Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán nem adja olyan könnyen a nehezen megszerzett vagyonát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Brüsszelben a felek a mai napon sem tudtam megegyezni, ami annyira talán nem is volt meglepő. Az viszont már annál inkább, hogy Orbán Viktor kedélyesen mesélte nap közbe a nemzetközi médiának, hogy ő ugyan nem szeretne megvádolni senkit azzal, hogy hátráltatja a megegyezéseket, de a holland miniszterelnököt, Mark Ruttét mégis szeretné kiemelni. Konkrétan kommunista ideológia használatával vádolta meg, ami nem kicsit nevetséges, mint ahogy az is, hogy Orbán a 22 percesre sikeredett interjújában körülbelül tízszer elmondta, hogy ő élt és harcolt is a kommunista diktatúrában, ezért mindenkinél is jobban tud mindent a kommunizmusról. Azt ugyan nem mondta ki – még – hogy neki köszönhető, hogy a szovjetek elhagyták az országot, de talán majd pár nap múlva ez is felmerül.

Orbán azt is elmondta ebben az igen hosszú interjúban, hogy annak az országnak, amely nem tartja be a jogállami feltételeket, semmi keresnivalója sincs az EU-ban. Ez már csak azért is érdekes kijelentés, mert Orbán pontosan ugyanazt teszi, mégis valahogy azért ragaszkodik az EU-s pénzekhez, amiből a NER-t finanszírozza már évek óta, ezzel fenntartva a hatalmát. Elég egyértelmű, hogy Orbán harca az EU-val csak a közönségének szól, a valóság az, hogy az uniós támogatások nélkül lehúzhatná a rolót, ezért – én legalábbis – kizártnak tartom, hogy meg merné kockáztatni azt, hogy népszavazást tartsanak idehaza a kérdésben. Orbán folyamatos Unió ellenes retorikája ugyanis lehet, hogy megtette már a hatását, és egy Brexit-féle forgatókönyv is elképzelhető lenne.

Az is látszik viszont Orbán taktikájából, hogy azért rendelkezik elegendő támogatóval ahhoz, hogy vidáman kommunistázhassa a holland miniszterelnököt. A lengyel kormány nyilvánvalóan Orbánnal ért egyet és az is elmondható, hogy az olaszoknak, valamint a spanyoloknak sem esik túl jól az, hogy az északi országok monitorozni szeretnék azt, hogy az uniós segélycsomagot mire is költik. Noha megértem a déli államok részéről a felháborodást, de azért csak meg kellene nézni az elmúlt évek politikai pártjainak mérhetetlen korrupciós botrányait. Csak itt, Spanyolországban több milliárd forintnak megfelelő euró kötött ki a konzervatív kormány tagjainak külföldi számláin. Ugyan a jelenlegi szocialista párt viszonylag friss vért hozott a spanyol politikába, azért sajnos náluk is előfordulnak olyan egyének, akiktől nem áll távol a korrupció.

Most egy olyan időszakot élünk, amikor minden fillért számít, ezért érthető az, hogy a befizető államok garanciát akarnak arra, hogy az euró milliók nem haverokhoz fognak menni, hanem valódi problémák megoldására. Magyarország már jó ideje óriási nyertese – lehetne – annak, hogy a befizetett hozzájárulás sokszorosát kapja meg támogatásként, amit elviekben meghatározott projektekre költhet csak, azonban mint azt megtanultuk az elmúlt egy évtizedben, ez könnyen kijátszható. Emellett az EU-nak nincs semmiféle fegyvere a korrupció ellen, hiszen azok felderítése és büntetése nemzeti hatáskör. Igen ám, de jól látjuk ez mit eredményezett idehaza, amikor is az EU-s nyomozás ellenére idehaza futni hagyták Orbán vejét. Nem véletlen, hogy Orbán kész a tárgyalásra és az – akár egy hétig is tartó – vitára, ha annak eredménye az lesz, hogy kompromisszumos megoldás születik a segély ügyében, ami annyit jelent, hogy nem fogják jogállami feltételekhez kötni a kifizetéseket.

Az interjún látható kényszeres vigyorgását nem tudom, hogy jó, vagy rossz jelként kellene-e értékelni, mindenesetre nem volt túl szép látvány, annyi biztos. A kérdés továbbra is az, hogy valóban ennyi támogatója van Orbánnak Brüsszelben és simán megússza ismételten a dolgokat, vagy elszámolja magát és csúnya vereséggel tér haza az uniós csúcsról. Napokon belül vélhetően ki fog derülni.

Mai cikkeink:

Csak akkor soka többé ne vegyék a szájukra a jogállamiság szót 

Ehhez képest az őszödi beszéd semmi 

Mert gumibotokkal és bilinccsel eddig is sok problémát meg lehetett oldani

Belarusz-magyar „párhuzam”

Hollandia lesz az új ellenség?

Madárszerelem

A bennfentesek erősebben, keservesebben, de főleg harsányabban gyászolnak

Majd felnő valahogy az a gyerek, tizenhat évesen már mehet is közmunkásnak

Ha valóban a magyar emberek pénzét megvédeni ment Brüsszelbe

Magyarosan. Tradicionálisan. Pofára

Mai kiemelt kommentjeink:

Hihetetlen, hogy egy embernek vagyunk a foglya. Az egész ország. A hívei is még ha nem is jöttek erre (még) rá.(Borbála)

Néha arra gondolok, egy filmet nézek ahol gonoszsággal, gátlástalansággal, pökhendiséggel rendelkező szereplők nyúzzák a népet. Mindent megtehetnek, még azt is, amit senki nem goldolt volna, hogy megtehetik. A film pereg, majd rájövök, ez nem film, hanem a nyomorult életünk, nagyon gonosz hatalmasokkal a nyakunkon. A világban már mindenhol beszélik, miért hagyja a magyar nép, hogy ilyen aljasul uralkodjanak rajtuk…(Móni)

A kilencvenes évek elején voltam először Amszterdamban. Igaz, hogy akkor már túl voltunk a rendszerváltáson (?), de engem akkor átjárt a szabadság levegője. A mosolygó emberek, a coffee shopok, múzeumok, mindenki kedves volt, az öltönyös biciklizők, egyszerűen imádtam az egész város hangulatát. Aztán sokszor voltam, megszoktam, bár mindig kedves városom maradt. Lehet, hogy nemsokára megint a „szabadság levegője” miatt fogok odajárni?(Szinbád)

A nap kommentje pedig Ettoréé:

A rendszerváltás után szereplő összes politikust el kéne küldeni kapálni, mert amit ezzel az országgal harminc év alatt műveltek, az nettó hazaárulás. Túl azon, hogy szétlopták, nézzük meg, hogy mi lett a magyar emberből: kapzsi, gyűlölködő, pénzéhes, tolvaj, irigy, nagyképű, mindenkit lenéző, lusta, pitiáner, hogy ne mondjam bunkó népség lettünk alig egypár évtized alatt, csak azért, mert a politikusoknak ilyen választókra van szükségük. Könnyen befolyásolható legyen, akár zsarolható is és főleg ne gondolkodjon, csak ikszeljen! Ennek érdekében úgy irányítják a közbeszédet és a közgondolkodást, hogy ez legyen az eredmény. Hát, mit mondjak, büszkék nem lehetünk magunkra, az hétszentség.
Köszönjük ezt meg kedves politikusainknak is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.