Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyilas tempó, az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Momentum nemrégiben egy figyelemfelhívó akciót hajtott végre, ahol a NER-közeli balatoni vendéglátóhelyeket egy ez is az enyém matricával díszítették fel, amelyen Mészáros Lőrinc mosolygott. Az ötlet – úgy hiszem – érthető, hiszen a NER az utóbbi években rátette a kezét szinte minden olyan Balaton-körüli vállalkozásra, amelytől komoly pénzek várhatóak. A feladattal többek között Mészáros Lőrinc, milliárdos gázszerelőt bízták meg, akinek nevén van már egyébként is a fél ország. Neki teljesen mindegy is volt az a plusz pár tucat hotel és kemping, úgysem tudja már azt sem észben tartani, hogy múlt héten éppen mivel lett gazdagabb. Ő csak egy arc a közvélemény számára persze, valójában a pénzek nem őt illetik meg, bármennyire is ezt a látszatot próbálja kelteni a Fidesz. Mészáros csak egy stróman, semmi több.

A momentumos akciót lehozta a legtöbb hazai hírportál, amivel az el is érte célját. Nem akarták megváltoztatni a világot egyetlen akcióval, mindössze a figyelmet szerették  volna felhívni egy fontos történésre, amivel ugyan mi magunk is tisztában vagyunk, de nem árt tudatosítani azokban is, akik esetleg nem tudták volna, mi folyik a Balaton partján mostanság. Igen ám, de a kormány pártpropagandája azt a megbízást kapta, hogy írjon valami nagyon ütőset az akcióval kapcsolatban, és ha lehet, leplezze le a Momentum fiataljait. Ez már csak azért is fontos, mert a DK mellett a Momentum a második legmeghatározóbb ellenzéki párt ma az országban, ami annyit jelent, hogy veszélyt jelent Orbán hatalmára. Az ukázt kiadták, a 888 pedig teljesítette is azt a következő szüleménnyel:

Sajnos Magyarországon van hagyománya, hogy házakat, ingatlanokat megjelölnek. A Gyurcsány-jugendek felidézték a történelem legsötétebb időszakát.

És mennyire igaza is van a szennyportálnak! A Fidesz pár évvel ezelőtt matricázta fel azon NGO-k székházait, amelyekről azt akarták elhitetni, ellenségei a magyar népnek. A piros, bevándorlást támogató szervezet matricát maguk a kormány politikusai ragasztották fel az épületek bejáratához, ezzel is egy valóban borzasztó időszakot felelevenítve. Ez érthető módon felháborította a közvéleményt, mivel ezeket a szervezeteket megjelölték, amely egy akkor induló támadás első lépése volt. Az Orbán-kormány megpróbálta teljesen ellehetetleníteni azokat a szervezeteket, amelyek nem féltek konfrontálódni a hatalommal. Múltak az évek, azonban a TASZ és az Amnesty International sem adta be a derekát, a Fidesz pedig ezzel elvesztette a harcot.

Na de térjünk vissza a cikkre, hiszen nem túl meglepő módon nem épp a kormány 2018-as matricázására gondolt a szerző:

A Momentum egy magát trendinek, progresszívnek tartó párt, valójában azonban egy nyilas és kommunista gyökerekből táplálkozó szégyenteljes brigád.

Itt tartunk még mindig, vagy már megint, hogy egy sor fiatalból álló politikai pártot kommunistákhoz és nyilasokhoz hasonlítanak csak azért, mert ki merték mondani a nyilvánvalót. Pont annak a pártnak a lapja mondja ezt, amelyben több volt kommunista van, mint az összes egyéb pártban összesen. A megállás nélkül kommunistázó Kövér László például igen szép múltra tekinthet vissza, de a KDNP soraiban ülők sem ma kezdték a politikai pályafutásukat. Ehhez képest továbbra is a kommunista időkről mit sem tehető fiatalokat vádolják meg azzal, ami a kormánypártok politikusainak igencsak a mindennapok részét jelentette. Ők ugyanis szemtanúi lehettek annak, hogy mire is képes egy diktatúra, talán innen sikerült ihletet meríteniük, amikor 2010-ben részeseivé váltak az Orbán-rezsim létrehozásának.

De a cikk zárásaként idéznék még egy részt ebből a csodálatos írásból, hiszen a 888 firkászai mindig képesek hozni a várt színvonalat:

A Momentumnak a szállodák és a kempingek fájnak igazán. Gyerekkoromban elég sokat táboroztam a tó környékén rosszabbnál rosszabb gyereküdülőkben. (Akkor persze még nem tudtam, hogy létezik ennél jobb is.) Nem is olyan rég pedig csak a kíváncsiság kedvéért betértem az egyik olyan felújított kempingbe, ahol jártam sok évvel ezelőtt. Először azt hittem, hogy eltévedtem és egy 4 csillagos szállodában járok. Modern, tiszta, rendezett és felszerelt nyaralóhellyé változott. El sem akartam hinni. A nyilas fiúknak ez fáj. Az ifjú komcsik egyszerűen nem tudják elviselni, hogy fejlődik az ország és ezt a fejlesztést magyar vállalkozók művelik.

Magyar vállalkozók kérem szépen. Nem tolvajok, nem a NER kivételezettjei, nem, magyar vállalkozók. De csak ha nem értené a szerző mégis mi „fáj” a Momentumnak és vélhetően a magyar társadalom egy jó részének, akkor most elmondanám. Az a bajunk, hogy Orbán a haverjainak osztja ki a legértékesebb hazai ingatlanokat és földeket, amihez sokszor az Európai Unió, valamint a hazai adófizetők pénzét is minden gond nélkül felhasználják. Ezzel nem szívességet tesznek nekünk, hanem elherdálják az ország vagyonát. Lehet, hogy színvonalasabbá váltak a balatoni kempingek – én ebben egyébként nem lennék olyan biztos – de kérdem, milyen áron? A szabadstrandok sorra szűnnek meg, hogy a tehetősebb turistákat szolgálják ki, nádasokat irtanak ki és teljes domboldalakat tüntetnek el, hogy újabb hotelek és szállodák létesüljenek. Ebből az emberek többsége nem kér és nem azért, mert nem mi gazdagodunk belőle, hanem azért, mert a Balaton az ország egyik legfontosabb természeti kincse, amely mindannyiunké. Nem Orbáné, nem Mészárosé és még csak nem is Tiborczé, hanem a miénk, mindannyiunké.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.