Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem több ő, mint fogaskerék a Fidesz gépezetében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rácz Zsófia olyannyira el van foglalva a fiatalok tájékoztatásával, hogy nincs ideje a fiatalok tájékoztatására. Ez a Fidesznél már csak így megy. De egyébként is, mikor kérdezték meg a szakértőket, esetleg az ügyben érintetteket is bármiről? Az oktatás átalakításának ügyében sem voltak kíváncsiak sem a diákok, sem pedig a nem kormánypárti tanárok, vagy szakszervezetek véleményére. Miért is lenne ez kivétel most, hogy egy fiatal, diploma nélküli helyettes államtitkárral is felvértezték magukat? A döntés oka nem az volt, hogy egy fiatal arccal megújítva az államtitkárságot, majd kedvet kapnak a fiatalok a kérdésekhez, dehogy, a cél mindössze a látszat megteremtése volt. A gond azonban az, hogy a fiatalok nem ennyire hülyék. Mert lehet, hogy a tanárokat be lehetett etetni évekig, több, mint egy évtizedig a folyamatos ígérgetésekkel, de a fiatalokat nem ilyen fából faragták.

És igen, Rácz Zsófiával akár már Instagrammon is fel lehet venni a kapcsolatot, de ez azon kívül, hogy borzasztóan trendi, még semmiféle előrelépést nem jelent, hiszen itt is csak azokra a kérdésekre válaszol, amelyekre akar. Arról nem is beszélve, hogy ezen kívül valódi tájékoztatásra nagyon nem hajlandó, vitára meg még annyira sem képes. Nem állítom, hogy buta lenne – noha ennek ellenkezőjéről sem tudok nyilatkozni –, azonban ahhoz, hogy az elvárásoknak megfelelően kiszolgálja a kormányt, nem nyilatkozhat tőlük eltérően. Márpedig a kormány célja nem más, mint az oktatás tönkretétele, buta, szolgálatkész fiatalok kinevelése, akik számára a nemzeti egység – legyen is ez bármi – fontosabb, mint a mindennapok valósága.

A fiatalokat turulmesékkel és afgán ősi szálakkal hülyítik, miközben történelmet hamisítanak. Ezzel olyan helyzetbe hozzák a mai fiatalokat, hogy sokan egyszerűen nem kérnek már ebből. Ez persze sokszor nem feltétlenül saját döntés, hiszen a szüleik azok, akik fel tudják mérni, mekkora rombolást is végzett a Fidesz az oktatás területén az elmúlt években. Persze ez gimnazista fiatalok esetében máshogy néz ki, ők ugyanis már saját maguk döntenek egy hazai egyetem helyett egy színvonalas külföldi egyetem mellett. Az oktatás színvonala nem csak az általános iskolában és a gimnáziumban romlott le elképesztő mértékben, de már az egyetemeken is meglátszik Orbán politikája. A rangsorokban folyamatosan csúszunk vissza a bóvli kategóriába, ami évekre, évtizedekre meghatározhatja a magyar oktatás helyzetét a világban.

Rácz Zsófia nem más, mint egy szükséges fogaskerék ebben a gépezetben, tehát a feladata sem lehet eltérő attól, amit a kormány tesz. Nem is csoda tehát, hogy nem kíván egyeztetni pártsemlegesen sem fiatalokkal, sem idősebbekkel. Számára ezek a találkozók – amelyeket az államtitkárság nem szervezett le előre – politikai viták lennének, amelyben ő nem akar részt venni. De nemrégiben azt is elmondta a Mandinernek, hogy csak akkor nyilatkozik, ha van miről. Nos úgy látszik az elmúlt több, mint 4 hónapban nem nagyon volt miről nyilatkozni, ezért nem is fárasztotta magát azzal, hogy az ország legolvasottabb hírportáljainak nyilatkozzon, esetleg – teszem azt – interjút adjon. Ez lenne a feladata? Ez bizony, ettől függetlenül a fideszes hátország megvédi, hiszen csak az ő parancsaikat követi.

A HVG szerette volna megtudni, hogy milyen rendezvényeken vett részt, azonban az EMMI azt állítja, erről ők nem vezetnek semmiféle feljegyzést. Pontosan a következőket szerették volna megtudni:

Milyen hivatalos programokon vett részt, és kértük azt is, hogy válaszukban jelöljék meg a program, találkozó nevét, időpontját, célját, és a részvétel formáját, tehát, hogy Rácz személyesen vagy online vett részt. Kikértük azt is, hogy a kérdéses napokon, tehát március 16-án és április 21-én mit csinált a helyettes államtitkár.

Az EMMI nyilván nem foglalkozik ezen események nyilvántartásával, akkor ugyanis kénytelenek lennének megmagyarázni, hogy miért is nem volt képes több hónap alatt sem leülni egy beszélgetésre a a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatával. Nem érdemes túlbecsülni ennek a fiatal lánynak a szerepét, tényleg nem több ő, mint a rendszer kiszolgálója. Hogy ez erős kifejezés egy huszonéves fiatal lányra? Lehet, attól még sajnos igaz. Amikor elvállalta a posztot, egészen biztosan tisztában volna vele, hogy mik lesznek az elvárások és mik azok a feladatok, amelyeket végre kell hajtania. Ezek után sajnálja őt az, akinek két anyja van. Teljesen érdektelen számomra Rácz kora, ugyanis nem egy tudatlan tiniről van szó, hanem jelen állás szerint egy fontos pozíciót betöltő állami alkalmazottról, aki Orbán – vagy akitől ezeket épp kapja – parancsait teljesíti gond nélkül. Ezek után azonban ne legyen meglepve, ha a Fidesz bukását követően vélhetően nem sok szerep fog neki jutni bármiféle államtitkárság környékén is. Rácz meghozta a döntését, ami mellett kitart, viselje annak következményeit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.