emberről, hiszen olyan dolgot állított, amiről véleményem szerint a kormány 10 éve homlokegyenest mást gondol. Már csak ezért is meglepő, hogy ez eddig nem tűnt fel a drága miniszteri biztosnak. A megállapítás a következő:

Ugyanakkor nincs okunk semmilyen panaszra, mert az elmúlt évtized során kiépült magyar diaszpórapolitika mind európai, mind nemzetközi szinten eredményes. 2010 óta Magyarország számos lehetőséget biztosít a világ különböző pontjain élő magyaroknak, legyenek azok magyar állampolgársággal rendelkezők, vagy „csak” magyar származásúak. A magyar állam egy átfogó támogatási rendszert működtet nemzettársai számára, amelyben a szavazati jogtól kezdve a kulturális és oktatási támogatásokon át sok minden benne van.

Meggyőződésünk, hogy nincs A és B kategóriájú magyar állampolgár, minden magyar egyformán fontos számunkra, éljen bárhol a világon.

Ez valóban így van? Ezzel nehéz lenne nem vitatkozni, hiszen pont a határon túli magyarok azok, akiknek a szavazatát a Fidesz megvásárolta az elmúlt 10 évben, nehogy már ezek a „nemzettársak” ne érjenek többet a hatalomnak. Pontosan azt érte el a kormány, hogy a határon túli magyarok és a Magyarországon élő magyarok között tovább ásta az árkokat, és növelte a feszültséget. Eddig is alakultak ki komoly viták a felek között, azonban ritkán látott rossz kapcsolat jellemzi az elmúlt éveket, köszönhetően Orbán intézkedéseinek. Az sem mellékes, hogy a fél fideszes „elit” romániai magyarként tért haza, hogy megváltsa a világot. Ha valaki nem politikai célokra használná fel a hátterét, a kutyát nem érdekelné, ki honnan jött.

Az sem igazán mondható el, hogy a magyarországi magyarok és a külhoni magyarok között valódi lenne a feszültség a mindennapi életben, ezt a feszültséget ugyanis inkább a politikusok keltik, akik szavazatokért cserébe nem riadnak vissza semmitől. Elég csak megnézni a felvidéki magyarok és Magyarországon élő magyarok összetűzéseit. Ha fogja magát az ember, és személyesen odautazik, pontosan meglátja azt, hogy a mindennapi életben a francot sem érdekli honnan érkeztél, nem fognak csak azért gyűlölni, vagy szeretni, mert magyarországi magyar vagy. A konfliktusokat a politikusok szítják, ezért amikor összetűzésekre kerül sor, akkor is valamilyen politikai motiváció van a háttérben. Ezek szándékos cselekedetek, soha nem a véletlen következményei.

Az, amit a Fidesz tesz immár tizedik éve, pont ennek az iskolapéldája, hiszen olyanok is megharagudtak a választásokkor kisbuszon idehurcolt ukrán vagy szerb szavazókra, akiket egyébként teljesen hidegen hagynak ezek az emberek. Jogosan háborodtak fel azon, hogy a Fidesz a magyar adófizeték pénzéből tömi ki a határon túli közösségeket. Még egyszer elmondom: nem a segítségnyújtással van probléma, hanem azzal, hogy stadionok és hotelek épülnek a határon túl a magyarok pénzéből, amikor idehaza még az alapvető kórházi ellátás sem megoldott mindenhol. Óvodák és iskolák épülnek milliárdokból, mikor idehaza lerombolják az oktatási rendszert.

Igenis a kormány megkülönbözteti a jó és a rossz állampolgárokat, vagyis van A és B kategóriájú magyar állampolgár. Hányszor hallottuk már Kövér Lászlótól vagy Orbán Viktortól, hogy vannak a nemzetiek, a hazaszerető, jó keresztény szavazók és a hazaáruló, liberálkommunista férgek (a sima libernyákok is mind magukra vehetik), akik egy kis pénzért a saját anyjukat is eladnák? A Fidesz sikeresen mélyítette az árkot magyar és magyar között az elmúlt évtizedben, aminek ki tudja milyen hatásai lesznek a jövőre nézve. Ahelyett ugyanis, hogy közelebb hozták volna a magyarokat egymáshoz, inkább még inkább eltávolodtunk egymástól. Nem azért, mert alapvetően bárkinek is bármi baja lenne a határon túl élő magyarokkal, hanem azért, mert már sokaknak elege van abból, hogy állampolgárságért és egy kis támogatásért adják el sokan a szavazatukat.

Mai cikkeink:

Az Európai Unió kanyarban előző zászlóshajója valójában egy nyomorúságos, rongyos kis ladik

Bajban van a győztes

Csak a változás állandó (1)

Természetesen fel lehet háborodni mindenen

Ennyiből rendbe lehetne tenni az összes háziorvosi praxist

Erről csak álmodozhatnak a „konzervatív” oldalon

Bármikor bele tudnak lépni ugyanabba

Haladék

És mit kezdjünk a leleplezett hazugságokkal? 

Mai kommentjeink:

Egész egyszerűen nem gondolták, hogy az egész szerkesztőség lesz annyira bátor, hogy felálljon. A NER-t meglepte az egyenes gerinc. (Attila) 

Ha minden érintett – politikustól bármilyen médiamunkásig – ilyen gerinces ember lett volna, mint az Index munkatársai, most hol tarthatnánk? Ausztria mellett, majdnem… (Attila)

A karácsonyát elbatyta Karácsony, a húsvétját a vírus, a nyarát az Index, aug. 20-áját a nép a pénzhiány és a vírus, remélem az őszét pedig az Unió fogja. Aztán dicsekedhet, hogy megint megnyert minden csatát. De semmi gond, már át lehet menni Grazba. (Transzporter)

Akkor én kimondom, mert nem vagyok közszereplő, tehát megtehetem: Aki ezt a rendszert a végtelen számú szemétsége után is támogatja az vagy aljas vagy ostoba (lehet negyvenhét diplomája, akkor is). Aki ezt pénzért, előnyökért teszi, az nagyrészt az aljas kategória, aki ingyen az viszont ostoba. Sajnos ebből is látszik, hogy az ország átlagos IQ-ja valahol nagyon mélyen lehet. (Szinbád)

A nap kommentje pedig Singing Jungle tollából:

Az egyszeri ember ezt nem érti, csak azt látja, hogy meg van védve. Úgy meg van védve, hogy csak na. Nincs egyéb tény, mert minden egyéb kitaláció. Az egyszeri ember, egyszerűen gondolkodik. Anno Kádár elvtárs eljárt vadászni. Úri muri. De Ő „gaz, gonosz” kommunista volt, ezért össze sem lehet hasonlítani Semjén Zsolttal. Semjén az ország értekében vadászik. 10 milliárdért vadászati kiállítást is szervez. Honnan a 10 milliárd? Nem érdekes. Hasznot hoz a kiállítás. Legalább annyit, mint a 2017-es úszó-világbajnokság. Egyszeri ember ezt honnan tudja? Mondták. A „valódi, szavahihető” sajtó lehozta. A sajtó pedig igazat ír, ezt meg Orbán mondta. Az Index nem sajtó. Az féknyúz gyár. Ezt is a „valódi” sajtó mondta, mert Orbán ezt mondta. Bár az egyszeri ember azt nem érti, hogy miért nyúzzák a féket, de ez nem érdekes. Ő meg van védve mindenkitől. Csak önmagától nincs.

75 Milliárd.

„Nincs annyi pénz pénz, fiam, amit itten mondasz. Az csak 7500 forint. Higgyél nekem te sztrovacsek. Hát szoktam én hazudni?”

A rohadt „balköpenyek” („ballibernyákok”) hazudnak, mert nem tudják elviselni, hogy a Fidesz megóvja a munkahelyeket, megóvja a magyar munkást. Lám milyen jól csinálja. Mészáros Lőrincet is megóvja. Még a munka gondolatától is. Mészáros is magyar. Elvégre Mészáros is, Lőrinc is, gázszerelő is, a magyar mangalica is attól lesz igazán magyar, hogy ő fedezi őket.

S bizony az egyszeri ember tudja, hogy igaza van. Mint mondtam: Írja a „szavahihető” sajtó. Különben is: Aki mást mond az nem magyar, oly annyira nem magyar, hogy hazaáruló is. Bármi is legyen a hazája. Akár Kipcsak Land.