Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Képzelt riport…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Jó napot kívánok! Ne haragudjon, válaszolna egyetlen kérdésemre?

– Hát… sietek ám… hukk!

–  Tényleg csak egy kérdés!

– Na, nem bánom, mondja… hukk… mert sietek…

– A mai kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között, azért nem engedik a koncerteket. Ez pedig az alkoholfogyasztás. Mit szól ehhez?

– Hukk! Hát, ha megmondta…. megmondta a szóvivő úr, vagy ki az az öltönyös! Hukk! Igen, az alkohol… hát tudják, az a butító pia az oka! Hukk, hát mit nem értenek maguk ezen?! Teljesen igaza van! Hát voltak már maguk meccsen? Na, csak kérdezem! Azt csak szabad, nem? Maguk nem tudják, mert nem látták, hogy a B-középnek tejesflakonok és fantásdobozok vannak a kezében? Meg persze szotyola. Hukk! Azokat szokták bedobálni a vak bíró fejére! Mert néha valahogy megzavarodik a látása ezeknek a gyászhuszároknak. Hát mi már az alkoholra rá sem tudunk nézni! Na! Én például gyorsan felhajtom, hogy ne is lássam! Ja, nem a meccsen ám! Dehogy! Még előtte, a haverokkal! Hát… a meccs, az más! Amióta vannak ezek a kapuk, meg a smasszerek, oda csak ásványvíznek álcázva vihetünk be pálinkát! A sör, az más! Azt árulják is, de tudja, a sör az inkább olyan üdítő-féle, az nem is igazi pia. Látott már maga sörtől berúgni valakit? Na látja! A söröcske csak a vesék kimosását segíti, hukk… A koncerteken? Na, látom ott sem voltak még! Péter Szabó Szilvia!? Na látja, ott aztán fürödtek a sörben meg a borban, nem tejben meg vajban ám a csápolók! Mind tajtrészeg! A Rúzsa Magdi meg a Tóth Vera fellépésein pedig egymást verték fejbe a rajongók a pálinkás és vodkásüvegekkel! Koncz Zsuzsa?! Ott még gyertyákat is gyújtogatnak, meg világítanak a telefonokkal, s akik ilyeneket csinálnak, azok csak kómásak lehetnek! Úgy be vannak azok ott csiccsantva, mint az állat! Utoljára valami netadós tüntetésen láttam annyi fénypontot! Még a műholdak is látták, azt mondják! Tudja, akkor is csak a balhé ment! Nem, én nem voltam ott, de láttam a híradóban! Ott is megmondták, hogy csak a balhé, meg a koncert, ez kell ezeknek a mai fiataloknak! Hukk! Na! Jól mondta az öltönyös! Igaza van, nem kell a koncert! Apropó, nem tud itt valahol a közelben egy kisboltot? Tudja, olyat, ahol féldecis kisüvegben is árulnak itókákat? Nem? Na, mindegy, most már mennem kell! Hukk! Na, viszlát, megyek, mert mindjárt kezdődik a meccs!

Butola Zoltán

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.